tiistai 15. tammikuuta 2019

Sairaslomalla

En jaksa enää käyttää energiaa talven vihaamiseen.
Liki se kuitenkin taas on ollut, kun vuoropäivinä sulaa ja sitten pakastaa - eli koko maailma on täysin mahdoton kulkea millään välineellä. Tämä Lounais-Suomalainen talvi on vaan niin pyllystä kuin voi.


Tuollaisia kuvan päiviä on ollut muutama ja ne on niin kauniita, että ihan sydämestä ottaa. Mutta pääasiassa on sitä lonkerokeliä eli täysin sumuisen harmaata ja tasapaksua, on sitten pakkasta tai ei.

Sitten kävi niin, että kävelin näitä huonosti (vai itse asiassa liian hyvin eli liipattuja?) hoidettuja pyöräteitä taannoin ja pysähdyin, kun koirat haistelivat jotain. Olen ilmeisesti siirtänyt painoa jalalta toiselle, koska havaitsin vaan ilmalennon ja päädyin aivan täydellä vauhdilla toisen olkapään päälle kyljelleen.
Siinä Bonon riekkuessa päällä "Jipii, se leikkii meidän kanssa" kampesin itseäni ylös ja ajattelin, että nyt sattui. Roikottelin kättä ja haukoin henkeä....  ajatuksella luut lienee ehjät. Lenkki käveltiin kotiin niin, että koirat totisesti olivat kiskomatta.

Yhden illan istuin sitten päivystyksessä odottamassa.
Röntgen totesi saman minkä minä: ei rikkonaisia luita, mutta jotain vikaa käsivarressa on, koska edes kahvikuppia en pystynyt nostamaan. Käsivarsi itsessään ei myöskään noussut.

(Näin naisena: rintsikoiden pukeminen/riisuminen on kohtuullisen mielenkiintoista yhdellä kädellä, samoin hiusten pesu, harjaus ja ponnarille sitominen, hampaiden pesu ja ripsivärin levittäminen.... sitä arvostaa molempia käsiä kummasti ihan arkisissa asioissa.)

Terkkarilääkäri kirjoitti passituksen kirurgian polille ja pari viikkoa saikkua, koska eipä tällä kädellä siirrellä mummoja tai kanneta edes ruokatarjottimia.
Magneettikuvanhan se vaatisi, jos joku kiertäjäkalvosin on repeytynyt.
Samperi, että harmittaa!!!

Kiitokset kuitenkin oman talon ea-polille, jossa tytöt tarjosivat kahvit, kun olin pari tuntia jo roikkunut odottamassa. Lisäksi ihanat kollegat katsoivat tänään lähetteen liikehdintää, ja kun yläraaja-orto, trauma-orto sekä tavallinen ortopedia olivat kaikki sen saaneet ilman reaktiota, ottivat yhteyttä ja päädyin sairaalan päivystykseen (periaatteessa sama paikka, eri luukku) ja kirurgian erikoistuva lääkäri passitti sinne magneettikuvalle. (Ihana rtg-hoitaja oli paljastanut suurena salaisuutena, että tälle viikolla on yksi aika jäljellä ja oli pelko, että se ehtii mennä....)

Odotan siis MRI:tä nyt torstaille ja koetan jumpata. Käsky on käyttää raajaa kivun sallimissa rajoissa ja ottaa sitten kipulääkettä (josta kylläkin kieltäydyn).
Myönnettävä on, että käsi on päivä päivältä parempi ja uskon jo varovasti, ettei siinä ole mitään leikkausta tarvitsevaa......

6 kommenttia:

  1. Oon joskus muksuna kaatunut käteni päälle ja en pystynyt sitä yhtään nostamaan. Minulta oli solisluu vääntynyt . Ei siis murtunut mistään, vaan vääntynyt. Ja ihan helkkarin kipeä monta viikkoa !

    Toivottavasti kätesi toipuu, eikä jää mitään vaivoja! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, solisluu on kropan "sulake". Yleensä kaatumisessa se nimenomaan menee, ettei menisi mitään enemmän. Ehdin itsekin jo sanoa lääkärille, että "olis edes mennyt solisluu eikä koko käsivarsi".

      Alimmat kylkiluut on myös aika hellät. Taisin nojata käden päälle kaatuessa niin niihinkin on tullut puristusta.

      Eiköhän tästä toimiva räpylä vielä tehdä!! Minähän jumppaan sitä vaikka tästä jouluun, jos se on siitä kiinni. =)

      Poista
  2. Oijoi!! Toivottavasti kädessä ei ole mitään vakavaa ja paranet pian! ❤

    Ja sitten talvesta: meillä täällä kaakossa on nyt oikein todellinen talvi! Lunta tullut aika paljon ja pakkasella pysynyt. Aivan ihanaa kyllä kieltämättä, täälläkin kun on niitä lumettomia ja jäisen niljakkaita talvia koettu. Tsemppiä sinne ja hei, jatkossa sitten nastakengät jalkaan kun lenkille menet! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.
      Juuri kun pääsin eilen kehuskelemasta, että se on ollut täysin kivuton, se lopulta alkoikin särkeä. Ja nyt sitten olen jo sortunut Burana-purkkiinkin. Mikä lie, alun tärähdys ja nyt vasta alkaa tulla vauriot sillä lailla esiin, että tuntuu?
      Onneksi kuvaus on huomenna. Pidän peukkuja, että joku radiologi ehtii sen lausua viimeistään perjantaina, ettei tarvitse jännittää viikonlopun yli.

      Täytyykin noista nastakengistä tehdä oma postauksensa..... =)

      Poista
  3. Voihan pylly :(. Mulla meni 2,5 vuotta elämästä jäätyneestä olkapäästä alkaneen kokovartalokipuhelvetin takia käytännössä tyystin pilalle, joten voin sanoa, että todellakin tiedän, millaista elämä olkapääkivun kanssa voi pahimmillaan olla. Ja todella toivon, että pääset paljon vähemmällä ja tulet kuntoon kohtuullisen ajan sisällä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, isäni kärsi aikanaa jäätyneestä olkapäästä ja se on kyllä yksi varsinainen riesa!!
      Minä en yleensä jaa koko sairaskertomusta julkisesti, mutta sanottakoon, että mun kuva lausuttiin kiireellisenä jo tänään ja olkavarressa on hyväasentoinen murtuma. Samoin 7. kylkiluussa, mikä selittää sen, että se vaivaa eniten.

      Vaikka on tylsää tietty kuulla, että keski-iän luut jne, onneksi kummallekaan ei tehdä mitään. Kolmisen viikkoa ilman repimistä ja siitä tulee kuulemma ihan ehta käsi vielä!! JEE!

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...