Anonyymien mielensäpahoittajien kiukkua ja vihaa kommenteissa

Olen tässä hiljattain havainnut enenevässä määrin anonyymejä kommetoimassa blogia, ja järjestään näiden anonyymien kommentit on kirjoitettu loukkaavaan tyyliin. Jos ei ole muuta kommentoitavaa keksitty, on vähätelty murretta, sanoja tai tapaa kirjoittaa. 

Joku ystävällinen sielu väitti lukeneensa jokaisen tekstin ja laskeneensa, että eniten käytetty sana oli "inhoan". No, totisesti rohkenen epäillä. Ei tarvita edes äidinkielen tutkintoa hoksatakseen pari muutakin yleistä sanaa....  😁   Mutta kiitos päivän nauruista, että joku jaksoi lukea usean vuoden tuotokset ja muka vielä laskea sanoja siinä samalla. Aika urakka. 


Kuin ruusun piikkejä.
Kuuraa männyn oksalla.

Olisi mielenkiintoista tietää mikä allekirjoittaneessa provosoi näihin kommentteihin. 
Vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää miksi ihminen, joka selvästi lukee vain halveksuakseen, näkee lukemisen vaivan. Jos tekstistä tulee niin paha mieli, itse jättäisin kyllä väliin.

Jokainen blogi on kuitenkin kirjoittajansa kuva. Tai ainakin kuva, jonka haluaa antaa ulospäin. 
Uskallan väittää, että melko harva pystyy teeskentelemään montaa vuotta jotain muuta. Eiköhän se todellinen minä sieltä pilkistä jossain kohtaa. Ja saatan hyvin olla sinisilmäinen ja väärässäkin... 

Mitä se kertoo tästä ajasta ilmiönä, että joku katsoo oikeudekseen kommentoida mitä tahansa kenelle tahansa? Toisaalta mitä se kertoo kommentoijasta, että se tarvitsee tehdä nimettömänä?
Varmasti osin koronavuoden tuottamaa mielipahaa ja yksinäisyyttä. Sitten nykyaikana on jollain tavoin muotia käydä anonyymisti kimppuun, tuntematta tai seuraamatta yhtään pidempään. Ihan vaan, koska voi purkaa omaa pahaa mieltään jonkun satunnaisen päälle. Minusta se on jotenkin hassu tapa toimia. Vähän kuin kulkisi kadulla ja sylkisi satunnaisen vastaantulijan päälle. "Koska mä voin".
Sairasta. Surullista.


En tiedä mitä anonyymit odottavat. Sitäkö, että lopetan kirjoittamisen, koska pelkään heitä? Voi voi.
Tyhmät kommentit olen heittänyt suoraan roskiin, joitain olen julkaissut. Voihan sitä kommentoida vaikka tästä ensi jouluun päivittäin, mutta kuinka hyödyllistä se sitten on, jos kukaan muu niitä ei näe.

Tiia kirjoitti taannoin kommenteista, joita hänelle tuli. Pystyn hyvin ymmärtämään pahan mielen ja tunteen, että joku stalkkaa. Tiia kuitenkin tekee tätä työkseen. Itse näpyttelen mitä mieleen juolahtaa milloinkin. Leipäni ei ole tästä kirjoittamisesta kiinni ja voin lopettaa milloin tahansa.

Toivon kaikille, anonyymit lukijat mukaanlukien, iloista päivää ja loppuviikkoa! 
Elämä on helpompaa, kun sallii kaikkien kukkien kukkia, niin vanhalta ja typerältä fraasilta kuin se kuulostaakin.

Kommentit

 1. Joo, ei pysty kyllä ymmärtämään, mikä heillä on tarkoituksenaan.

  Kyllä minuakin jotkut jutut ärsyttävät somekirjoituksissa, mutta en kyllä niihin mitään kommentoi. Ja jos joku tili alkaa liikaa ärsyttämään, yksinkertaisesti lopetan sen seuraamisen.
  Kyllähän se kertoo kommentoijan omista ongelmista, jos pitää aina lähestyä negaation kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan: lukijalla kai se ongelma on, jos ei tykkää lukemastaan. Jättäisi väliin.
   Ainakaan vielä ei ole lakia, että kaikkea tarvii lukea ja tykätä. =)

   Poista
 2. Samaa ihmettelen minäkin. Miten joku viitsii nähdä sen vaivan että kommentoi sellaiseen blogiin josta ei kuitenkaan tykkää ja haluaa morkata bloggaajaa?!
  Hienoa loppuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on niin joka lähtöön.
   Ja voi varmasti olla sekin, että koronavuosi on lisännyt pahoinvointia tässäkin.
   Kiitos, iloa ja aurinkoa!!

   Poista
 3. Ihan tyhmää, mitäpä sitä muuta tuumaamaan. Ehkä ne odottaa sitä palautetta, sitä että kommentti julkaistaan ja että siihen reagoidaan? En tiedä.
  Jatka vain omana itsenäsi. Siksi minäkin käyn täällä, sun juttuja on mukava lukea, vaikken usein kommentoikaan.
  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kommentista!
   Jos palaute olisi edes joltain osin järkevää, julkaisenkin ja kommentoin/vastaan. Mutta nämä "oot idiootti"-tyyppiset jää kyllä suoraan roskikseen.

   Poista
 4. Kurjaa. Moisestakin kommentoinnista saa jollain tavalla pahan mielen, vaikka niille ei antaisi mitään arvoa.
  Minulle ei ole tullut (nyt varmaan tulee, kun sanon ;D ). Joskus harvakseltaan tulee noita roskapostityyppisiä, linkkaa tätä ja voitat ties mitä. Siksi kommentoinnin tarkistus onkin ihan paikallaan.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä!!
   On se totta, että joskus jokin ilkeäkin kommentti voi osua nahan alle.

   Poista
 5. Jaahas, onkos tämä ilmiö nostanut taas päätään...? Argh, miten ärsyttävää!! Mua on aina ihmetyttänyt se ilkeä kommentointi, kun tosiaan voi vaan sulkea sivun ja siirtyä sellaiseen, joka enemmän miellyttää. Itse joskus kaaaauan sitten melkein lopetinkin kirjottelun, kun sain niitä inhoja kommentteja, mutta palasin sit kuitenkin, hah. Tosin tälläkin hetkellä jätän joskus jonkun kommentin julkaisematta, jos sen tyylilaji tympii (="teeppä nyt kuule vaan tällä tavalla, ei tuolla tavalla voi tehdä" tms "opastaminen". Kiitosta vaan, en kaipaa sellasta eikä mun onneksi tarvii sellasia julkaista omassa blogissani! =D)

  Roskapostiin on mulla alkanut tulla välillä ihan ihme viestejä. Jollain arabian kielellä tms... En edes yritä arvailla, mitä niissä mahtaa olla, viskaan roskiin vaan saman tien. Hui!

  Aurinkoa sinne ja toivotaan, että tuo ikävä kommentointi loppuisi tykkänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan tällaista on. Se varmaan etsii aina uutta kohdetta.
   Minulle ei ole tullut roskapostiin kuin aivan outoja tarjouksia, tyyliin bitcoineja tai seksileluja.... *silmien pyörittelyä*
   Harvoin käyn kurkistamassa roskapostilaatikkoon, mutta etsin taannoin yhtä odottamaani postia, joka itse asiassa oli joutunut sinne vahingossa ja ällistyin noita viestejä ja sitä määrää...

   Poista
  2. Tarkoitin blogin roskapostiin, sinne on tullut noita ihme arabialaisia viestejä.

   Oma gmailin sähköposti tosiaan sitten tulvii milloin mitäkin seksijuttua tai bitcoineja mullakin. Ilmoittelen aina miehelle, että täällä olis taas erektion nostatusta ja kuumia huulia tarjolla... =D Ja yksi roskapostin laji on sitten nuo "sinulle on rahaa/paketti"... huokaus. Jos ei pariin päivään avaa sähköpostia, on roskapostissa tyyliin 20 kummallista viestiä... en tajua, mistä se tulva oikein johtuu!! Saako niitä koskaan loppumaan??

   Ja hmm... nuo pari kommenttia, joita tänne on tullut... voihan huokaus. Anna mennä vaan entiseen tyyliisi. Kyllä ihminen saa ilmaista, jos jotakin asiaa inhoaa. Taikka vihaa. Ei kaikkea tarvii rakastaa, saatikka että pitäis blogissa tuutata vaan kaikkea ihqua koko ajan. Musta on ainakin kivointa lukea sellasia oikeita, aitoja asioita ja mielipiteitä ja fiiliksiä.

   Poista
 6. Olethan sinä melko monta kertaa kertonut inhonneesi kaiken maailman asioita. Ihno on aika ikävä sana. Pakko kuitenkin kertoa, että joku muukin on samaa mieltä. Työkaverit saattaa ehkä pelätä vihaista ihmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhoan tosiaan moniakin asioita: käärmeitä, kasvoille piiskaavaa sadetta, banaaneja.
   Kovin ikävää, jos pelkästään tällaisten lukeminen aiheuttaa niin voimakkaan reaktion, että on nimettömänä pakko kommentoida.
   Ja pakko todeta tähän, että kovin vaikea uskoa, että banaaneiden inhoaminen tekisi minusta työkavereiden silmissä vihaisen. En nimittäin tee töitä banaanien kanssa.

   Poista
 7. Aika voimakas sana tuo 'inhoan' - ihan mitä tahansa, mutta tosiaan käytät sitä usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä. Sovitaan, että se on voimakas.
   Voin jatkossa todeta vihaavani myös muutamia asioita. Ehkä se on parempi.

   Sarkasmi tarkoituksella.

   Poista
 8. Hohhoijaa. Itse en kyllä jaksaisi käyttää aikaani siihen, että luen blogeja, joista en pidä. Saati että alkaisin pitää kirjaa vuosien varrella eniten käytetyistä sanoista. Raskasta hommaa, joka vaatii paljon negatiivista energiaa, mutta sitä tuntuu joillakin riittävän.

  Jatketaan me valitsemillamme valoisammilla poluilla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kierrätyksestä

Pientä remonttia ja sisustamista