perjantai 25. maaliskuuta 2016

10 häröä faktaa minusta

Ehhehheh, sain hurjat kicksit pelkästä otsikon kirjoittamisesta. Kuinka paljon omia outouksiaan kehtaakaan paljastaa?
Omia kummallisuuksia on niin paljon, että listasta saisi varmasti 30-kohtaisen ilman isompaa ongelmaa. Ketään ei kuitenkaan niin paljon kiinnosta, joten paljastan vaan muutaman.

1. Rakastan matkailua ja uusia paikkoja. Tosin olen mukavuudenhaluinen ja tuttuun kohteeseen on kuitenkin helppo mennä kun tietää miten siellä kaikki toimii. Jos ei olisi rahasta ja vapaa-ajan määrästä kiinni, voisin reissata vähintään joka toinen kuukausi.

2. Olen maailman huonoin valvoja, ennemmin illantorkku ja aamuvirkku. Kaveriporukassa olen aina ensimmäinen, joka hamuilee tyynyä....  ja samanaikaisesti olen sitä mieltä, että vuorotyö on kivaa. Joku tässä yhtälössä kuulostaa kornilta mutta toimii.

3. Vihaan suurinta osaa Suomalaisia pakkojuhlia. En ole päässyt jyvälle, miksi Suomessa lähes kaikkiin juhliin kuuluu oleellisena osana se, että ravataan hulluna hautausmaalla sytyttelemässä kynttilöitä, yleensä jonkunlaisessa sateessa, tuiskussa ja tuulessa, ja eristäydytään omaan mökkiin korkeintaan perheen kera. Koska juhliin liittyy yleisesti myös Suomalaiskansallinen pakonomainen tarve vetää perseet, koen syntyneeni täysin väärään maahan. Itse haluaisin viettää kaikki juhlat isolla porukalla yhdessä syöden ja puuhaillen. Toisaalta samanaikaisesti minusta joulu ei ole välttämättä 24.12. vaan vaikka 8. päivä jos siltä sattuu tuntumaan. (Lempisanontani tähän liittyen on: joulu on mielentila, ei päivä kalenterissa.)

4. Suhteeni alkoholiin on ristiriitainen. Liittyy selkeästi edelliseen. Otan itsekin lasin punkkua tai vaikka lonkeron saunassa, enkä pidä sitä minään. Kuitenkin saan kilarit heti kun jengi vetää viinaa pelkässä juopumistarkoituksessa, enkä viihdy niissä porukoissa. Silloin kun lapset oli pieniä, pidin aina huolta, että vähintään yksi aikuinen (yleensä minä itse) oli selvin päin, jos jotain olisi sattunut ja olisi tarvittu esim. autokyytiä sairaalaan. Sympatiakykyni alkoholismia kohtaan on selvästi rajoitteinen.

5. En usko kokevani mitään tyhjän pesän syndroomaa. Kun poika muutti pois kotoa, olin tosi tyytyväinen, että on yksi vähemmän paikalla. Koen tietynlaista ylpeyttä, että olen onnistunut jossain kohtaa kasvatustyössä niin, että pärjäävät itsekseen eivätkä jää äidin helmoihin. Odotan aikaa, jolloin kaikki ovat omillaan.

6. Meillä oli muinoin kaksi kissaa, mutta olen ehdottomasti koiraihminen! Nykyään en oikein ymmärrä kissoja. Haluan eläimen, jota voi ja saa rutistaa ja rapsuttaa vaikka vähän "kovakouraisemminkin" ilman, että käsivarret on jauhelihaa.

7. Kotitöistä kaikkein typerintä on silittäminen. Onneksi mieheni ei tarvitse sileää valkoista paitaa töihin joka päivä. Silitin äidin apuna vuosia isän paitoja.....  kertakäyttökamaa ja taas kohta pyykissä. Onko mitään yhtä tyhmää ja turhaa?

8. Inhokkiruokiani ovat: hernekeitto, sisäelinruuat (kiitos vaan vuodet Englannissa ja ne "steak & kidney piet"....), grillimakkara ja kaikki makaronit. Ylipäänsä olen syömisen suhteen nirso, joskin toisaalta maistelen esim. reissussa mielelläni kaikkea kummallista. Intiassa söin jotain kotijuustopaistosta pinaattikastikkeessa ja väri oli... noh, vihreä. Näytti kummalliselta, jopa pelottavalta, mutta oli ihan ok.

9. Olen auttamaton "äidinkielen lehtori" ja pilkun ***piip**. Facebookissa lempiryhmäni oli jokin oikeinkirjoitusvirheitä vihaavat. Ja samanaikaisesti kirjoitan itse monta kertaa täysin päin prinkkalaa. Minusta suomeksi voi nimittäin hyvin "ottaa suihkun" tai "ottaa bussin", ilmeisesti se ei oikeakielisyyttä kuitenkaan ole.

10. En seuraa mitään urheilua, en ole koskaan seurannut. (1995 katsoin sen loppuottelun, jossa Suomi voitti lätkän kultaa. Senkin vaan siksi, että vanhempani olivat kylässä ja miehet innostuivat pelistä!)
Jaksan edelleen ajoittain ihmetellä miten vuodenkierto menee lajien mukaan. Muistaakseni tämä vuosi alkoi hiihdolla ja mäkihypyllä, nyt kaiketi alkaa lätkäkausi (työkavereiden puheista päätellen) ja aletaanko sitten potkupallo? Kai jossain kohtaa syksyllä tänä vuonna on jotkut isommat kisat, Brassien olympialaiset? Huoooh, miten tyyyylsääää....  ketä kiinnostaa?

6 kommenttia:

 1. Palak Paneeria olet syönyt siellä Intiassa. Olen tehnyt sitä ihan täällä Suomessa, muutamaankin otteeseen. Omista pinaateista ja itsetehdystä kotijuustosta. Se paneer-juusto jotenkin kai poikkeaa ihan tavis kotijuustosta, mutten oikein tiedä miten. Mutta ihan jees kesäruokaa!

  Hauska lukea "outouksistasi"! Olet aikamoinen vastakohta minulle! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palek Paneeriahan se oli. Ihmettelin kovasti listassa olevaa "cottage cheese" -nimeä, koska tunnustan sen raejuustoksi. Mutta tosiaan, miten muutenkaan nimetä "kotijuusto" englanniksi. Hyvää oli. Samoin pari muuta kasvisruokaa, mitä kokeilin. Saattaisin tehdä itsekin joskus. Kotijuusto on taivaallista ja pinaatit hyviä kun saa kotimaista!

   Poista
 2. Tää oli hauska -faktat pöytään -lista :D
  Voin yhtyä moneenkin kohtaan, kuten silittämisen kamaluuteen, urheilun seuraamattomuuteen ja alkoholin käyttöön. Mutta minä rakastan juhlapyhiä, grillimakkaraa ja itken jo nyt sitä että lapset kasvaa ja muuttaa pois :P

  VastaaPoista
 3. Meillä täsmää numerot 3,4,6,7,8 ja 10.
  Vähän muuttuvia tekijöitä..
  3. Joulu on todellakin mielentila, enkä minäkään pidä hautausmaalla juoksemisesta enkä yleensä kovin monestakaan yleisestä juhlasta.

  4. Inhoan humalaisia ihmisiä, en käsitä ryyppäämisen iloa. Itse en käytä lainkaan alkoholia, mutta minulla ei ole mitään järkevää alkoholin käyttöä vastaan.
  6. Meillä on edelleen yksi kissa, mutta olen 100% koiraihminen
  7. En silitä muuta kuin silloin kun tärkkään käsitöitäni. Onneksi nykyään on pesukoneissa siliävät ohjelmat!
  8. Olen todella nirso. Inhoan makkaraa!
  10. En seuraa urheilua, paitsi pari kertaa kesässä jenkkifutista livenä.

  Ollaankohan me sukua 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe!! Röhönaurut kohdalle "ollaan sukua", koska todellakin ollaan!! =D
   Siistii kun olet täällä, Ellu!!!

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...