torstai 19. tammikuuta 2017

Arkihaaste 3/52

Kovin arkista on ollut. Jotain kuviakin arjesta on näpsitty. (Minäkö tyytyisin yhteen kuvaan....)
Totta puhuen tämän arkisemmaksi se ei paljon mene:Pyykkirumbaa....
(sukkien paritus, ush!!)


... ja kämpän lämmitystä

Joka ikinen päivä.
No, pyykkiä en kyllä pyöritä enää päivittäin. Muutaman kerran viikossa vaatepyykkiä, sitten lakana- ja pyyhkeidenvaihtopäivät erikseen. Ja satunnaisesti tietenkin jotain muuta pyykkiä, kuten ulkoiluvaatteita, koska ainakin omat tuulenpitävät tuntuu jotenkin keräävän hien itseensä ja kun pesee, ovat lämpimämmän oloiset.

Meille laitettiin maalämpö pari vuotta sitten. Maailman paras päätös vaikkei ollut ihan halpa.
On kuitenkin säästänyt sen jälkeen jo satasia vuosittain, koska ei tuo öljykään mitään halpaa ollut. JA lisäbonuksena hajuttomuus. TYKKÄÄN!

Poltamme kuitenkin joka päivä takassa puita. Toistaiseksi puut on lähes aina saatu omalta pihalta. Muutaman vuoden aikana on ollut pakko kaataa lähes vuosittain jokin isompi puu, josta on sitten "lämmitetty" useampaan kertaan: ensin pilkkomalla, sitten kantamalla kuivumaan ja lopuksi polttamalla.

Takan lämpö on jotenkin niin viehättävää, pehmeää ja miellyttävää. Paljon kivempaa kuin patterilämpö.
Koska asuinkerroksessa on takka, eipä meillä pattereissa kuuma vesi kierräkään kuin vintissä tyttöjen huoneissa, ja kellarissa vaatehuoneessa ja kylppärin lattiassa.

****
Tänään ja huomenna pitkät päivät töissä. Tarkoittaa 13,5 tuntia samaa humppaa samoilla jaloilla. Ja puolentoista päivän kokemuksella: osasto on tällä hetkellä aika hirveä. Huh!!
Jaksaa, jaksaa.

Aamulla Hännäkkään kanssa lenkillä ja suotta puhuvat hienosti jäädytetyistä luistinradoista. Meillä sellaisia kutsutaan yleisesti parkkipaikoiksi.
Seurakuntatalon parkkis oli aivan peili, niin sileä, että siinä olis ollut ilo luistella. Harmi, että käytin kenkiä.
Selvisin murtamatta yhtään luuta......

2 kommenttia:

 1. Toi teidän takka on kyllä hurjan kaunis! <3 Ihan milloin vain vaihtaisin tuon meidän vuolukivihirvityksen tuollaiseen!
  Täällä myös pyykkikone piipatti ja ilmoitti olevansa valmis ja siihen pyykin nostamiseen saakin helposti kulumaan tovin jos toisenkin. Minulla on tarkat rutiinit pyykin ripustamisessa ja sukat parittelen aina kosteina, jolloin ne kuivuu parin kanssa yhdessä :D Kaikenmaailman pakkomielteitä :D !!

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Vivi ja tsemppiä pitkiin työvuoroihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä työputki tuli nyt nähtyä. Huh!!
   Menihän se. Tykkään pitkistä päivistä, mutta nämä pari oli melko kiireisiä, joten jalat on väsyneet.

   Takka on kiva minustakin. Sain sen aikanaan 30v lahjaksi. Siis ihmiset antoi muutamia kymppejä rahaa takkaa varten ja loput pistettiin itse. Sellainen vanha pönttöuuni olisi myös ihana. =)
   Vuolukivikin on kaunis, mutta minusta se sopii paremmin uusiin taloihin kuin näihin vanhoihin rintamamies-malleihin. Ovatkohan halvempia, koska niitä kyllä tosi paljon laitetaan?

   Huomenna ajellaan taas vähän teidän ohi..... =) Kotkaan siis matkalla varhain aamusta.
   Lisää uutisia meidän tämän kevään jännittävimmästä tapahtumasta aamulla!!!

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...