keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Jouluhösellystä

Yövuorojen jälkeen viisi (5!!!) vapaata, niin ylellistä. Tässä ensimmäinen.

Tiedättekö miten hienolta tuntuu ajaa mäkeä ylös kun sekä naapurissa että omassa ikkunassa loistaa tähti, kuin opastamassa väsynyttä perille.

1988 Jenkeissä perheellä oli sellainen pata, johon Mom jätti päiväksi ruuan tulemaan ja palasimme koulusta ihanaan tuoksuun. Muistan vieläkin ne chili con carnet ja muut järjettömän hyvät syötävät. Olen sellaista pataa pohtinut vuosien varrella.

Kesällä Jonilla oli vastaava ja siellä heräsimme myös viimeisenä aamuna melkoisiin tuoksuihin...  ja oma ideani kirkastui, pata on saatava. Toisaalta samanaikaisesti pohdin olisiko painekattila kuitenkin meille kätevämpi. Oma lieteni vaan toimii niin, että kahden tunnin jälkeen se sammuttaa itse itsensä. Valmistuuko ihan kaikki kahdessa tunnissa? Joskus on ollut ongelma, kun olen jättänyt lihapadan hautumaan ja levy on sammunut kesken....

Google oli ystäväni ja hetken kaivelun jälkeen löytyikin nettikauppa, josta aidon ja alkuperäisen, Crock-Potin, saisi edullisesti vielä ennen joulua. Ja tilaukseen.Laitoin eilen illalla siihen jäisen possunpalan ja mausteliemen, ja käänsin pienelle lämmölle päälle. Ajastimeen 9 tuntia.
Yövuorojen jälkeen ensimmäinen yö: olisin voinut hyvin nousta ja neljältä kun tuoksu alkoi levitä kämppään. Pitelin sängyn reunoista kiinni ja kun Pasin kello herätti viideltä, pakotin itseni olemaan vielä puoli tuntia.... 
Että oli pehmeää ja hyvää! NAM!! Tykkään!

****
Koirien kanssa todella varhainen aamulenkki, koko matka pimeässä, 7:30 - 8:30. (Suomen talvi on todella käsittämätön tämän pimeytensä kanssa.... pliiis, tehkää joku asialle jotain.)

Kotona ruisleipätaikina sillä välin noussut. Nopea piparkakkulatte, puikulat pellille nousemaan ja riisipuuron keittoon. (Riisiä ei ollutkaan tarpeeksi.... ohessa myös kauppalistan kirjoitusta.)

Ruisleivät uunista, puhelu rakkaan ystävän kanssa, ihan pieni tauko.

Joulusiivouksen osana halusin välttämättä, että keittiön välitilan kaakelit siivotaan, joten toin Kärcherin ylös, kytkin lämpenemään ja vetelin kaakelit säihkyviksi.

Samalla tuli vähän pohdittua mitä kaikkea pitää tasoilla säilyttää. Minulla on oikeasti siinä mielessä iso keittiö, että työtasoa on runsaasti. Kuitenkin AINA leivottaessa tuntuu, ettei tila riitä kun jos jonkunlaista keitintä ja konetta pitää olla esillä. Huoh!

Siivouksen jälkeen pienen pieni taikina kasaan ja muutama karjalanpiirakkakin vielä. 


Joulumielellä siis.
Päivä ei ole valjennut tänään lainkaan. Masentavaa.
Koska nämäkin kaksi näyttävät näin reippailta ja halukkailta, taidanpa ottaa remmit ja lähteä vielä toisen kerran metsään tänään....


Tuolit ovat kirpputoriostos. Maksoin niistä yhteensä 20 eur ja olen tykännyt hurjasti. Tosi kivat istua.
Saatan antaa verhoilla ne uudestaan. Taitaa olla parasta valita tollerinpunainen sävy....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...