maanantai 7. marraskuuta 2022

Remppa vai muutto?

Oli vähän vauhdikas viikonloppu, yllättäen.
Alunperin olin kutsunut naapurit lasilliselle lauantaina ja tarkoitus oli vain leipoa ja siivota. Mutta heillä alkoi vatsatauti ja laitoin vähän koemielessä ruokapöydän tuoleineen kirpputorille myyntiin ja siitä se lähti.

Tuo vanha ruokapöytähän oli vanhassa talossa hyvin toimiva 8-paikkaisena. Tänne se ei mahtunut mitenkään noin suurena, tästä syystä myöskään sen päälle teetetty lasi ei koskaan mahtunut taloon. Lisäksi ilman lasia en ollut tajunnut, että pinta on niin arka. Heti muuton jälkeen meille tuli ystäväpariskunta kylään ja tein jotain uuniruokaa. Käytän pannunalustoina kaakeleita, joissa on tukevat huopatassut alla. Nostin tuon uunivuuan pöytään ja söimme. Vasta jälkeenpäin huomasimme, että pöydän pintaan oli tullut vaalea jälki juuri sen kuuman kohdalle. Pinta siis otti nokkiinsa.... 

Yhtä kaikki, kirpputorille setti lähti ja olin todella yllättynyt, kun kysely siitä tuli samantien. Joku olisi tulossa sen ostamaan jo seuraavana päivänä. No mutta. Meillä siis on itse kirpputorilta hankitut pöydänjalat jo valmiina, vain pöytälevy puuttui. 


Tästä seurasi pyhäinpäivän retki Bauhausiin, jossa mies ei osoittanut minkäänlaista itsesuojeluvaistoa päästäessään minut haahuilemaan vapaasti... koska ideoitahan riittää. 


Ruokahuoneen lattia peiteltiin ah-niin-kauniilla kevytpeitteellä, nostettiin uudet jalat paikalleen ja testattiin ostettuja liimapuulevyjä. Jipii, olipa vaalea ja kaunis. 

Halusin vahata pinnat Osmo-colorilla, joten urakka venyi samantien vähintään 4 vuorokauden mittaiseksi. Sain lauantaina vahattua pinnat kuultovalkoisella, mutta päälle tulisi kaksi kerrosta kirkasta öljyvahaa, joiden väliin hionta.....
Muistatteko, että olen tyyppiä hetivalmiiksi....? Saattoi joutua hillitsemään itseään ihan tosissaan.


Levyt vain laitettu malliksi jalkojen päälle.
Tähän käsittely ja siivous...

Kämppä oli sekaisin kuin mikä, siivoaminen tuntui turhalta, joten annoin koirankarvojenkin vain olla. Koska vahdin nykyään Fingridin appsin kautta sähkön spottihintaa, totesin viikonlopun olevan ainoa aika maailmassa, jolloin kannattaa pestä pyykkiä. Pistin siis kaikki virkatut matot pyykkiin ja katselin ympärilleni "kirpputorisilmillä".

Samaan syssyyn sitten keittiön lamppu vaihtoon, löysin sattumalta pari hauskaa lamppua jälleen kirpputorilta tästä omalta kylältä.
Sunnuntaiaamuna ajelin siis ympäri kaupunkia noutamassa ja tähtäsin itseni kotiin tiettyyn aikaan, jotta meiltä hakeva ihminen löytäisi hakemansa.

Vietimme aikanaan hääyön Naantalin kylpylässä ja viime jouluna poika tyttöystävineen osti meille joululahjaksi lahjakortin, jolla sai 3 tunnin uimiset ja pizzat kylpylässä. Koska vihdoin meillä on yhteistä vapaa-aikaa viikonloppuisin, tämäkin ympättiin tähän vauhdikkaaseen viikonloppuun.


Kylpylä oli kiva. Tein kaksi 30 minuutin ohjattua vesijumppaa ja lilluin sitten venyttelemässä lämpimissä poreissa. Kaikessa rauhassa pesut ja sauna, siihen päälle varsin erinomaiset pizzat. Täydellinen päivä sen suhteen, että keittiövuoron sai jättää iltaan ja keskittyä vain arkiruokaan. 

1 kommentti:

  1. Hieno pöytä tulossa. On aina kivaa kun voi tehdä jotain uutta kotiin.
    Enpä olisi uskonut että sähkö olisi edullisimmillaan lauantaina, sillä silloinhan useimmilla on vapaata ja luulisi että monet pesisivät pyykkiä juuri silloin.
    Ihanalta kuulostaa spa-käyntinne.
    Mukavaa viikon jatkumista!<3

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Aikuista elämää

Marika oli tehnyt tosi kivan postauksen aiheesta. Tartuin siihen, koska jokin aiheessa vaan kutitteli sen verran syvältä. Me elimme ruuhkav...