sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kilahtaisinko koronasta?


Myönnän heti alkuun, että pelleilen vakavalla asialla. JA tiedostan toki miten vakavasta asiasta on kyse. Silti tämä jäätävä klikkiotsikointi ja aiheen vouhkaaminen kaikissa tiedotusvälineissä (poislukien TV, jota en ole katsonut) on mennyt ihan naurettavaksi.

Jos haluaa ihan aitoa tietoa, lienee helpointa seurata THL:n nettisivuja, vaikka heidänkin pääjohtajansa Markku Tervahauta kävi sitten julkisesti mokaamassa urakalla suorassa uutislähetyksessä.
(Jos joku ei nähnyt tai jaksa klikata: käytti samaa nenäliinaa, pyyhki otsaansa hiestä ja niisti useita kertoja, ja lääppi samaa mikrofonia sitten käsillä, joita ei oltu pesty tämän jälkeen, kuin muut puhujat.... toisin sanoen teki klassisen "älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon" munauksen!)

Aidoimpia kuulumisia varmasti kuitenkin kuulee tuolta. Edes valtakunnalliset lehdet eivät minusta uutisoi neutraalisti. Hesari löi vyön alle alkamalla vääristellä Millariikka Rytkösen (Tehyn pj) sanoja, koska valitettavasti työehtosopimusneuvottelut hoitoalan työntekijöillä ovat parhaillaan käynnissä, oli koronaa eli ei. Se, että koetetaan torpata neuvottelijat kommentoimalla asiattomia lehdessä menee vaan yli ymmärryksen.

Mitä sitten tulee tuohon olutmerkkiin. No, minä en ole ikinä ymmärtänyt oluesta enempää kuin koira polkupyörästä, joten lienen jäävi arvostelemaan. Meillä mies tykkää hyvinkin tummista oluista ja minä olen niitä maistanut sen verran, että voin itsekin sanoa niiden maistuvan parhaalle, mitä olueen tulee.
Maistoin kuitenkin myös Coronaa ja totesin, että jos ravihevosten virtsanäytteitä tarvitsee pullottaa, ehkä sillekin on tarpeensa.....  (Ja hei, ei poroja nokkaan, mielipideasioita!)


Peli-illan maistiainen

Tauti on nyt alkuvaiheessa. Kulkutautihan se jo on.
Torstaina 12.3. olin pitkässä päivässä töissä ja silloin oli uutisoitu 50 sairastunutta. Totesin töissä, että ensi tiistaihin (17.3.) mennessä veikkaan sairastuneita olevan tuhatkunta ja loppuviikkoon mennessä toista tuhatta.... Toivottavasti olen väärässä!

Kaikki tapahtumat on peruttu. Isojen ihmisjoukkojen kokoontumisia torpataan ja esim. Kennelliitto päätti yksiselitteisesti, että kaikki kokeet, näyttelyt ja tapahtumat on peruttu 31.5. saakka.
Varmasti hyvä niin.

Toisaalta tuohon liittoon puuttuakseni, he katsovat tilanteen olevan ns. force majeur ja näin ollen eivät aio palauttaa euroakaan yhdellekään näyttelyasettajalle tai muulle jo maksaneelle ja ilmoittautuneelle.
Nättiä toki. Esim. Lahteen suunniteltu iso näyttely nettosi heille rapiat 800 000 eur ja siinä on vain yksi keväälle suunnitellusta useasta kymmenestä näyttelystä...... (Kulujahan heille ei tule ainakaan täysimääräisenä. Tuomareita ei tarvitse nyt maksaa eikä paikkavuokriakaan tule....)

Arvatkaa miksi olisin valmis irtisanoutumaan kaikesta Kennelliiton toiminnasta välittömästi, jos toimitsijakortin vuoksi jäsenyys ei olisi pakollinen? 😡

Noh. Rahasta puhuminen tällaisessa yhteydessä antaa aina hassun kuvan ihmisestä. Koettakaa kestää.
Olen ollut vaan hyvin pitkään hyvin suivaantunut ylipäänsä Kennelliiton tapaan toimia eikä tämä nyt ainakaan millään tavoin suivaantuneisuutta vähennä. Lisäksi he yksiselitteisesti peruvat KAIKKI, kun valtionjohto suosittaa ISOJEN tapahtumien perumista. Minä siis mietin esim. sellaisia koirakokeita, jossa on 6-10 henkeä. ja ollaan metsässä. Missä jo koirista johtuen pidetään etäisyyttä.

Vaan tuleehan niitä kesiä. Nyt voi treenata!


Kevennys: Tämä oli aikanaan hauska peli.
Olisi varmasti vieläkin.
Tosin samaa sarjaa kuin biljardi, jossa olin luuseri. =) 

Sairaalassa toki vähän nyt jännittää.
Jos/kun tauti leviää niin, että päiväkoteja/kouluja aletaan sulkea, se tulee näkymään meillä heti siinä, että ihan pieniä lapsia ei voi jättää yksin päiväksi. Luulen, että tänä keväänä ei ylityötunteja lasketa...
Toivon myös sitä, että sairaalan johto ottaisi viimeistään nyt järjen käteensä ja sulkisi ovet. Sairaalahan on julkinen paikka. Kuka tahansa voi kävellä ovesta sisälle ja periaatteessa viettää siellä päivän.

Kun ihminen päätyy sairaalahoitoon, ollaan jo heikoissa kantimissa. Näin ollen kysyn vaan kumpi lienee vaarallisempaa sille mammalle/papalle: että hän on viikon pari yksin ja toipuu rauhassa, vai että joku saa vapaasti tulla kadulta ja mahdollisesti tuoda tarttuvan taudin osastolle? Eli suomeksi: onko ihan pakko saada vierailla?
Ei tässä ole kuin joku vuosi kun meillä oli influenssa-epidemia ja silloinkin ihmisille piti ihan suoraan sanoa, että "tuota 2kk ikäista vauvaa EI VOI viedä katsomaan sitä mummoa, jolla on se influenssa A". Koska luvalla sanottuna, ihmiset ei ole tyhmiä, mutta ovat jotenkin niin kaikkivoipaisia ja ajattelevat, että "ei se minua koske". No kerron uutisen: koskee se!


Teimme perinteistä viikkosiivousta viikonloppuna, kun pitkästä aikaa oli sellainen ilma, että petivaatteet sai ulos tuulettumaan. Samalla kiikutin ulos matot ja innostuin paukuttamaan sohvan irtotyynyjäkin terassilla. Huvitti, kun kaksi erillistä autoa hidasti ja jäi tuijottamaan....  huhuista huolimatta meillä ei korona-siivottu.
4 kommenttia:

 1. Joo, elintarviketeollisuudessa ja keittiöllä työskennellessäni käsienpesu on tuttua hommaa. Samoin kun on vapaa-ajalla elukoiden ja niiden sonnan kanssa tekemisissä, käsiä pesee alvariinsa. En ymmärrä, miten suurimmalle osalle käsien pesu tuli uutena asiana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin.
   Näitä meemejä on ollut, ja itsekin sorruin jakamaan sen, jossa sanotaan "Minä pesin käsiä jo ennen kuin siitä tuli muotiasia".

   Poista
 2. On tämä mielenkiintoista aikaa.

  Just luin, että tammikuun lopussa aloittamani (ja maksamani) jumppa ja kuntosali perutaan loppukevääksi. Olisin itse kyllä jatkanut siellä käyntiä ainakin tilanteen tässä vaiheessa... en sitten tiedä, olisiko ollut viisasta vai ei. Mitä olet alan ihmisenä mieltä? Jumpassa on iso sali, jossa on noin 10-15 ihmistä jumppaamassa. Pukkarissa sitten toki ollaan lähempänä toisia, mutta en usko, että kukaan tässä vaiheessa tulisi vähänkään yskivänä tms yleensäkään paikalle. Punttisalilla ehkä on sitten isompi tartuntavaara, kun kiertotreenissä kaikki lääppii vuoron perään samoja masiinoita.

  No, nyt ei tarvii sitä sen kummemmin miettiä, kun kerta peruttuja ovat. Sitä vaan mietin, että miten saan juuri heränneen liikuntainnostukseni pysymään vireillä - ryhmä on ollut iso eteenpäin potkiva voima. Tiedän, että kotona ei vaan tule tehtyä mitään... Toivon, että suunnistukset nyt kuitenkin vielä toimii, vai aletaankohan senkin suhteen miettiä, että jaa-a, siinähän ne karttoja ojentelee ties millä käsillä, hikisiä naamoja pyyhitään kesken menon jne. Ja miten käy Jukolan viestin, jonne ollaan jo ilmoittautumismaksut maksettu ja majapaikat varattu...

  Voihan voihan. Täytyy seurailla, mitä tuleman pitää.

  Toi Kennelliiton rahojen palauttamattomuus on kyllä aika iso juttu. En tykkää. Ymmärrän, jos tukea osoittaakseen ihmiset jättää vaikka keikkalippujen hinnat pyytämättä takaisin, mutta jotenkin tuo ei nyt mene samaan kategoriaan.

  Koitahan pysyä terveenä siellä, sisar hento valkoinen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Minä pidän vielä ihan fiksunakin liikkua ja pitää kunnosta huolta, koska hyvä yleiskuntohan varmistaa sen mahdollisimman helpolla pääsemisen jos/kun sairastuu. Mutta tosiaan tuo jumppasali. Toisaalta kuvittelen, ettei kukaan tulisi jumppaan sairaana?

   Täällä sinnitellään. =D

   Eniten toivon, ettei vaan mitään nuhaakaan tule viikkoon. Sen jälkeen kirjoitukset on ohi ja kotona tilanne helpompi. Kirjoitusten aikaistaminen sai meillä itku-potku-raivarin ja epäonnen tunteet pintaan, kunnes neiti keräsi itsensä tyylikkäästi ja päätti siirtää syrjään sosiaalisen elämän viikonlopun ajalta ja lukea. ♥ Ei ole helppoa tuokaan.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...