perjantai 22. syyskuuta 2017

Kiukuttelua kiinalaisesta nettikaupasta

Vaikka olen aina ollut kova ostamaan kaikenlaista netistä, en ole oikein innostunut noista kiinalaisista nettikaupoista.

Kesällä kuitenkin työkaveri kehui löytäneensä monta tosi kätevää ja edullista vaatetta yms niistä, joten kahlasin sivuja ja löysin itselleni tekonahkaisen (älköön kukaan edes väittäkö, että se olisi nahkaa vaikka sellaisena myydään...) käsilaukun/pikkurepun, tyttärelle repun läppärille sekä kännykkäkuoren. Kamahan on tuolla halpaa kuin saippua, joten sinne lähti tilaus.....

Myös kälynen oli tilannut fake-Kånken reppuja ja mm. oma mieheni sai sellaisen anopilta. Ja hämmästys oli melkoinen kun sen pyöreän merkin päälle oli liimattu tarra, jossa teksti oli muuta kuin Fjällräven + ketun kuva ja sen alta löytyi se alkuperäinen....
Täytyy myöntää, että mielessä kävi, että kama on alunperin tehtaalta varastettua ja myydään nyt halvalla väärennettynä muuksi kuin alkuperäiseksi. (Tiedän, hyvin monimutkaisesti ajateltu....)

Pointti tässä kuitenkin se, että tuo on ollut erittäin hyvä reppu ja olisin voinut itselleni tilata niitä vaikka useamman eri väreissä, minikokoisena. En kuitenkaan niitä enää löytänyt millään hakusanalla tai etsimällä.

****
Mutta meidän tilaus sitten:
Jännityksellä olemme sittemmin odotelleet. Hyvin asiallisesti tuli ensin viesti, että lasku tulee sähköpostiin ja tavaran toimituspäivä jonnekin elokuun lopulle.

Nyt elämme syyskuun loppua ja yllätys yllätys: se kännykänkuori on tullut ja muista ei ole pienintä haisuakaan.
Luonnollisesti lasku on erääntynyt useita viikkoja sitten. (Melko tarkkaan samoihin aikoihin kuin se luvattu toimituspäivä.)

Kävin uudestaan toimittajan nettisivuilla katsomassa missä toimitus on. Muuten meni ihan putkeen, mutta luen äärettömän huonosti kiinalaisia kirjoitusmerkkejä.... joten tökkäsin kohtaa "haluan palauttaa tuotteen". (Saattaa se olla, että ilmoittivat siellä juurikin kiinaksi, että tavara on jo paikallisen postin tiskillä, tiedä häntä....)

Sitten maksoin laskusta sen kännykänkuoren toimituskuluineen ja ilmoitin heille, siis laskuttajalle, että loput on palautettu tai vaadittu palautettavaksi.

****
Ja nyt sitten keskustellaan SUURIN KIRJAIMIN laskusta.

Että kiukuttaa!!
Onneksi Klarnalle saa sentään keskustella suomeksi. Olen varma, että asia selkiää kyllä.

Useat ihmiset vakuuttelivat minulle, että nuo Wishit ja Alibabat toimivat kuin sveitsiläinen kello ja moni on ostanut vaikka mitä kivaa.
Huonoa tuuria. Vai?

Mutta tällaisena dinosauruksena kokemus jälleen: olin alunperin oikeassa kun epäilin ja tällä toiminnalla nyt todistin itselleni epäilyni aiheellisiksi.

Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa  - eikä varsinkaan roskaa kiinasta.
Tilaan jatkossakin tarvitsemani tavarat paikoista, jotka tiedän hyviksi ja joiden kanssa homma toimii.

Ja myönnän kyllä, että onhan nuo sivut sillälailla koukuttavat, että ihmeellisiä tarpeita sitä keksii itselleen jos kaikki maksaa vaan muutaman euron.... sitten loppusuma onkin kohta paljon muuta kuin pari euroa kun niitä halpoja on tägännyt ostoskoriin tusinoittain....

5 kommenttia:

  1. Ärsyttävää tuommoinen. Me tilattiin mulle Kiinasta mininintendo...sen kanssa meni onneksi kaikki ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä, että KAIKKI MUUT on onnistuneet tilauksissaan.
      No, ei ollut iso menetys, reppuja ja laukkuja saa täältäkin!! =)

      Poista
  2. Meillä kanssa nuorempi poika tilailee Kiinasta milloin mitäkin ja on kuulemma säästänyt jo omaisuuksia, mikä varmaan pitää paikkansakin, kun sieltä tuli mm. kirjekuorellinen jotain led-valoja (auton rekisterikilven valaisuun) suunnilleen alle eurolla, kun täällä olisi yksi polttimo maksanut kympin tai jotain. Ja kaikki on enimmäkseen mennyt putkeen. Paitsi jonkun lähetyksen saaminen takkuili, kun oli jostain syystä käynyt Suomessa kääntymässä, mutta matkannut takaisin ennenkuin poika sai sen puhuttua tänne uudelleen.

    Itse en uskaltaisi, koska musta tuntuu, että mun kaltaisille epäilijöille koituu aina se epäonni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se, että ne ON OIKEESTI ihan törkeen paljon edullisempia. Eli silloin kun tietäisi tarkalleen mitä tarvitsee ja sen tuolta löytää, uskon, että ostaminen on kannattavaa.
      Mutta ehkä mullakin on vaan niin onneton tuuri tässä kohtaa, että heti ensimmäisellä kerralla klikkas.

      Poista
  3. No johan oli episodi, eipä ihme, että kiukuttaa. Jotain on muksuille tilattu Kiinasta, siis jotain tiettyihin Anime hommiin mm. liittyvää ja myös läppäriin uusi akku, kaikki meni putkeen, mutta yhtähyvin olisi voinut käydä toisin.

    Zemppiä ja kivaa viikonloppua Vivi <3

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...