perjantai 19. toukokuuta 2017

Arkihaaste 20/52

Arjessa työläintä: siivous.
Siivoaminen on ihan kivaa. (Muinoin äidinkielen maikka sanoi, että siinä on typeristä typerin sanonta, ei tarkoita mitään, vaan on vaan - noh, ihan kiva....)

Jossain vaiheessa teimme säännöllisen viikkosiivouksen. Se oli aina keskiviikkoisin.
Perustelu tälle päivälle: en halunnut "pilata" viikonlopun alkua suututtamalla koko perheen, kun vaadin niitä osallistumaan viikkosiivoukseen ja viikonloppuna pitää olla parempaakin tekemistä kuin siivoaminen.

Ainoa ohjeeni lapsille onkin ollut: vaikka mikä olisi, pyhitä viikonloppu (tai muu vapaa) muulle kuin siivoamiselle. Se on kätevintä hoitaa nimenomaan arjen puuhana! Nykyisessä työssä teen siivouksen ihan samalla logiikalla maanantaina tai sunnuntaina, paitsi että harvoin sunnuntaina.... heh!

En pidä siivousta sinänsä pahana. Tosin sen verran olen laiska, että kun itse siivoan, hoidan vain asuinkerroksen. En siis kuljeta imuria rappuja ylös tai alas.
(Nyt kun muutimme yläkertaan nukkumaan, jääkin nähtäväksi miten usein sängyn alusta tulee oikeasti imuroitua.....)

Tykkään nähdä kätteni jäljen, ja esim. lakanoiden vaihtaminen ja petivaatteiden tuulettaminen vaan on kivaa, koska siinä voi jo tehdessä tuntea sen ihanuuden kun pääsee pujahtamaan illalla sänkyyn. Samoin vessan peseminen on minusta siivoamistouhuista hauskimpia, koska tykkään kloorin hajusta ja on ilo nähdä siisti vessa.


Kiiltää, kiiltää...


ja tuoksuu, tuoksuu....

Mutta muuten: imuroiminen on niin turhaakin turhempaa.


Koirat kantaa tassuissaan hiekkaa, pölyä ja kuraa sisälle läpi vuoden, ja itse sorrun siihen, että tassuttelen kengät (lue: lenkkarit) jalassa perimmäiseen nurkkaan asti lähtiessäni koiralenkille ja hakiessani niiden karkit jääkaapista. Koska hoksaan aina vasta siinä vaiheessa, että karkkipussi on vielä jääkaapissa.


Vähän haaveilen jo uudesta Dysonista.
Jälleen: Miksi ihmeessä kun vanha toimii eikä siinä ole muuta vikaa kuin likainen säiliö, jonka voisi kait pestä??? 

2 kommenttia:

 1. Puhhuh. Ennen mun siivouspäiväni oli torstai...nykyään saisi luututa ja siivota joka helkutin päivä! Nuo rakkaat riiviöt on kyllä semmoisia suttapyttyjä...ei meillä ennen noin siivottomia koiria ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nykyään saisi joka päivä riehua imurin kanssa. Itse en viitsi. =)
   Eilen imuroin ja tänään aamulla kaksi kuratassua kulki sisälle lenkin jälkeen.
   Jos siitä kilahtaisi joka kerta, ei paljon muuta ehtisi tekemään, joten päätin, että samapa tuo..... =D
   On ne niin rakkaita. Antaa sotkea. Eikös ne sano jotain nohevaa niistä sotkuisista pöydistä ja samanlaisista ajatuksista....
   Minä sanon, että ihmisellä pitää olla tärkeämpääkin tekemistä kuin neuroottisesti siivota.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...