perjantai 8. joulukuuta 2017

Kylppäriremonttia, surullinen osa II

Tarina jatkuu....
Pahoittelut, tästä todella tulee jatkokertomus, koska homma ei tunnu etenevän sitten millään.
Hyppikää yli. Joskus toiste jotain mielenkiintoisempaa aihetta.

****
Tämä voisi olla muuten kova veto esim. Dragsvikin varuskunnan saunassa. Eikö tästä tulekin mieleen sellainen armeijan kurkkusalaatti-kuosi?  Mahtaisi kersantti Karoliina poikineen nauttia saunomisesta tuolla....
Sillä lailla harmi, että omaa silmääni tuo koiranoksennus ei miellytä. Olisi pitänyt vaan mennä töihin sinne varuskuntasairaalaan..... (se on toinen tarina!)


Kuvasin näitä yksittäisiä ongelmakohtia. Jaan ne nyt kaikelle kansalle, jos ei muuten, niin vinkiksi miten joku muu eli allekirjoittanut kokeili kantapään kautta, ja ei kannattanut.

Selityksenä miksen puuttunut näihin virheisiin aiemmin on yksinkertaisesti se, että kylppäriin ei voinut mennä tallustelemaan kesken työn, koska betoni oli aina märkää. Niin ollen en edes pystynyt näkemään kaikkea ennen kuin se oli kuivunut sen pari päivää....

Mainitsen myös faktan, että tilasin asennuksen mielestäni osaavalta urakoitsijalta, en harrastelijalta, ja elän tässä ohessa omaa elämääni toimien Mama's Taxina ja olin käytännössä kolme päivää pois kotoa, joten en juurikaan ehtinyt puuttumaan ammattilaisen tekemisiin.

Tarkoitukseni EI OLE yksinomaan haukkua ja moittia ko. firmaa.  Vaikka myönnän itse ensimmäisenä, että jos minua pyydettäisiin etsimään tästä remontista kaksi positiivista asiaa, en siihen pysty. Jälki on ollut kautta linjan täysin ala-arvoista. Tähän asti.

Totean vaan, että heidän kannattaisi aloittaa ehkä helpommasta lajista ja ainakin myöntää osaamattomuutensa, koska tällainen työn jälki ei tule toimimaan kovin kaksisena referenssinä.


Lattialaattojen ei ole tarkoitus kuultaa betonin läpi.
Tämä sanotaan jo asennusohjeissa.
Toisaalta ohjeissa mainitaan erikseen, että lattiaan pitää laittaa alle
ns. karkeampi betoni tukemaan mahdollisilta halkeamilta.
Se on sitä, mitä meille on lyöty seiniin....


Saunan ovea, tai muitakaan reunoja ei ole suojattu mitenkään työn aikana.
Kolmen euron maalarinteipillä saisi jo ihmeitä aikaan.
Nyt he maksavat mahdollisesti uudet listat.....


Muutenkin kuraa on roiskittu vähän mentaliteetilla kaipa se siitä lähtee....


Voisin kuvitella, että märkänä moista olisi ollut helpompi pyyhkiä kuin kuivuttuaan.
Tässä kulmassa on myös 15 cm korkea ja pari cm leveä reikä, josta
näkyy vanhat kaakelit läpi.
Mahdollisessa tilanteessa, että pesen huonetta,
voin kuvitella miten hauskasti vesi imeytyy sinne taakse.....

Otin myyjään yhteyttä ja ilmoitin, että homma on pissinyt nilkoille ja ainakaan mitään lakkausta ei tuolle pinnalle voi laittaa.
Samaan hengenvetoon olin yhteydessä betonin valmistajaan, luin huolella itse betonin mukana tulleet asennusohjeet sekä otin yhteyttä jo valmiiksi kuluttajansuojaan.

Tämä siis perjantaina 24.11.

****
Viikonlopun aikana keräsin raivoa luin huolella käyttöohjeita. Kävin myös läpi joka ikisen purkin ja purnukan tuolla kellarissa.

Surullisia havaintoja: ne on jättäneet laittamatta lattiaan sen ns. karkeamman betonin, minkä pohja vaatii kestääkseen. Sen sijaan siinä on mun seiniin tarkoitettu vaalea materiaali.
Seiniin ei ole vaalea riittänyt niin hommaa on jatkettu sillä karkealla (minkä näkee kyllä kuvastakin).
Ja lattiaan tarkoitettu tumma materiaali on vielä ämpärissä iskemättömänä kellarissa....

Lopulta paukutin reklamaation parille A4:lle ja sitten kopioin sen vielä sähköpostiin ja lähetin. Listasin siihen kaikki päivämäärät ja tapahtumat, erikseen mainitsin virheet ja kommetoin mm. täyden kosteussuojan puuttumisen.
Jäämme odottamaan.

****
Tiistaina 28.11. tuli sitten myyjä ja urakoitsija paikalle. Kas, olivat itse ehkä huomanneet, ettei väri ole aivan oikea. Toki kommunikoinnin saattoi unohtaa jälleen.....

Tuo urakoitsija tuli niin leveänä sisälle, että hyvä kun hartiat mahtui ovista.

Minä olen typerä blondi, joka ei ymmärrä rakentamisesta mitään, kosteussulku on siellä alla, seinät on vinot, nurkassa haisee home ja varmasti rotatkin juoksevat pitkin....   parasta meistä oli se, että he eivät ole tehneet mitään väärin, vaan tehdas on sotkenut tavaran ämpäreissä. Se, että kellarissa on koskematon ämpäri lattiaan tarkoitettua on täysin epäoleellista.
Voi varjele sanon. Enpä ole hetkeen kuullut yhtä paksua aivan päin naamaa ladottua valehtelua!

Olin luetellut reklamaatiossani erinäisiä yksittäisiä kohtia, jotka minusta vaativat huomiota. Kaikki seliteltiin parhain päin. Jos olisin kysynyt, kuu olisi ollut Oltermannia ja he olisivat sen meille myyneet.
Pelottaa ajatella, että ihmisellä ei ole sen vertaa itsetuntoa, että voi myöntää olevansa väärässä tai tehneensä jotain pieleen.

Pyhästi lupasivat korjata tilanteen, tehdä siistiä ja ihmeellisen hyvää jälkeä, korjata jo aikaansaadut sotkut, siistiä ja ihmetellä. Myös kunnon hyvityksestä puhuttiin kun kiristin vielä vähän.....

Jännä, ettei koko viikkoon kukaan edes käynyt paikalla. Olimme kuitenkin sanoneet, että mies ja Ipana asuu täällä ihan normaalisti, vaikka minä olenkin reissussa.

****
Maanantaina 4.12. meille ilmoitettiin, että klo 10 tulee tekijät paikalle.
Muuten meni ihan hyvin, mutta ei ollut puhetta aikavyöhykkeestä.....
Me teimme lähtöä eläinlääkäriin tuossa puolenpäivän jälkeen eikä ketään ollut kuulunut. 12:45 kuitenkin auto ajoi pihaan.

Illalla kotiin tullessa löysimme edestämme tämän:


Jätän tässä kohtaa kertomatta mikä itselleni ensin kiinnitti huomion. Odotan, jos joku muu havaitsee saman.

Joka tapauksessa, meiltä kysyttiin saako tiistaina tulla ja vastaus oli "mielellään, koska kotona ollaan varta vasten".
Emme ole mitenkään yllättyneitä, että tähän perjantaihin 8.12. mennessä täällä ei ole käynyt ristinsielua.....

Valitettavasti juttuun tulee ainakin vielä osa III.

7 kommenttia:

 1. Ai että! Mulle tulee niin niin paha mieli sun puolesta tollasesta toiminnasta ja remontin venymisestä :( Ei ole sanoja, muuta kuin että pidä puolesi! Tsemppiä! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä. Nuo ressukat remontoijat eivät (vielä) tiedä kenen kanssa ovat lähteneet munaamaan.....
   Minähän olen pässi ja sitkeä kuin liima sitten kun aletaan keskustelemaan siitä lopullisesta laskusta. Perheen juristi voi jatkaa keskustelua, jos yhteinen puhe ei onnistu. Ähäh!

   Poista
 2. Tää on ihan kuin jostain painajaisesta :(. Ja sitähän se tottavie onkin, mutta valitettavasti ihan oikeasta elämästä.

  Olen ihan jäätävän vihainen teidän puolesta, enkä voi muuta tehdä kuin toivoa, että oikeus voittaa ja te saatte lopulta entistä ehomman, alkuperäisten toiveiden mukaisen kylppärin. Tavalla tai toisella.

  Lähetän täältä kaikki liikenevät henkiset voimavarat teidän avuksi <3. Ja urakoitsijalla terveisiä sieltä, minne aurinko ei paista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.... kiitos!! Olen niin monesti tuota auringonpaistetta miettinyt.... =D
   Ei se kyllä kirjaimellisesti ole paistanutkaan, edes siellä.

   Poista
 3. Pakko siis laittaa tähän tuo havainto: mullahan tapasi olla LATTIAKAIVO kylppärissä ennen kuin läästivät/levittivät tuon betonin sinne.....
  Suuresti pohdin mikä on homman nimi näin viikon jälkeen, kun lattiassa ei ole reikää.

  VastaaPoista
 4. Moi! Löysin tällaisen blogitekstin samasta aiheesta eli mikrosementti kaakeleiden päälle https://blogit.meillakotona.fi/marulla/mikrosementti-kaakelin-paalle/ MELKO erinäköistä kuin teillä ja aivan selvästi ovat ryssineet nämä teillä hommat tehneet kaiffarit. Uskomatonta toimintaa!!!

  -Riikka-

  VastaaPoista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...