tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kahville!!

Kahvi on tuoretuote!
Sitä pitäisi kohdella kuten maitoa, eli nauttia avaamisesta n. viiden päivän sisällä. Eli avattua pakkausta ei saisi säilytellä viikkotolkulla.

Tämä viisaus tuli ilmi jossain lehdessä ihan hiljattain. Järkytyin.


Minähän juon kahvia lähes päivittäin kotona. Työvuorosta ja vähän omasta fiiliksestä riippuen joko murukahvia tai sitten ihan pavuista jauhettua. (Moni moittii Nescafeta, mutta pakastekuivattuna se on itse asiassa kovin vatsaystävällistä ja minusta ihan mainion makuista sumppia.)

Aamulla keitän pannullisen teetä ja juon sen oikeastaan kokonaan itse, oli arki tai pyhä, työaamu tai vapaa. 
Töissä syömme aamupalaa siinä 8:30, jolloin juon puoli kupillista kahvia. (Meillä on töissä pahaa kahvia.... en osaa sanoa mikä siinä on, koska se vaan maistuu minun suussa kitkerältä, pohjaan palaneelta ja pahalta, vaikka olisi juuri äsken keitetty.) Saatan ottaa iltapäivällä toisen puolikupillista, jos töissä on sellainen rako, että kahville ehtii.

Normaalioloissa en yleensä keitä enää kahvia työpäivän jälkeen kotona. 

Jos olen mennyt aamuvuoroon esim. vapaiden jälkeen , nukun aina huonosti. Jotenkin kroppaan jää päälle tietty jännitys "soittaako kello" (vaikkei ole koskaan ollut soittamatta....) ja heräilen tusinan kertaa yön aikana tarkistamaan aikaa. Silloin kahvikupillinen tekee poikaa kun on töistä kotiin palannut!

(Kahvissa on vaan se vika, että kun hörppään kupillisen ja lähden sen jälkeen metsälenkille, se alkaa pissattaa turkasesti juuri lenkin puolivälissä, ja aika ajoin hävettää olla koko ajan kyykkypissalla kun lenkittää koiria....)


Iltavuorossa juon kahvini kotona aamulenkin jälkeen, ja hyvin satunnaisesti puoli kuppia silloin kun pidämme ruokatauon, n. 17-17:30. 

Olen nyt ostanut kahvipavut ruokakaupasta. Käytin aiemmin Creman nettikauppaa, ja toki sieltä saa ehdottomasti parhaat pavut, joita tilaan esim. jouluksi. Arkikäyttöön voin kuitenkin ostaa ihan hyvin näitä vähän helpommin saatavia (ja edullisempia). 


Löysin tuon ihanan pullon paikalliselta rompetorilta. Näin heti silmissäni miten mainiolta se näyttäisi kahvipapujen säilytyksessä.
Harmi vaan, tuo koko jutun ensimmäinen lause vei tämän ajatuksen. Nimittäin pullo ei ole tiivis, taitaa olla itse asiassa jonkinlainen karahvi oikealta käyttötarkoitukseltaan, ja pavut eivät säily yhtään sen paremmin kuin tuorejauhettukaan kahvi.

Joten pidän papuni edelleen pakastimessa ja sulatan aina sopivan määrän yhtä keittokertaa varten. 

8 kommenttia:

 1. Kahvia on tullut juotua ihan pienestä pitäen ja sitä on ihan pakko saada, varsinkin aamulla. Yksi ainoa kirjoittamaton sääntö kuitenkin on: en voi juoda aamulla kahvia, jos olemme lähdössä jonnekin pidemmälle (esim. Parkanoon). Jos juon, on heti kymmenen kilometrin sisään vessahätä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Toimii sairaan hyvin diureettina. Ei tarvita Furesiksia. =)

   Poista
 2. Ensivisiitillä..liityin lukijaksi.Aurinkoa päivääsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa!! Aurinkoa myös sinulle! ☼

   Poista
 3. Oijoi kunnon kahvipapuja. Kyllä se minunkin suu maistaa jo hiljakseen kunnon kahvin, vaikka valitettavasti harvoin sellaista herkkua tulee kotona nautittua. Kunpa olisi kunnon kahvikone, jossa kahvipapu mylly ja tietty vielä, että tekisi nappia painamalla lattet aamuisin ja joku muu hih sen vielä puhdistaisikin.

  Ihanaa viikkoa Vivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti hankkimaan tuollaisen pienen kahvimyllyn. Ainakin Lidlistä sai tosi edullisesti näppärän (ostin molemmille kotoamuuttaneille lapsille) ja papukahvi kyllä maistuu vähän erilaiselle. =) Tuossa myllyssä paras puoli on se, ettei sitä tarvi kummemmin puhdistaa.

   Kiitos samoin, suloistakin suloisempaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Minä juon kahvia ehkä 4 mukillista päivässä. Aamulla aina teetä ensimmäiseksi, koska kahvi tekee mahan kipeäksi. Töissä ensimmäisellä kahvitauolla se jo meneekin, kun massu on jo herännyt.
  Päivän mittaan vielä 1-2 kuppia töissä ja yksi kotona. Me ostettiin myös kahvimylly ja papuja. Ihan niinkuin tässä elämässä ei nyt olisi jo tarpeeksi hommia! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, vatsa ei tykkää kahvista heti herättyä mutta hetken päästä kyllä.
   Heh, ei tuossa sentään NIIN paljon hommaa ole... =) mutta tiedän kyllä mitä tarkoitat.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...