perjantai 31. maaliskuuta 2017

Arkihaaste 13/52

Jokaviikkoinen ilomme: kaupassakäynti.

On mukavaa, kun jääkaappi on kerrankin täynnä.


Eduhan syö raakaruokaa. Lihan ja luiden lisäksi sen kuppiin kaadetaan päivittäin vihannesmössöä.
Korissa kasvikset odottamassa valmistusta: porkkanaa, keräsalaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, banaania, brokkolia. Joskus kukkakaalia, omenaa...Vihannekset pilkotaan pieniksi ja ajetaan monitoimikoneella muussiksi. Pakastetaan vanhoihin margariini- tai raejuustorasioihin.
Tällä kertaa "mausteeksi" meni vielä lasillinen veteen liotettuja chian siemeniä. Tekee hyvää turkille ja vatsalle. Erityisesti kesäaikaan hyvä, koska sitoo nestettä ja pitää koiran paremmin nesteytettynä kuumaan aikaan.

Bono sai maistaa sosetta ja oli aivan innoissaan. Karo oli samanlainen: söi vaikka purkillisen pelkkää vihannesta.
Joskus laitan mausteeksi purkin tonnikalaa tai lorautan kookosöljyä. Maistuu näköjään ilmankin.

2 kommenttia:

 1. Mua hymyilytti, kun ei tunneta vielä niin hyvin, etten tiennyt, onko Edu koira vai ihminen :). Ruuasta päätelleen vois olla kumpi vaan, koska syö ihan samanlaista sapuskaa kuin minä :). Etenkin noita kaaleja...

  Ruokakaupassa käynti on mulle jotenkin niin älyttömän vastenmielistä. Ei huvita yhtään. Ehkä siksi, etten koskaan osaa etukäteen suunnitella mitä ostan ja vaikka osaisinkin, niin aina käy niin, että just se joku oleellinen on sellaista, mitä kaupassa ei just sillä hetkellä löydy ja menee muka koko plääni ihan plörinäksi. Mutta joskus sentään onneksi tulee sellasia ihme virtapiikkejä, että saa aikaiseksi olla toimelias ruokaostosten suhteen ja kyllähän se täysi jääkaappi on kuitenkin keskimäärin niin pal kivempi kuin tyhjä :).

  Iloista viikonloppua tätäkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varsin totta! Edu olisi voinut olla vaikka mies. (Syö raakaruokaa.... nooh, onhan niitäkin, kai! Hihi!)

   Joo, ei tää kaupassakäynti ole mikään viikon kohokohta vaan pakollinen paha.
   Minä yritän (aika monetta vuotta) tehdä aina listan, jonka mukaan ostan ja silloin saankin hyvin ostettua "kaiken", ettei pitkin viikkoa tarvitse käydä koko ajan.

   Kiitos toivotuksista ja samoin, pirteää viikonloppua!

   Poista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...