keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Arkihaaste 11/52

Talvi totisesti iski takaisin.
Tämän arkisemmaksi ei sitten mene.....

Molemmat käytössä. Työnnin on helpompi käyttää, mutta varsi aivan naurettavan pitkä. Tällaisen hukkapätkän on aivan turha kuvitella, että sillä saisi kuin lykittyä sentin eteenpäin.
Vähän tuotesuunnittelua, Herra Fiskars!!


Hauska puoli talvessa on lintujen ruokinta.
Tämä systeemi roikkuu meillä keittiön ikkunan alla. Ikkuna olisi kuvasta katsottuna vasemmalla ylhäällä, siten, että katos alkaa ikkunan reunasta. Minusta on kiva seurata pikkulintuja, kun käyvät nakuttamassa tuota rasvamakkaraa ja hakemassa siemeniä.

Aloitan ruokinnan varhain syksyllä (helposti lokakuulla) ja jatkan sitä myöhään keväälle...

Tuo valkoinen siemenpallo on viime syksyn ostos ja toimiva. Se oli alunperin suunniteltu pähkinöille, mutta en löytänyt helpolla mistään pähkinärouhetta, ja kokonaiset eivät valuneet siinä hyvin alaspäin vaan jumittivat. Joten auringonkukkaa...


6 kommenttia:

 1. Juu. Ei olis tarvinnu enää talven yllättää suomalaisia tässä vaiheessa :).
  Jouluna oli vielä nurmikko niin vihreää, että mietin, että pitääkö tässä nyt vielä Bridgestrattoni käynnistää, mutta päätin, että joulu sentään on rauhotettu ruohonleikkuulta. Nyt sitä jo mieluusti käyttäisinkin, mutta ei auta kuin ottaa kola kauniiseen käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi, ei.
   Onneksi ainakin täällä roimii nyt jo niin paljon vettä, että loputkin sulaa. =)

   Poista
 2. Meilläkin on aina ruokittu paljon lintuja, mutta mummolassa se oikeata viihdettä oli aina! Mummola sijaitsee niin keskellä metsää että ruokintapaikalla käy jos minkälaista elukkaa ja pikku kähinöitä aina silloin tällöin on nähtävillä. Paljon parempaa kuin mikään muu saippuaooppera televisiossa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut on hauskoja. Meillä ei harmikseni juuri muita näy kuin pikkuvarpusia ja sekä tali- että sinitiaisia. Joskus on käynyt muutama punatulkku, mutta asuinpaikka on liian keskellä kylää...

   Hei, sinulla on UPEITA KUVIA!!! Wau!! =D

   Poista
 3. Niin masentavaa oli aamulla herätä lumisateeseen :( Kyllä mä jo niin odotan keväisempiä ilmoja!

  Meillä myös ruokitaan antaumuksella lintuja <3 Itseasiassa viime vuonna ruokin pitkin kesääkin, kun pihan linnunpönttöjen kasvatit lähtivät liikkeelle ja pihakuusessa asuva fasaanikukko toi rouvansakin syömään iltaisin ennen yöpuulle laittoa :D Meillä käy myös tikkaperhe, närhet ja orava jokapäiväisillä visiiteillään näin talvisin. Joka kevät saapuu pulupariskunta ja asustaa sopuisasti fasaanikukon kanssa samaa kuusta, kunnes syksyllä taas lentävät etelään. On noita niin kiva seurata ja meidän lapsetkin tunnistaa jo tosi monta lintulajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi talvi antoikin periksi jo tällä viikolla. =)

   Meillä kävi tikkapari pitkään, mutta kun siirsin tuon telineen tuohon katoksen alle, eivät enää jostain syystä sinne halunneet. Ehkä se oli liian ahdas tms. Mutta entinen paikka oli taas sellainen, että kaikki oli sekunnissa lumen peitossa kun sitä tuli, joten tuo suojainen on parempi.

   Fasaanit olis kivoja. Ehkä. Pappa ruokki montaa fasaaniukkoa ihan kädestä vuosia kun olin lapsi. Sitä oli hurjaa katsoa.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...