maanantai 8. helmikuuta 2016

Olen eri mieltä

Olen kuunnellut autossa RadioNovaa. Viime viikolla uutisoitiin, että (mielestäni) ainoa ja paras juontaja (Ile Jokinen) sai kenkää ja niin päättyi meidän yhteiset matkamme. Olin jo viime keväänä kauhuissani kun iltapäiviin tungettiin Marco BumtsiBum Bjurström kikattamaan ja toisaalta kun aamun uutisissa kailotti muiden päälle joku ääliömäinen Janne Kataja.

Kyllä, olen nipo mitä tulee siihen, ketä haluan kuunnella. Enbuske, Linnanahde ja Kuukka aamussa sai aikaan mielenkiintoisia ja ajatuksiakin herättäviä keskusteluja, samoin Ilellä oli joskus sellaistakin asiaa, että teki mieli jäädä katokseen vielä istumaan ja kuuntelemaan loppuun. Toki Nova oli ja on ehdottomasti kaupallinen radio, ja aika ajoin vaihdoin kanavaa kun kuudetta kertaa samojen kahden työmatkan aikana kuului sama renkutus, joka nyt sattuu olemaan listalla....

... mistä päästäänkin seuraavaan "olen eri mieltä" -kohtaan, nimittäin musiikkiin. (Ja tiedostan olevani tämän mielipiteen kanssa pitkälle yksin. Sori kaikki fanit. Makuasioita.)

Inhoan yksiselitteisesti näistä tämänpäivän (kotimaisista) julkkiksista ja listaradiorenkuttajista seuraavia: Antti Ruiskutuisku, Jenni eteerinen läähättäjä Vartiainen ja Kisu naukuja Chisu. *puistatuksia*
Valitettavasti juuri näitä toistetaan se tusina kertaa päivän aikana, joten oikeastaan Ilen potkut päästivät minut pahasta, koska sillä satunnaisesti heitetyllä toisella kanavalla ei ole näistä ketään soitettu nyt kolmeen päivään kertaakaan. Heh, löytyihän tähän joku positiivinenkin ote.

****
Itse asiassa se, mistä piti vinkua, on jälleen kerran tämä yhteisvastuukeräys. Viime vuonna riemastuin jälleen kerran ihan satasella keräyksestä.

(Taustaa: meillä rippikoululaiset laitetaan kerjäämään ovelta ovelle yhteisvastuun nimissä ja viime vuonna (kuten edellisenäkin) satuin nukkumaan yövuorojen välistä päivää juuri silloin sunnuntaina, ja heräsin luonnollisesti jumalattomaan mekkalaan, minkä koirat saa aikaan kun joku kolkuttaa ovelle ennen puolta päivää. Koska nukun äärettömän huonosti muutenkin päivisin, enkä saa unta kerran herättyäni, en ollut kaikkein pirteimmilläni saati tyrkyttämässä suuria summia rahaa näille kerjureille. JA annoin seurakunnan kuulla kunniansa asiasta....)
(Maaliskuu 2015: "yhteisvastuullinen kerjäys" valottaa ehkä vähän tätä angstia.)

Kiitos siis naapuriin (rippikoulun pastori) siitä, että ainakaan eilen ei kukaan koputellut. Ja varjelkoon hyvä tahto, jos joku kolistelee ensi sunnuntaina kun nukun jälleen yövuorojen välistä päivää!! Mistä muuten johtuukin, että mulle osuu nyt kolmatta kertaa välipäivä juuri tuohon sunnuntaihin?

Olin lapsen kanssa lauantaina ostosreissulla hankkimassa tiettyjä tarpeellisia (ratsastus)tarvikkeita ja jotain ei-niin-tarpeellista-mutta-jotain-mitä-on-kiva-olla-olemassa....
Kotimatkalla lapsi alkoi purkaa mieltään. Isänsä oli hänelle kertonut, että hänen tarvitsee mennä sunnuntaina aamulla srk-talon pihalle taluttamaan ponia, koska siellä on jokin lastentapahtuma ja poniratsastusta. Eipä siinä, mielelläänhän hän. JOS OLISI EDES KYSYTTY SOPIIKO. Mutta kun vaan ilmoitetaan, että sinä tulet. Plus, että hänellä oli oma harrastukseen liittyvä meno suunnilleen samaan aikaan. (Lisäksi aiheeseen liittyvät aikuiset on kaikki sellaisia, jotka näkevät lasta useita kertoja viikossa ja suun olisi luullut saavan auki jossain kohtaa.)

No, aikataulut järjestettiin ja oletettavasti kaikki olivat tyytyväisiä, lapsikin sekä talutti ponia & pikkulapsia että ehti omaan menoonsa. Ja jälkeenpäin luin lehdestä, että tämä lienee ollut se yhteisvastuukeräyksen alku.
Kysyn silti vaan: Kuinka moni aikuinen nielisi kyselemättä kun sanottaisiin, että "ensi viikolla olet sitten siellä palokunnan treeneissä ja katsotaan miten se sitten menee", kertomatta tarkemmin miten kauan kestää, mitä odotetaan jne?

****
Talvi on ohi. Siitä en ole eri mieltä. Päinvastoin: aamulla talitintit lauloivat jo titi-tyy. (Täällä landella ne jaksaa vielä käyttää tuota kolmitavuista versiota.)  En äkkiä muista olenko kuullut tinttien laulua vielä näin varhain helmikuussa aiemmin.


Halkopino jo vähän pienenee. Ihan itse hakkasin viime kesänä kaikki.


Hirmu hyvin kuvassa ei näy.
Pikkulinnut tiputtelee siemeniä ja purkin alla maassa käy 30-40 pulua, jotka sitten löytää syötävää. 
Jäljet on lumessa.


Kasvihuone kumisee vielä kylmänä tyhjyyttään.
Odottaa pesua ja uuden kasvukauden alkua. Tänä kesänä laitan taas jotain.

Klo 16 syttyy ajastimella valot.
Ehkäpä niitä voisi jo vähän myöhästää kun valoisuus jatkuu yli 17.

Harmi sinänsä, että täällä lounaisessa talvi päättyy joka kerta niin täydellisen radikaalisti, ilman mitään puolivälin vaihtoehtoja: sataa vettä, tulee lämmin, loskaa, lumi pois 100 %. 
Toisaalta selkä on ikionnellinen, kun lenkille voi laittaa tossut noiden kovien talvikenkien sijaan, mutta kyllä lumessa on puolensa. Havainto: en olekaan sellainen talvenvihaaja. Tammikuu oli suuressa osassa tosi kaunis kun oli kuulaita ja kirkkaita päiviä ja pikkupakkasta. Tätä loska-aikaa inhoan enemmän.

1 kommentti:

  1. Jep! Talitintit laulaa jo täällä kaakossakin. Eilen aamulla meidän 4v. poika huokaili makuuhuoneen ikkunan edessä: -Voi kuinka kauniisti linnut laulaa.(Seuraavaksi se totesi: -Nää farkut ja t-paita sopii tosi hyvin yhteen. Tässä kohtaa isänsä saattoi hieman kohottaa kulmakarvojaan, hehhee :D)

    ps. Ahkera sinä, siinä on halko poikineen pinottuna!! :)

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...