Koiranäyttelyssä Tartossa

Enpä olisi uskonut kirjoittavani moista. Minä ja koiranäyttely on vielä varovainen kyllä, mutta että Viroon. Tässä kohtaa.

Tuossa kahdeksisen viikkoa sitten sain vinkin, että Tartossa olisi kahden päivän koiranäyttely tarjolla. Meidän setäkoira-Bono on perheen näyttelytähti, ja jotenkin tämä loputon korona-hässäkkä on alkanut käydä hermoille, kun mitään harrastuksia ei ole voinut harrastaa sen takia. Kun lisäksi serkkutyttö oli helposti houkuteltavissa reissuun mukaan, pistettiin ilmot kehiin ja päätettiin lähteä.


Perjantaina laivaan aamupäivällä. Rahtilaivalla yli, matkan aikana pystyi istumaan kanttiinissa, muuta viihdettä laivalla ei ollut. Mutta syötiin kevyt lounas. 
Muugassa koirien pissatus ja suunta kaakkoon. Virossa satoi, joten suurempia ulkoiluja ei houkutellut edes tehdä. 


Tarttoon saavuimme pimeällä, kuinkas muuten. Idioottimainen kellojensiirto teki sen, että neljältä alkaa hämärtää. 
Hotelli oli kiva ja siinä oli kivat ulkoilumaastot ihan vieressä. Olisi varmasti kesällä mielettömän kaunis paikka, koska joki meni hotellin ravintolan ikkunoiden takaa. Muutenkin joki ja ne lukuisat sillat oli rauhoittava ja kaunis maisema. Tuonne pitää ehkä joskus matkustaa vain katsomaan maisemia.
Koirat lenkille, hetken lepo, ja sitten viereiseen kauppakeskukseen sen verran, että saatiin iltapalaa ja pientä purtavaa. 
Koiranäyttelyistä ei sen enempää. Bono oli erinomainen, mutta jäi vaille lisätitteleitä tai palkintoja. Kilpailu oli kovaa ja kisakumppanit tällä kertaa sen karvan verran parempia. 
Sikäli oli kuitenkin onnistunut reissu, että sillä oli mieletön draivi päällä, esiintyi minusta valtavan hyvin ja ennen kaikkea oli pöydällä reipas ja antoi katsoa itsensä. Häntä huiskui ja sen askellus, mikä on koiran paras puoli, oli lennokasta ja saikin siitä kehuja. Ylipäätään se sai kahtena päivänä huikeat arvostelut, joten eipä näkynyt kahden vuoden tauko tämän koiran näyttelymenestyksessä.

Myös matkakumppani-koira ehti nopeasti kehään, sai arvostelunsa eikä sen enempää. Päästiin siis livahtamaan messuhallista pois ajoissa ja suunnattiin kauppakeskukseen syömään. Mukana oli serkkutytön tytär kenneltyttöilemässä ja hän oli riemuissaan päästessään vähän shoppailemaan. Saattoi meille aikuisillekin vähän tarttua jotain joulumieltä mukaan.....


Koimme matkan melko koronaturvalliseksi kaikesta huolimatta. Joka paikassa oli tosi runsaasti käsidesiautomaatteja ja ihmiset käyttivät maskeja. Me pidimme väliä muihin esim. ruokapaikoissa, kun söimme, luonnollisesti ilman maskia. 
Koronapassit kysyttiin nähtäväksi koiranäyttelypaikalla ennen sisäänpääsyä ja vastineeksi sai rannekkeen, jota näyttämällä pääsi sisälle aina pissatusreissun jälkeen. Ja se myös kontrolloitiin, vaikka tulikin sellainen olo, että ne ihmiset näki meidät niin monta kertaa ramppaavan siinä edestakaisin, että tunnistivat jo kasvoista (maskin takana). 

Pizzapaikassa kysyttiin myös koronapassit ennen kuin pääsi istumaan. 


Pieni näyttelystara suuressa maailmassaNuo koristeet ikkuinoiden ympärillä on vaan niin kauniita.
Tuollaiset "verhonarut" ikkunoiden alla olisi huikean hauskat. 
Harmi, ettei nykyään enää haluta rakentaa tällä lailla kaunista.


Takana oleva kety näyttää, että
pulloilla oli korkeutta polveen saakka.
Lystikäs idea.Aivan hotellin vieressä oli kirjakauppa, jonka läpi kuljettiin kauppakeskukseen. Se oli mieletön!!! 
Siellä oli tällaisia koristejuttuja myynnissä, kaikkea mahdollista lahjajuttua, ihania pieniä soppia nojatuoleineen, minne sai käpertyä selailemaan kirjoja, kirjahyllyjä eri puolilla ja kaikki laitettu todella kauniisti esille.
Olin salaa iloinen, etten lue viron kieltä, koska kirjakauppa oli muutenkin jo houkutteleva ja minähän olen ihan kirjahullu. 


Hullu muutenkin!
Jaaha, jouluun on niin vähän aikaa, että saatan jo pukeutua ja
valmistaudun tulemaan varastamaan teidänkin joulun..... 

Lasit eivät ole omani.
Serkku osti itselleen pikkujoulurekvisiittaa.

Kotimatkalla tavallisempi laiva, jossa myös ostosmahdollisuus. Pakko myöntää, että nuo laivojen myymälät on kyllä niin nähty. 
Jonkun karkkipussin ostin ja itselleni yhden silmänympärysvoiteen, koska oli hyvä tarjous. Muuten meni enemmän sellaiseksi "huooooh, jaa niin, näitä samoja aina vaan" katselemiseksi.
Haukattiin jotain pientä ja odotettiin Helsinkiin saapumista. Paluumatkalla keinutti aavistuksen, ja meistä laiva piti epämiellyttävää kolahtelua ilmeisesti maininkia vasten. Itseäni arvelutti lähinnä se, miten koira reagoi moiseen kolinaan autokannella, mutta kaikesta päätellen siellä oli kiskottu huolella vaan unta. 😀

Minä olen nyt pari päivää vapaaehtoisessa "karanteenissa" ja käyn koronatestissä keskiviikkona. Töistä järjestettiin aika testiin, kun kyselin viime viikolla pääsisinkö. Tuntuu paremmalta mennä takaisin töihin tietäen, ettei ainakaan tarkoituksella levitä mitään.


Ihan parhaat tuliaiset aina Virosta mistä tahansa ruokakaupasta. Niiden teevalikoima on niin hieno!!
Tuo Greenfieldin minttusuklaa sulattaa sydämen lisäksi kielenkin..... 

Kommentit

 1. Varmaan kiva matka, vaikka palkintoja ei tullutkaan. Meilläkin on tiedossa parin viikon päästä Turun matka. Kahteen vuoteen ei olla Ahvenanmaalta poistuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli kivaa, koska tiesin jo lähtiessä kilpakumppaneista (Suomesta), ja koska koiranäyttelytouhu on niin raadollista, tiesin myös, ettei meillä ollut merkittäviä mahdollisuuksia. Se, mikä yllätti, oli kuitenkin Bonon todella hieno esiintyminen ja erittäin kivat arvostelut, eli hukkaan ei mennyt.
   Matkassa parasta oli loistava seura, hyvä ruoka ja mukavat retket ostoksille ja muuten ihmettelemään.

   Oi että, tervetuloa Turkuun!!! Varmasti aika tavalla erilaista. Siinä kaupungissa on keskusta aivan hirvittävää kaaosta rakentamisen takia, mutta kaunista ja monta kivaa juttua varmasti löytyy.

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta matkalta! Itsekin jo tekisi mieli lähteä jonnekin maan rajojen ulkopuolelle, mutta huomaan jääneeni henkisesti jonkilaiseen "koronakuplaan", enkä osaa edes miettiä mitään muuta, kuin kotimaan sisällä liikkumista. No okei, mietin jo kyllä paljonkin ensi kesän Italian reissua, mutta että lähtisi esim. Tallinnaan tai Tukholmaan...

  Ihana toi kuva susta noi lasit päässä :D Mukavaa viikkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä etukäteen ahdisti kovin. Nimenomaan Viro, joka loistaa koronakartoilla joulunpunaisena.... Että minäkin jatkan haaveilemista Lapin lomasta talvelle ja kesälle. =)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä remonttia ja sisustamista

Mummi ja ukki!!!

Anonyymien mielensäpahoittajien kiukkua ja vihaa kommenteissa