maanantai 22. toukokuuta 2017

Lenkeillä ja ostoksia

Heti alkuun huomautus, että tämä teksti on alustavasti kirjoitettu jo toukokuun alussa, jolloin meillä  oli vielä yöpakkasia (ja vähän päivälläkin....) joten keleistä mainitut kommentit voivat vaikuttaa hämmentäviltä näin jälkikäteen ihmeteltynä.  =)

****
Muistaakseni kertaalleen oli jo kohtuullisen kivojakin ilmoja. Minähän villiinnyin silloin korkkaamaan pyöräilykauden.

En omista normaalia poljettavaa fillaria, vaan kickbiken. Hauska vekotin. Paitsi vastatuulessa. (Saatan kuvitella, ettei mikään pyörä niin hauska ole vastatuulessa....)


Ensimmäisen lenkin jälkeen paikat oli tosi kipeät. Seuraavana päivänä olo oli aivan onneton.
Kolmantena päätin, että sillä se lähtee millä on tullutkin, ja tein toisen lenkin.....

Sen jälkeen onkin sitten tullut lunta, räntää, rakeita, lisää lunta, pakkasta jne. joten se niistä lenkeistä Meni hukkaan sekin kipu, saamari.

****
Koiriahan lenkitän joka päivä. Metsässä ei oikeastaan edes tuule. Toisaalta meidän kävelyvauhti on sellainen, ettei pipo nyt ihan lähde päästä vaikka tuulisikin...


Minkähän lenkin tänään tekisi??
Meidän vakiopolku on tuo 3,5 koska kotoa tähän tulee jo reilu kilsa. Tosin kuva on sikäli lavastettu, että metsässä me ollaan tepsuteltu koko kevät. Polut on hauskempia kuin pururata.


Kuten sanottua, oli niitä kauniitakin päiviä, ja pikkukoiraa ei tarvinnut houkutella lätäkköön kun sille tuli kuuma ravatessaan pitkin kanervikkoa.

****
Tein löydön.
Paitsi että oikeastaan kaksi.

Kävimme Kemiössä tutustumassa saaren sekatavarataloon, koska niiden mainos näytti hauskalta. Siinä taitaa olla liike, joka myy kaikkea muuta paitsi tuoretavaraa. Siis ihan mitä tahansa. Jäi sellainen maku, että mitä sieltä ei saa, sitä ei tarvita. Hyvässä mielessä.

Sieltä jäi käteen muutamia pikkujuttuja, mutta myös kaksi riipputuolia terassille. 


kuva pihistetty netistä, koska omat on vielä vähän levällään....

Näiden kanssa kävi sillä lailla uskomaton tuuri, että siellä oli tuoli näytteillä, ja koeistuimme sitä ja totesimme, että se on mukava. (Ollaan nimittäin koeistuttu näitä useampia, ja joissain meni niska ihan kaksinkerroin tai oli muuten jotenkin ahdas. Ajatelkaa nyt, tällä hukkapätkälläkin joutui jalat ihan taittamaan moninkerroin mahtuakseen....)

Hinta oli melko hyvä. Joissain liikkeissä näitä kaupattiin meinaan oikein vaan usealla sadalla eurolla kappale!! Nämä oli sillä lailla suhteellisen halvat, joten päätin, että koska terassille tarvitaan kalusteet kuitenkin, menee samaan konkurssiin.

No, kysyimme kassapojalta olisiko toista vielä varastossa. He tarkistivat asian ja löytyi, YKSI. Lupasivat myydä tuon näytekappaleen myös, koska kahta havittelin, ja kas kummaa, mehän saimme sen sitten ihan törkeän halvalla kun siinä oli joku muukin jo istuskellut. Heh!! Kerrankin hyvä tuuri ja oikeaan aikaan paikalla.

Toinen löytö oli sitäkin hupaisampi. Totuushan on, ettei naisella voi olla liikaa kenkiä, eikä perheessä toisaalta yhtään torkkupeittoa liikaa. Joten:


Arvaatteko, että tämä oli pakko saada!! Sellaista samettista, mikähän materiaali se on nimeltään. Ja voi miten hyvät päiväunet sen alla saa..... 
Ja jos tulee viileä päivä, minähän vaikka käperryn tuollaiseen tuoliin tämän huovan alle lukemaan.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuulumisia :) Mua vähän harmittaa, ettei tässä meidän vieressä ole metsää mihin voisi mennä koiran kanssa talsimaan, vaan aina pitää lähteä autolla metsästämään metsää. Siis vaikka ihan landella asutaankin. Täällä tuntuu olevan vaan peltoa, ojaa ja yleinen pururata, joka kyllä kulkee metsässä, mutta joka on myös hyvin kansoitettu...

  Ja niin hyvä tuuri tuon korituolin kanssa! Ihanan näköinen kapistus! Voisin kuvitella itsenikin tuollaiseen terassille kiikkumaan (tassupeiton alle!!) :D <3 Oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä on kyllä niin ihana. Mulle aivan sielunhoitoa samalla. En tiedä miten pärjäisin, jos muuttaisin keskelle kaupunkia.

   Aijai, kohta pääsen terassille torkkumaan/istumaan/lukemaan/kahville tuohon tuoliin. Kunhan saadaan terassi kuosiin kesää varten. NAM!! =)

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...