tiistai 29. joulukuuta 2015

Maalaistörpöt kaupungissa

Päivitykset menee aikataulullisesti vähän väärässä järjestyksessä. Voi voi.   =) 

****
27.12. sunnuntaina nappasin likat autoon ja porhallettiin Hesan itäkeskukseen. Ronjahan on syntyperäinen Hesalainen, se oli meidän "lähikauppakeskus" vielä 90-luvun alussa kun asuttiin Mellunmäessä.

Oltiin Stockan parkissa just viittä vaille. Porukkaa jonotti jo ovilla (kaupat avasi vasta tasalta), mutta me oltiin nokkelia ja marssittiin sinne kauppakeskuksen oville ja päästiin sisään. Tyttöjen ilmeet oli näkemisen arvoisia siinä sisääntuloaulassa. Onhan ne isoja nähneet, mutta jotenkin sitä maalaisena kuvittelee, että näitä on vaan maailmalla. Takit oli jätetty autoon (ehdottoman fiksu liike) joten laskin likat irti. Sovittiin, että soitellaan.

Itsellä oli treffit mun Maailman Rakkaimman ja Ihanimman Ystävän kanssa. Oltiin Porvoon lukiossa p&p (=paita ja peppu) ja vaikka elämä on kuljettanut erilleen, yhteyttä ollaan pidetty säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt kun muksut alkaa olla riittävän isoja, huomaa miten sitä voi monen kuukauden tauon jälkeen vaan jatkaa siitä lauseesta, mihin viime kerralla päästiin eikä puhetta tarvii lopettaa kenenkään nenän pyyhkimiseen... 

Päkän kanssa suunnistettiin ekana Anttilaan, missä hän palautti yhden lapsen tuplana saadun joululahjan, sitten mentiin kahville. Iloinen yllätys, että Robert's Coffeessa oli edelleen piparkakkulatte tyrkyllä ja se oli taas erittäin hyvää. Siellä kulmapöydässä istuessa pistettiin aivot narikkaan, annettiin molemmat tulla ja tuuletettiin ajatuksia urakalla.

Vessareissun jälkeen käppäiltiin vähän ympäri ja valikoitiin ruokapaikkaa. Lopulta päädyttiin yläkerran ravintolamaailmaan, missä Mario's tarjosi ihan kohtuullisen hyvän broileriannoksen ja jälleen oli mahdollisuus antaa suiden paukkua. (Meidät tuntevat tietävät, ettei hiljaista hetkeä tullut. Oli ympäristön onni, että aika ajoin oli suu täynnä sapuskaa.... heh!)

Lopulta, kun sellaset viisi tuntia oli mennyt, Lotta laittaa viestin, että pitää mennä katsomaan yhtä tarjousmekkoa, jonka hän oli bongannut rippijuhliin. Harmi kyllä sitä tarjousta ei enää ollut ja minusta se oli tosi kallis (75 eur) joten jätettiin ostamatta. Pääseehän tuonne takaisin, ja keväämmällä on jo uudet mallit ja uudet kujeet. (En usko, että tytöt kieltäytyy lähtemästä uudestaan....)

Sitten ajettiin autot vierekkäin, siirrettin heiltä mulle pari 7,5 litran hanapakkausta pyykinpesuainetta ja hyvästeltiin tältä erää.
Ronja lähti kaverinsa luokse Stadiin, me Lotan kanssa haettiin juotavaa ja irtokarkkeja. Ja totta puhuen matkalla autolle vielä pari kirjaa ja Joonakselle joulunjälkeen joululahjaksi sähköhammasharja.

Kotona odotti lättyjä ja Star Wars: Empire strikes back. 

****
Enpä hetkeen muista yhtä hyvää päivää. Viisi ja puoli tuntia ostoshelv.... tai siis tietenkin -paratiisissa ja onnistuin ostamaan kahvin, lounaan, ne kirjat ja hammasharjan. Kävin yhdessä rättikaupassa sisällä.
Jengiä oli kuin maailmanloppua odotellessa. Ihan turha sanoa, ettei Suomessa irtonaista rahaa olisi.

Tää me otetaan uusiksi keväällä. Porvoosta tuohon on helppo tulla, samoin meiltä. Ja kun siellä voi laskea lapset vapaasti hillumaan, niilläkin on lystiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...