keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Vaalit


Tuo ylläoleva teksti on pätkä jonkun liiton TESsistä ja tuli sopivasti mieleen, kun näimme mitä edellinen hallitus teki. Jännä, että heillä juoksee palkka ja edut kaikesta huolimatta. Annapa olla, kun joku tavan tallaaja irtosanoutuu, ei taida samat edut koskea.....

Tässä blogissa en periaatteessa puhu politiikasta (ei voisi vähempää kiinnostaa), uskonnosta (jokaisen oma asia) tai kissojen/marsujen/seeprojen hoidosta (en tiedä mitään).

Sen verran haluan kuitenkin sanoa, että aion äänestää näissä seuraavissa vaaleissa.


Kuva netistä

Äänestäminen antaa minulle oikeuden olla jotain mieltä päätettävistä asioista ja niiden hoidosta seuraavat neljä vuotta. Toisin sanoen saan valittaa, kun olen itse tehnyt jotain saadakseni mahdollisesti sinne ihmisen, jonka arvomaailma kohtaa omani.  Tietoisesti sanon mahdollisesti, koska tässä maassa on vaan outo tapa sitoutua puoluepolitiikkaan niin, ettei ehdokkaan omilla mielipiteillä olekaan enää mitään sijaa siinä tapauksessa, että sinne Arkadianmäelle pääsee.

Mitä tulee itse vaaleihin, asia, josta halusin puhua, liittyy nimenomaan tähän mainontaan.

Minä suivaannuin eräänä päivänä viime viikolla kun hain postia, ja laatikossa ei ollut muuta kuin ämmien ja äijien naamoja numerolla varustettuna. Niinpä kirjoitin nopeasti yhden A4 lapun ja sujautin sen muovitaskuun ja teippasin postilaatikkoon. Nyt siinä seisoo "Ei mitään vaalimainontaa". Ja mainittakoon, että suivaannuksen siinä vaiheessa siinä olisi voinut lukea jotain muutakin....

Toistaiseksi tämä on pitänyt. Mutta annapa olla, kun tulee yksikin naama vielä laatikkoon, sille ehdokkaalle lähtee henkilökohtainen viesti, jossa tiedustelen onko hän luku- vai ymmärrystaidoton.

Ylipäänsä koko vaalimainonta on minusta kohtuullisen käsittämätöntä. Tekeekö joku päätöksen sen perusteella, minkälainen pärstä tuolta tien varresta tuijottaa vastaan? Lähteekö joku innoissaan vaaliuurnille siksi, että joku tampio on tunkenut postilaatikon täydeltä oman naamansa kuvaa?

Minusta on merkillistä, että vaaleihin käytetään naurettavia määriä euroja per ehdokas, ja että ylipäänsä mikään osa tästä rahasta menee niihin kuviin. Kyllä minä annan enemmän arvoa mielipiteille ja vaikka torikokouksille (joissa en kylläkään käy), kuin sille, että jonkun naama tuijottaa joka aamu ensin lehdestä, sitten työmatkan puhelintolpista ja pahimmassa tapauksessa vielä jossain henkilökohtaisessa roskassa, jonka poiskuljettamisen saan itse maksaa.


Kuva nestistä

Edellisten vaalien jälkeen muistan olleeni kiukkuinen, kun työmatkan puhelintolpat oli n. kuukausi jälkeenpäin kuorrutettu erään paikallisen ehdokkaan naamoilla edelleen. Silloinkin teki mieli laittaa kysely, onko hän täysin ymmärrystaidoton, koska käsittääkseni ne kuuluu kerätä pois tietyn ajan kuluessa. Sakko tuollaisille pitäisi langettaa, jotka eivät hoida velvoitteitaan. Minusta koko idea naamojen ripustamisesta tolppiin on järjetön. Enemmän niistä on vaaraa liikenteelle kuin hyötyä kenellekään. 

Vaalikoneet ovat hauskoja. Erityisesti tänä vuonna olen tehnyt luultavasti kaikkien lehtien julkaisemat, olkoonkin, että hyvin monet ovat täysin identtisiä.

Halusin jollain tavoin koettaa itse olla vahvasti jotain mieltä. Ei ollut muuten helppo tehtävä. Noissa koneissa on paljon kysymyksiä, joissa viiden portaan asteikolla on helpompi olla mieltä 2 tai 4 kuin 1 tai 5. Ja periaatteesta halusin olla jotain mieltä enkä tökkiä sitä kolmosta jokaiseen.....
Mutta ei ollut helppoa.

Kateeksi ei noita ehdokkaita käy, heillähän on sama ongelma. Kaikesta pitää löytyä mielipide, ja vieläpä (omasta mielestään) hyvät perustelut sille. Kultaisen keskitien kulkija saanee äkkiä jees jees -miehen maineen, mutta toisaalta hyvin vahvat mielipiteet voivat jollekin toiselle olla vaikea paikka.

Tänään ilmeisesti aukeaa ennakkoäänestys. Täytynee poiketa kirjastossa muutenkin niin siinä sen samalla hoitaa pois.

2 kommenttia:

 1. Mä oon äänestänyt aina, niin kauan kuin olen niin saanut tehdä. Nyt olen päättänyt, että en äänestä näissä vaaleissa lainkaan! Olkoonkin niin, että menetän sen kuuluisan oikeuteni valittaa!
  Olen niin kyllästynyt tuohon paskan puhumiseen ja siihen, että minun/meidän asiat menevät kaikesta huolimatta vaan huonompaa suuntaan .

  Nyt tälläisiä mietteitä. Katsotaan minkälaisia ne ovat sitten seuraavien vaalien aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin olen suurelta osin sitä mieltä, että aivan sama kenet sinne äänestää, täysin turhaa sakkia sinne kuitenkin päätyy ja omaan pussiinsa pelaavat. Lisäksi on tämä "me ****läiset olemme tätä mieltä" -asenne eli puoluepolitiikka. Vaikka ihminen olisi sitä mieltä, että kuu on vain kuu, jos puolue on päättänyt, että se on juustoa, parasta vaan kysyä pehmeän vai kovan juuston höylä. Jonninjoutavaa paskaa ihan suomeksi!

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...