keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Nettikauppa on paras kauppa

Minähän siis, kuten Annukalle tuolla vastasin aiemmin, olen kehittänyt nettiostamisesta taiteen. 
Koetin miettiä milloin olisin viimeksi kiertänyt esim. vaatekaupassa tai peräti sovittanut jotain muualla kuin omassa makkarissa...  

(Ah,  todellakin. Lupasin Ipanalle käynnin Lager 157:ssa joululahjaksi ja sillä reissulla oli pakko sovittaa ihanat lököverkkarit, jotka ostin tosiaan itselle. Sovitus, koska niiden koot olikin kovin suuret ja itselleni normaali M roikkui päällä... )


Minä siis tilaan tätä nykyä lähes kaiken netistä. Koiranruuan haen liikkeestä, mutta niilläkin olisi mahdollisuus siihen, että tilaa ja maksaa netissä ja käy vaan hakemassa. Siitä seuraava hyvä tapa! Niiden pakasteiden niputtaminen koriin ja siitä kassiin ei ole varsinaisesti nautinto....

Olen vihdoin löytänyt jotain, joka on suuressa maailmassa ollut käytössä jo varmasti kaksi vuotta (koska pirun kulkutauti), mutta jota en ole jostain syystä bongannut itselleni tähän mennessä: nimittäin ruokakaupan verkkokauppa!

Oma paikallinen markettini siis tekee keräilyn puolesta. Minulle jäi tehtäväksi tilata, maksaa ja käydä hakemassa. Testasin tämän edellisviikolla, kun mies sai tuon kulkutaudin enkä halunnut lähteä itsekään ihmisten ilmoille. (Kyllä, kotitesti joka toinen päivä nyt reilun viikon ja aina vaan kuolematon ja negatiivinen! ✊)

Tämä nettikauppa toimi kuin vanha junan vessa: loistavasti! Sovittuna aikana olin takaovella ja kiltti myyjä kuljetti eväät siihen rullakolla, kantoi jopa pari laatikkoa autoon puolestani ja sain poistua. Kauppareissuun meni huimat 5 minuuttia. My kind of thing!! ♥ 
Kotona totesin ruokia purkaessani, että kaikki vihannekset oli ensiluokkaisia, ihan kuin olisi takahuoneen varastossa kerättyjä, takuulla kolhimattomia omenoita ja raikkaita appelsiineja. Lisäksi maitotuotteissa oli pitkät päivämäärät ja kaikki oli älykkäästi pakattu niin, ettei ollut muhjuisia banaaneja tai rikkoutuneita munia. (Asia, joka ei ole edes omassa pakkaamisessa aina päivänselvää, kun joskus kiireessä laittaa omasta mielestään fiksusti....)

Kun kerroin tästä "ihmeestä" somessa, sain runsaasti kommentteja ihmisiltä, jotka ovat tehneet sitä jo pitkään. Pääasiassa hyviä kommentteja, kannustavia: "minä laihduin vuodessa 10 kg kun jäi ylimääräiset naposteltavat ja herätteet pois", "minä olen säästänyt vuodessa monta sataa, kun ei ole tullut ostettua mitään hetken mielijohteesta"....  

Mistähän syystä tunnistan itseni vahvasti noista puheista "hetken mielijohde" ja "herkkujen ostaminen"?

Asioita, joita tein itse väärin: tilasin kaksi banaania, kun piti olla kaksi terttua banaaneja. Huppista! 
Hoksasin tilanteen ja tilasin seuraavalla kerralla sentään peräti 5 perunaa. (Ei, enkä saanut 5 kiloa perunoita...)
Ja huomasin toki, että täytyy tosi tarkkaan miettiä mitä tarvitsee, koska seuraavalla kerralla unohdin jotain, mitä olisin kaupassa kierrellessä ostanut vaikkei se lue listalla. Mutta puuttuvien kamojen haku ja muu täydennysostaminen on silti pikkujuttu koko viikon ruokaostoksien rinnalla.

Nettikauppaa olen hyödyntänyt myös muuten. Tilasin Amazonilta koirille kynsileikkurit. Kun kerran sitä samaa jenkkimerkkiä ei tällä hetkellä kukaan pysty tuomaan maahan (olen varta vasten kysellyt eri liikkeistä Pohjois-Suomea myöten), Saksalainen Amazon toimittaa Suomeen ja hinta on kuljetuskuluineen sama. 

Toki ymmärrän ristiriidan siinä, että vanha kunnon kivijalkakauppa tässä häviää. 
Tosin itse en ole vuosiin muutenkaan hirveästi kauppoja nuohonnut, nyt vaan toin ostamisen netistä itselleni uudelle tasolle siirtämällä myös ruokaostokset sinne.

Maksan mielelläni pientä korvausta liikkeelle siitä, että he tekevät keräilyn puolesta. Näkisin tämän asian myös niin päin, että mahdollisesti heillä on jossain vaiheessa mahdollisuus vaikka palkata lisää väkeä, koska niin paljon tilataan, että tarvitaan keräilijöitä. Ehkä.

Kilpailijan kauppa kuljettaa kotiin saakka. Naapurille tuli nimittäin auto pihaan. Lienee mahdollista, että myös toisen kaupan on jossain vaiheessa vastattava kilpailuun näin. Jää nähtäväksi.
Minusta ei ole tällä hetkellä hankalaa käydä hakemassa ostoksia kaupalta, varsinkin kun ajankohdan saan valita. 

Ainoa varsinainen kehitysasia, jota eivät pysty toteuttamaan, olisi minusta se, että voisin toimittaa sinne omat kestokassini, joihin keräilisivät. Nyt pahvilaatikoiden kuljettaminen kierrätykseen tuntuu vähän tuhlaukselta. Mutta hygieniasyistä se ei tietenkään onnistu. Ja nuo pahvilaatikot toimivat keräilyssä ja pakkaamisessa varsin hienosti.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin toimivalta systeemiltä. Meidän kyläkauppa kyllä toimittaisi kotiinkin, mutta vielä emme ole sitä kokeilleet. Täytyyhän jotain asioimista eläkeläisillä olla, ettei ihan kotiin jumitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti totta. Samoin pari koronan sairastanutta työkaveria kertoi, että oli huima fiilis päästä pitkästä (kaksi viikkoa!) aikaa kauppaan ihan itse hypistelemään mitä haluaisi syödä, kun joutui karanteenin ajan tilaamaan vaan kassin ovelle kotiin.

   Kyllähän minäkin aika ajoin joudun hakemaan erikseen jotain täydennystä, samoin kuin punalaputettuja (esim. leipää koirille), koska niitä ei pakata kaupan puolesta.
   Mutta juuri tällä hetkellä nautin tästä kyllä aivan valtavasti!

   Poista
 2. Mä meinasin tilata pari viikkoa sitten ekan kerran elämässäni ruokaa netistä, kun norjalainen Oda aloitti pääkaupunkiseudulla. Mutta Oda oli osoittautunut ilmeisen suosituksi, kun niin moni tuote oli loppu, eikä valikoima ollut muutenkaan yhtä kattava (ylläri :-D) kuin esim. Prismassa. Ehkä kokeilen Odaa joskus myöhemmin, ehkä en.

  Minuakin on arveluttanut ruokakassipalveluissa se, osaisivatko tyypit kerätä (mun mielestä) tarpeeksi hyvälaatuisia tuotteita, mutta sisko oli ainakin ollut tosi tyytyväinen tuotteiden laatuun. Ja ne pahvilaatikotkin ärsyttävät, kun meillä joutuu pilkkomaan laatikot pieniksi paloiksi, että mahtuvat tuonne jäteputkeen. Tosin ainakin Oda lupaa viedä laatikotkin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehdottelin jo kauppiaalle, että toimitan ne laatikot takaisin. No, arvaahan sen. Eihän ne voi riskiä ottaa, että tulee korolla niiden mukana.... joten keräykseen sitten vaan. Tosiaan, vähän tuhlaavaista kyllä, vaikka kuinka kierrätystä. Toi on kyllä mälsää, että ne pitää pilkkoa, meillä riittää kunnon litistys.

   Kuulin Odasta ja kiinnostaa tosiaan käydä sen valikoima tsekkaamassa. Vähän sellainen saksa-marketti fiilis kyllä tuli etukäteen. Samoin Norjassa käyneenä muistelen, että niiden kauppojen valikoimat oli tosiaan niukat. Kyllä meidän vaan kelpaa Prismoinemme.... =)

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Alkukesän harjoitteluloma

Työnantaja vaatii, että kesäkuukausien aikana on pidettävä tietty määrä lomapäiviä pois, ellei erittäin painavasta syystä niitä suunnittele ...