keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Keittiöärsytys

Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi jotenkin kivasti tavarat esille, ja tasot/huone/koko talo on vaan suunniteltu niin, että ihan koko ajan on sellainen olo, että jotain pitäisi vaihtaa?  Jep, tervetuloa meille.

Kun viime kesänä sain sen haluamani Pantryn, pakastinkaappi siirrettiin sen tieltä pois, samoin pari muuta korkeaa kaappia. Tavarathan toki mahtui, jäihän ne kaapit tyhjiksi, joista siirrettiin ruokatarvikkeet pantryyn, mutta... pakastin+jääkaappi -yhdistelmä ei vaan jotenkin mahdu/sovi/istu tähän keittiöön näppärästi. Ne vie niin hirveästi tilaa yhdessä ja näyttää typerältä erikseen.


Näkymä ruokahuoneen/olohuoneen oviaukosta. Minä en tykkää noista kylmälaitteista tuolla nurkassa. Ensinnäkin sinne on kaikkein pisin matka kun tulee kassien kanssa kaupasta, mutta toisaalta minne ne sijoittaisi? Keskelle tuota seinää?


Tasojen korkeudet vaihtelee tarkoituksella. Tuo kaappi, joka on tässä poikittain, oli alunperin baaritiskin alla juuri samassa kohtaa. Koska meille hankittiin tuota seinää vasten kuitenkin lisää laskutilaa, sen korkeus säädeltiin sitten uusien kaappien mukaan.... joopa. Eli lisää koloja, jonne murujen ja roskien on hyvä kerääntyä.  Grrrr!   Plus että omalla tavallaan toi "törö" on tosi tyhmä tuossa, mutta jollain tavoin koin ilman sitä, että huoneet eivät oikein erotu. Tarviiko sitten erottua, enpä osaa sanoa. Lisäksi haluaisin pystyä käyttämään tuon kaappitilan. Aiemmin se oli tuolla tason alla, mutta nyt siinä on koirien ruokapaikka, jolle ei taas löydy paikkaa jos kolo poistetaan.

Jääkaappi oli ennen tuossa vitriinien kohdalla. Se ikäänkuin jakoi keittiön ja ruokahuoneen siinä oviaukossa. Mutta nyt kaksi kylmälaitetta on jo niin massiivinen, etten tiedä.

No, tätä se on vanhassa talossa. Kaiketi hyväksyttävä vaan vaikkei haluaisikaan.

Eilen kuitenkin sijoittelin taas kamaa mielestäni erilailla tasoille ja suostun nyt hetken antamaan niiden olla näin. Huoh.


Tässä perusvika on siinä, että tuo taso on se, jolle nostan aina monitoimikoneen kun leivon, ja sitä teen usein. Joten tasolla pitää olla tilaa koneelle. Lisäksi periaatteessa tympii, että mitään on ikkunan edessä, tuokin ikkuna näyttää pohjoiseen ja tykkään yli kaiken luonnonvalosta.

Mutta ihastuin tuohon lautastelineeseen kaverin luona ja lunastin sen häneltä kun hän siivosi nurkkiaan. Nuo purkit taas ovat ihan ehdottomat. Syömme koko ajan kuivattuja marjoja ja pähkinöitä. Tuosta lapsetkin hoksaavat niitä napsia.


Puukot (kuvassa oikealla) tuli laitettua huonoon kohtaan kiinni noin ylipäänsä, mutta oikein muutakaan järkevää paikkaa ei ole. Olivat aiemmin jääkaappia ympäröivässä kaappirungossa, mutta nyt jääkaappi seisoo ilman erillistä "koloa", joten.... 

2 kommenttia:

 1. Hahhaa, todellakin tiedän tunteen. Meillä on koko talo sellainen, että jotain pitäisi vaihtaa (varmaan siis se talo) tai sitten mun vaan pitäisi lakata hankkimasta lisää huonekaluja :P Meidän keittiössä meinaa loppua kaappitila (joku hamstraa astioita) joten nyt suunnittelen astiakaappia olohuoneen puolelle. Ongelma vaan on se, ettei olohuoneeseenkaan mahdu, jollei sieltä siirrä jotain pois...mutta minne? :D

  Minusta teillä näyttää kodikkaalta ja kauniilta. Olisko se kuitenkin niin, että ne "ongelmat" näkee vain asukas itse? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!! Haha, luulen, että se menee just niin.
  Mutta silti, just sillä hetkellä kun joku oviaukon sijainti pännii, ei yhtään vähennä harmia, että se on vaan "mun ongelma". (Pakko myöntää, ettei meillä minkään sijoittelu ole kenenkään muun mielestä ongelmallista....)

  Just näin: koko talo pitäis voida suunnitella alusta. (Ja sitten muutaman vuoden päästä harmitella, että toikin kohta tuli sit noin...)
  Ai mitenniin nainen ei osaa päättää? =)

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...