lauantai 7. tammikuuta 2017

Äänimaljahieronta

Saksassa ystäväni oli kouluttautunut äänimaljahierojaksi.
Sain kokeilla miltä tuo hieronta tuntuu, ja täytyy sanoa, että jotain ihanaa, minun mieleeni sopivaa itämaista mystiikkaa siinä oli. Tuntui hyvältä: virkistävältä ja rentouttavalta yhtä aikaa.

Suomessakin tätä tehdään. Paras sivusto, jossa kerrotaan siitä ja esitellään koulutetut hierojat, löytyi ehkä täältä.


Tätä ei ilmeisesti vielä Suomessa oikein hyvin tunneta tai käytetä, mutta youtubesta löytyi parikin melko asiallista parin minuutin juttua aiheesta.

Olen joskus kokeillut joogaa. Silloinen mielikuva oli lähinnä tylsistynyt ja paleleva. (Paikka oli vetoinen koulun liikuntasali eikä kukaan varoittanut, että pitää pukeutua lämpimästi.)
Ehkä olin nuorempana enemmän sellainen "tahdon reipasta liikuntaa ja actionia" -tyyppi, nyt saattaisin osatakin jo rentoutua.

Sain noista videoista enemmän sellaisen kuvan, että täällä suosittaisiin sentyyppistä hoitoa, jossa vaan soitetaan noita maljoja. Itse kuitenkin koin sen hieronnan rentouttavaksi nimenomaan siksi, että siinä malja oli keholla kiinni ja resonoi fyysisesti.
Varmasti kyse on myös paljon siitä, onko asiaan mitään mielenkiintoa ja pystyykö pitämään mielensä avoimena asian suhteen.


Jos jollakulla on aiheesta enemmän kokemusta tai tietoa, kuulisin siitä mielelläni lisää.

Vähän aihetta sivuten: nythän on se kuumin aika tehdä niitä hienoja lupauksia siitä, miten vuodesta tulee upea, mahtava, liikunnallinen, notkea ja touhukas.
No, tulee mitä tulee.

Omalta osaltani en edelleenkään lupaa mitään, mutta tämänkin tekstin kirjoittaminen muistutti taas miten tärkeää ja kivaa olisi olla vähän notkeampi. Ja tuo sana jooga kolahti vähän.

Näillä työvuoroilla ei mitään säännöllistä "keskiviikkoisin klo 18" tapahtuvaa listalle oteta, mutta mutta.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...