maanantai 1. huhtikuuta 2019

Luetut kirjat, maaliskuu


Lee Child: Raaka laki

Jack Reacher -tarina, josta minulla on kuva, etten ollut sitä lukenut ennen. Metkaa.
Tilasin kirjakerhosta muutamia pokkareita, joita meille ei vielä ole ja tämä oli yksi niistä. Kävi ilmi, että on uusimmasta päästä, enkä ole tätä edes kirjastosta bongannut aiemmin.


Arto Paasilinna: Maailman paras kylä

Taattua Paasilinnaa, sieltä vanhemmasta päästä, jolloin tarinat olivat vielä aitoja ja jollain tavoin "alkuperäisiä". Sittemmin (lue: 90-luvun lopulla ja sen jälkeen) alkoivat toistaa itseään ja jäivät meiltä hankkimatta. Muutamia parhaita vanhoja meillä on vielä tallessa.
Harmi, ettei kirjahyllyyn kertakaikkiaan mahdu kaikkea.


Alexander McCall-Smith: Oivallinen aviomies
Alexander McCall-Smith: Harhapolkuja savannilla
Alexander McCall-Smith: Häähuumaa lauantaina
Alexander McCall-Smith: Limpopon yksityisetsiväkoulu
Alexander McCall-Smith: Pienten muutosten kauneussalonki

Mma Ramotswe tutkii edelleen. Kyllä, nämä ovat nyt viimeiset meidän kirjastosta. Täytyy vielä katsoa puuttuuko välistä joku ja tilata se erikseen. 


Horth & Rosenfeldt: Korkeampi oikeus
M.J.M. Grath: Jään muisti
M.J.M. Grath: Lumipoika

Dekkareita. H&R on tuttu kirjailijapari, nuo Sebastian Bergman -dekkarit on luettavia. Vähän tyypillisiä Greyn Anatomia -kirjoja siinä mielessä, että ei niissä niinkään selvitetä rikoksia vaan pyöritään etsivien omien ihmissuhteiden parissa ja seurataan niiden kehittymistä.

Lumipoika oli alkuun sellainen, etten millään päässyt sen kyytiin. Lopulta juoni oli vetävä ja kiinnostava, ja kuvaukset Alaskan maisemista todella houkuttelevia. Itse asiassa Lumipoika olisi pitänyt lukea ensin. Kronologisesti ne kulkivat siinä järjestyksessä, vaikka suoraan "seikkailut" eivät liittyneet toisiinsa. Kirjailija, jonka kirjoja aion aktiivisesti etsiä lisää, jos niitä on.


Markus Kajo: Kettusen kootut

Kun tuli tilanne, että kirjasto oli kiinni ja viimeinen luettu kirja luettu. Jotain piti löytää, ja tämä oli palautunut meille kotiin useamman vuoden lainassaolon jälkeen joltain.


Anne B. Ragde: Berliinin poppelit
Anne B. Ragde: Erakkoravut
Anne B. Ragde: Vihreät niityt
 

Kirjastonhoitajan lämpimästi suosittelema. Neljän (vai viiden?) kirjan sarja, jonka otin matkaan kertasuosituksella. Kuvausta Pohjois-Norjasta maatilalta, yhdenlainen sukusaaga. Viimeisen ahmin menemään niin nopeasti, ettei se ehtinyt edes kuvaan.

Maaliskuun kirjat: 14 kpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...