keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Kysymyksiä talvesta

Kristiina Kortelahti oli laittanut blogiinsa hauskat kysymykset talvesta ja niihin omat vastauksensa. Koska aika ajoin on hauska lukea muiden mietteitä ihan tavallisista asioista, nappaan kiinni samaan ja toivon, että moni teistä, jotka bloggaavat, jatkavat vastauksia omalta osaltaan.

1. Kuntosali vai metsälenkki?

Heh, minut tuntevat tietävät jo vastauksen, joka lienee itsestäänselvä: metsälenkki. Mieleni lepää metsän siimeksessä, nautin valtavasti kauniista, rauhallisista kävelyistä koirat vapaana.

Kuntosalille on paikkansa ja aikansa, vielä en ole niitä uudestaan löytänyt. Jossain vaiheessa kävin melko paljonkin, ja myönnettävä on, että puntinnosto olisi tarpeen lihaskunnon ylläpitämiseksi, koska ei tarvitse kovin montaa naistenlehteä selata, kun jo tehdään selväksi, miten tässä iässä lihakset suorastaan haihtuvat ilmaan ihan joka päivä.... huoh!

2. Mökki vai hotellimajoitus?

Hmmm. Tämä ei ole niin itsestäänselvä. Tällaisena epidemia-aikana pidän mökkimajoitusta turvallisempana, mutta hotellissa on puolensa. Mökissä oma rauha ja mahdollisuus ruokailuun täysin omaan tahtiin on miellyttävää, samoin mm. mahdollisuus saunoa juuri silloin kun huvittaa. Hotellissa taas valmiiksi katettu aamiainen on ihanaa ylellisyyttä, johon harvoin törmää.
Koirista johtuen valitsen tässä kohtaa mökin. 
Ulkomaille mennessä suosin hotellia.

3. Kuuma kaakao vai kermakahvi?

Olen sillä lailla outo ihminen, etten pidä suklaasta. 
Tosin hyvin tehty kaakao vaikka kermavaahdolla voisi kruunata raikkaan ulkoilun talvilomalla hienosti.
Pitääkin testata kermakahvia. Yleensä juon kahvini maidolla.

4. Kirja vai TV-sarja?

Heh, ei toista kysymistä: kirja. Aina. 
Olen tosin tänä vuonna tavoistani poiketen jo muutamia tunteja istunut telkkarin edessä ja tuijottanut putkeen SYKE-sarjan paria edellistä kautta Ruutu-palvelusta. 

5. Hiihto vai luistelu?

Tämä on vaikea. Olen tehnyt molempia hyvin monta vuotta sitten. Luistelusta mieleen on jäänyt se, että varpaille tulee aina kylmä, oli luistimet sitten kuinka reilun kokoiset hyvänsä. Koskaan mikään sukkamäärä ei pidä varpaita lämpimänä. Lisäksi koen sen tavallaan vähän tylsäksi, koska en osaa luistella hyvin ja se on sellaista staattista pyörin tässä nyt paikallani -puuhaa.
Hiihtääkään en tosin osaa, mutta ainakin siinä maisemat vaihtuvat ja pääsee eteenpäin. Koen sen myös liikuntana tehokkaammaksi ja virkistävämmäksi. Haaveilen mahdollisuudesta joskus vielä matkustaa pohjoiseen talvella ja vuokrata hiihtimet ja opetella se uudestaan. 

6. Pilkkikalastus vai lumikenkäily?

Olen lapsena pilkkinyt ja se oli kivaa. Tosin jälleen kerran, varusteiden puute tekee sen, että se kuulostaa kovin kylmältä harrastukselta. En välttämättä näe järkeä hankkia pilkkihaalaria yhtä tai kahta kertaa varten, kun täällä seudulla ei ole talvea edes joka vuosi. Lisäksi pelkään heikkoja jäitä hysteerisesti, enkä mene niille mielelläni ikinä.
Lumikenkiä en ole päässyt kokeilemaan ja haluaisin. Tähän sama juttu kuin edelliseen: haaveilen retkestä Lappiin sellaiseen vuodenaikaan, että näitä talviharrastuksia pääsisi testaamaan.

7. Nastakengät vai UGGit?

Huoh. Minulla on vain huonoja kokemuksia nastakengistä, niistä monien kehumista Bugeista. Kun ne nastat eivät vaan pyöreäpohjaisina pure peilijäähän, ja jos taas ei ole peilijäätä, pärjää millä tahansa kengillä. Mursin olkapääni nimenomaan nastakengillä, joten puolustelut niiden pidosta eivät uppoa tähän kuulijaan...
En kuitenkaan valitsisi UGGeja, minusta ne on kammottavat, löysät ja rumat ja tasapohjineen takuulla omalle selälleni vielä huonompi vaihtoehto kuin edelliset. 
Kiitos, kunnon talvikengät "telaketjupohjalla".

8. Pipo vai hattu?

Pipo. Trikoinen, ohuempi, kun on vain viileää. Paksumpi trikoinen tai villapipo kunnon kylmällä. 

9. Laskettelu vai lautailu?

En ole kokeillut koskaan lautaa, mutta koen pelottavana ajatuksen, että jalat olisi "sidottu kiinni". Suksilla olen joskus mutkamäkeä tullut alas ja se on hauskaa. 
Vanhat polvet eivät vaan oikein kestä sitä, vaikka sekin kuuluisi uudelleen kokeiltaviin lajeihin, jos pääsen joku kerta pohjoiseen talvikaudella.

10. Avanto vai uimahalli?

Kävin joskus vuosia avantouimassa kerran viikossa. En ole koskaan nukkunut niin hyvin, kuin noiden uintikertojen jälkeen. Maailma tuli myös aina puhuttua uuteen hyvään järjestykseen lauteilla isossa porukassa. Harmi kyllä, sain ajan myötä kylmäihottumaa (kyllä, ihan oikea diagnoosi), eli ihoni ei kestä kylmän ja kuuman vaihtelua, vaan löi kammottavalle ihottumalle reisistä ja jouduin lopettamaan harrastuksen, koska en pitänyt viikottaista Hydrokortisonikuuria järkevänä vaihtoehtona. Edelleen talvisin, kun käyn varovasti saunasta pihalla jäähtymässä, huomaan, että tietyt kohdat tulevat kutiavimmiksi saunan jälkeen. 

Uimahalli ja uiminen on kivaa, paitsi etten ole taitava ja saan siinä niskan aina kipeäksi. 

11. Toppatakki vai villakangastakki?

Molemmille on paikkansa ja aikansa. Tällä hetkellä en omista toppatakkia. Kävelen kaikki koiralenkit edelleen, -20°C pakkasessakin, tuulitakissa. Puen alle kerroksittain teknistä paitaa ja fleeceä ja pärjään hyvin. Yläkroppa ei palele.

Villakangastakkia käytän työmatkoilla ja niin sanotusti siistimmässä pukeutumisessa, esim. farkkujen kanssa tai kun lähden kauppaan.

12. Lumityöt vai joutenolo takkatulen ääressä?

Heh, jos joku muu vaan tekee lumityöt, todellakin jään takan ääreen mielummin lukemaan teekupposen kanssa. 
Koen jonkinlaiseksi ongelmaksi sen, että Fiskarsin lumentyönnin, millä saa kivasti rullattua lunta sivuun, on niin naurettavan pitkä, että jopa 182 cm pitkä mieheni on sen kanssa ajoittain helisemässä. Puhumattakaan tällaisesta hukkapätkästä, joka joutuu pitämään siitä kiinnikin puolivälistä vartta.
Kola taas on yleensä liian painava. Joten en valitse lumitöitä, jos pystyn ne välttämään.

4 kommenttia:

 1. Näin nämä kysymykset jo Kristiinan blogissa. Oli hauska lukea postaustasi. Samalla mietin, miten itse vastaisin ja miten muistelin Kristiinan vastanneen. Samoilla linjoilla ollaan monessa asiassa <3
  Kauniita helmikuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!
   Samoin, ihania kuulaita päiviä ja auringonpaistetta sinullekin!

   Poista
 2. Mulla olis ollut harvinaisen tylsiä "Molemmat" tai "Ei kumpikaan"-vastauksia aika moneen kohtaan :).

  Paitsi lumitöihin ehdoton jees, koska rakastan niitä. Meillä on sen verran iso alue kolattavana, että käy hyvin kuntosalista, muttei tarvi lähteä kotipihaa kauemmaksi. Nyt vaan on alkanut tulla rajat vastaan, kun kinoksilla on korkeutta kohta samanverran kuin mulla mittaa ja kolalla niin ylös työntely alkaa olla jo siinä ja siinä. Onneksi on sentään yksi mukava naapuri kadulla. Hältä kysyin luvan työntää lumia hänen ojaansa ilman, että löydän itseni seuraavana aamuna paikallislehden tekstiviestipalstalta :).

  Ugit ja Bugit jää mullakin käyttämättä. Paitsi että on mulla Bugit, mutta kitkapohjaiset. Inhoan niitten nastaversioiden ääntä.

  Toinen Outo suklaasta piittamaaton toivottelee täältä mitä parhainta viikonloppua (en nyt tutkinut sun kryptistä työlistaa, että näkisin, joudutko kenties viettämään sen työn parissa, mutta toivottavasti vapaatakin löytyy käytettäväksi siihen mihin tykkäät)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe... onneksi meissä on niin paljon erilaistakin. =)
   Mun kryptinen työvuorolista (mistä oli julkinen kuva) on itse asiassa vasta suunnitelma jonnekin maaliskuulle, joten siitä ei edes paljastu missä olen (töissä, huoh...)

   Auringonpaistetta ja iloa tähän viikonloppuun!! Odotan taas jotain messeviä kuvia julkiseksi.... *awink*

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...