maanantai 31. lokakuuta 2022

Onko elämää ilman sanomalehteä?

Olen ollut yli 25 vuotta Hesarin tilaaja. Ihan ensin isäni tilasi sen pojan nimellä viikonloppunumeroina. Sittemmin päätin tilata koko lehden ihan joka päivä jaettuna. Olen täysin fiksoitunut aamurutiiniin, jossa kaiken muun heräämisen jälkeen tapahtuvan tohinan jälkeen saan istua alas teekupin viereen (kirkaslampun valoon) ja lukea lehden.

Mutta kuinkas kävikään. 
Muutettuamme tänne lehti alkoi tulla mitä hulluimpiin aikoihin. Oli todella paljon aamuja, jolloin lehteä ei ollut laatikossa. Tein siitä ilmoituksia tuloksetta, koska Hesarin mukaan lehden on oltava laatikossa klo 6. Vasta sen jälkeen voi valittaa, ettei se tullut ajoissa. 
No, vanhoilla työajoillani lähdin ajamaan töihin 6:15 joten tuo kuuden jakelu oli lievästi sanottuna myöhään. Muistaen, että vanhassa osoitteessa (pieni käpykylänen) lehti kolahti laatikkoon säännönmukaisesti klo 3-4 välillä. 

Vaikka tämänhetkinen työaikani sallisi heittämällä lehden selailun vasta kuuden jälkeen, minua alkoi risoa lehden politiikka (hinnasta puhumattakaan....), joten ilmoitin, että saa olla jatkossa tulematta.
Erittäin lukuisista tyrkyttelyistä huolimatta en myöskään lämmennyt digi-versiolle, koska luen netistä lähinnä iltapulujen otsikot, harvoin muuta enkä halua opetella elämään, jossa aamulla ensimmäiseksi avaan koneen.

Nyt marraskuun alkupäivinä on sitten aamut, joihin tarvitsee keksiä ohjelmaa n. 30-45 minuutiksi aamuisin. 😅
Alkaisiko jumpata, joogata tai opetella seisomaan käsillään? 
Nukkuminen ei ole siis vaihtoehto. Herään joka tapauksessa isännän kanssa yhtäaikaa ja lähden lenkittämään koirat. Suihkun jälkeen on se joutilas aika, jota en pysty siirtämään. 

Noh, ongelma ei ole edes ongelma, saati että olisi vakava. 

***

Viikonloppuna oli vähän toisenlaista ohjelmaa.
Järjestimme töissä rokotusaamun, jotta saadaan noita influenssa- ja koronatehosteita jaettua ihmisiin nyt kun kausi jälleen alkaa.


Varsin mukava ja tehokas aamu/päivä. Otimme potilaita vastaan klo 9-14 ja pistimme useamman kymmenen piikkiä. Meitä oli kolme työparia ja homma oli joutuisaa. Ihmiset oli kovin tyytyväisiä ja ylipäänsä palaute miellyttävää. Jäi ehdottomasti hyvä mieli moisesta lyhyestä ylityöstä.
Menen toistekin, jos pääsen.

Lauantai-illan kruunasi jälleen sauna. 
En lakkaa hehkuttamasta meidän pihasaunaa. Sen rennompaa olotilaa en pysty kuvittelemaan.


Sain vihdoin aikaiseksi hankittua itsellenikin hamam-hiusturbaanin. Varsinkin pihasaunassa aika ehdoton, saa hiukset heti piiloon kun hetken kuivattelee itseään viileässä ja sitten kipittää sisälle. Hankin hamam-pyyhkeet silloin pian muuton jälkeen saunapyyhkeiksi ja ovat kyllä erittäin hyvät. Jos en olisi vuosien varrella hankkinut niin montaa froteista hyvää kylpypyyhettä, voisin vaihtaa kaikki pyyheliinat noihin hamameihin. Mutta en lähde sentään hyviä ja toimivia heittämään pois vain vaihtamisen takia. Mutta hamamit kyllä kuivuu tosi nopeasti ja periaatteessa niiden peseminenkin on ekologisempaa, koska tykkäävät viileämmästä vedestä ja lyhyemmästä pesusta. 

6 kommenttia:

 1. Aamurutiinit ovat tärkeitä, ainakin minulle ja niin tuntuu olevan sinullekin. Turusta tänne Ahvenanmaalle muutettuamme jouduimme mekin muuttamaan aamuisia lehdenlukujamme. Silloin ei vielä digilehtiä ollut joten meille tuli Turun Sanomat paperisena. Se tuli vasta päiväpostin mukana. Mutta kun olimme tottuneet ikämme lukemaan sanomalehden aamupalan kanssa, säästimme sen aina seuraavaan aamuun. Sitä jatkoimme muutaman vuoden, mutta nyt olemme sen tilauksesta luopuneet, vaikka nythän sen saisi digitaalisena ja voisi lukea aamukahvilla.
  Hamam-pyyhkeet ovat varmaan käteviä kun kuivuvat nopeasti, eivätkä vie kaapissa tilaakaan yhtä paljon kuin froteepyyhkeet.
  Hienoa uutta viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muuten mietin tuota, että lukisin eiliset uutiset aina seuraavana aamuna. Mutta alkoi niin pänniä se, etteivät ottaneet minusta ongelmaa tosissaan.
   Ehkä lehdenjakaja vaan ei joka aamu viitsinyt nousta ajoissa, kun joskus lehti tuli neljän jälkeen ja sitten satunnaisesti tosiaan vasta kuuden pintaan. Ei muuten aina silloinkaan.

   Poista
 2. Meille tuli vuosia Aamulehti. Sitten tuli muutoksia jakeluaikoihin. Lehti tulee samaan aikaan kuin muukin posti, eli noin klo 11. Viiklnloppuisin sitä ei jaeta ollenkaan, vaan la-su lehdet tulevat maanantaina. Ei tartte tilata enään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri. Jos ei lehteä kiinnosta niin eipä tarvitse kiinnostaa asiakastakaan.
   Ja minähän en digi-lehtiä ala lukemaan. Muutenkin vietän liikaa aikaa ruudun edessä. Joten ehkäpä opettelen katsomaan uutisia TV:stä iltaisin.

   Poista
 3. Mulle on myös tärkeää saada lukea lehdet perinteisinä paperiversioina. Sivujen kääntely on jotenkin niin rauhoittavaa ja kun töissä saan tuijotella näyttöä ihan riittävästi, en lue ainuttakaan digilehteä, enkä -kirjaa.

  Paikallislehdestä ei luovuta, mutta Hesarin vuosikymmenten uskollinen kestotilaus meni meilläkin tässä ihan hiljattain purkuun. Johtuen pitkälti siitä, että paperilehti sen kun ohenee ohenemistaan ja suurin osa sisällöstä tuntuu siirtyneen digiin, jota siis ei edes haluta lukea.

  Mies herää viideltä ja on aina ihan kuumana, jos lehti ei ehdi siihen mennessä tulla. Yleensä tosin viiveitä tulee ainoastaan kesäisin, kun jakeluyhtiöllä (joka siis ei ole meillä Posti) on tuuraajat tien päällä. Silloin sen voi vielä hyväksyä, vaikka harmittaakin toki.

  Mukavaa marraskuun alkua sille suunnalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tilaan paikallislehteä, tosin se on edellisen paikkakunnan paikallinen, mutta arvostan sitä lehteä, koska jokainen uutinen on itse kirjoitettu eikä mistään STT:n uutisista kopioitu (toisin kuin esim. Salon Seudun Sanomat, jonka uutiset on suoraan Turun Sanomista....)
   Samoin minä haluan rauhassa käännellä ne sivut ja lukea paperista. Hoksasin ilokseni, että Hesari tulee kirjastoon, joten voin piipahtaa sinne pari kertaa viikossa selailemaan. Pidän kovin torstain numerosta sen ruokaliitteen vuoksi ja samoin lauantaisin on monesti mielenkiintoisia liitteitä.

   Kiitos, samoin oikein kivaa marraskuuta! Enää ensi kuu ja voidaan melkein laskea kevääksi.

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kuukausikuva: marraskuu

On kelejä, on pukeutumista ja sitten om marraskuu. Kuukausista julmin, ikävin, synkin... se, jonka loppumista vain odottaa, että tulisi joul...