keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Kahvihifistelyä


Kun ei ole muuta kuin aikaa, sitä ehtii pohtia syntyjä syviä ja syventää jotain pohdintojaan.
Ostin pienen Bodumin kahvimyllyn jo 2015 ja se on ollut ahkerassa käytössä siitä lähtien.
Nykyään tavallisista kaupoista saa kaikenlaisia mielenkiintoisia kahvipapuja, ja omia sekoituksiakin pystyy tekemään.


Näitä Kaffa Roasteryn kahveja on tullut meille kiitoksena sähkösopimuksesta.
Kaikesta huolimatta aion kilpailuttaa sähkön jälleen uudelleen.

Minä juon määrällisesti enemmän teetä kuin kahvia, mutta olen teen suhteen tosi tylsä ja tykkään yhdestä, kahdesta mausta. Kahvin suhteen taas huvitan itseäni hifistelemällä sen suhteen. (En siis suhtaudu tähän juttuun vakavasti sitten alkuunkaan.)
On hauskaa ottaa pieni määrä papuja pakastimesta ja rouhia ne, keittää kahvi, ja jos mahdollista, vaahdottaa vielä maitovaahto siihen päälle. Sellaista hassua arjen kohottamista helpolla ja halvalla.


Tämä Alpron soijakahvimaito saa minulta ison kiitoksen. Se tosin pitää lämmittää, koska kylmänä herottuu ällöttävän näköisesti. (Sekoittuu takaisin heti, mutta sekoittamisen loputtua herottuu uudestaan.) Siitä tulee nopeasti tiivis ja napakka vaahto ja se maistuu ihan hyvälle!
Haluan myös testata sen iKaffen eli kauramaidon vastaavan "professional" maidon.

Säilytän kahvipavut pakastimessa. Otan vain pari myllyllistä kerrallaan sulamaan, tai siis rouhin ne jäisenä. Siksi meillä on tällaisia hassuja kuminauhalla hirtettyjä kertaalleen avattuja pusseja pakastimessa.


Kävin vähän oman kylän markettia isommassa kaupassa (lue: Prisma) 
ja pysähdyin kahvihyllyn eteen ihmettelemään. 

Koska olen pääsääntöisesti saanut ulkomailla pahaa kahvia, en osaa ottaa kantaa noihin Style-paahtoihin. Vaihtoehtojahan oli vaikka kuinka monta. Keltainen väri oli se, mikä sai tekemään ostopäätöksen. (Kyllä, joskus se on niin pienestä kiinni.) Kahvi oli ja on oikein hyvää. Arvioisin, että sellainen puolitumma paahto, jos asteikko on 1-5, tämä taisi olla 3,5 kun joku perus-Juhlamokka on ilmeisesti sen 2-3.


Alempi on Lidlin tumma Crema ja pussissa taidettiin peräti mainita sana espresso. En itse asiassa pidä hyvin tummasta kahvista, mutta tämä on paahtoasteeltaan yllättävän vaalea (taisi olla se sama 3-3,5) ja toimii tavallisena suodatinkahvina loistavasti. En osaa sanoa miten maistuu mustana, koska käytän kahvissa maitoa. Mies on kuitenkin ollut tyytyväinen molempiin eikä käytä kahvissaan mitään lisukkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...