sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Arkihaaste 37/52

Tätä viikkoa paras sana kuvaamaan on ulkoilu!

Maanantaina vapaapäivä, joten kävin työhaastattelussa, ja aamulla oli kiirettä lenkittää koirat ja ehtiä suihkuun ennen lähtöä.

Tällä alalla tuskin kauhean paljon head huntereita pyörii, lienen joskus lähettänyt jonkun hakemuksen tuolle firmalle ja koettivat kepillä jäätä. Vähän tyhjästä nimittäin tuli kutsu haastatteluun.

Niin: mielenkiintoinen paikka, täysin uusi rakennus ja idea, ja pääsisi rakentamaan itselleen toimenkuvan. Mielettömät puitteet, esimies vaikutti kivalta, työkavereita pääsisi haastattelemaan....
MUTTA, ja se olikin sitten iso mutta. Palkka tonnin pienempi kuin nyt. Tonnin!!

En tiedä muista, mutta itselläni ei ole siihen varaa.
Sillä hyvällä työporukalla tai toimivalla tyhyllä kun ei lauantaimakkaraa leivälle saa, eikä hyvä esimies tai kutsumus myy jauhelihaa perheelle. Hitsi että vähän harmitti!!

Kiire jatkui illalla: tyttären viemistä tallille ja siinä välissä kauppareissu.


Kauppareissulla käteen jäänyttä....

Tiistaina (edelleen vapaa) taas oli hammaslääkäri. Miten sitä voikin pelätä joka kerta niin paljon?

Menin rehvakkaasti sisälle ja kerroin heti oman mielipiteeni: eli että nämä on tosi hyvät väliaikaiset paikat (toisella ikää 1,5 vuotta, toisella puolisen vuotta) eikä niihin tarvitse koskea.
Lopputulos: epäilevät, että toinen niistä hampaista joudutaan poistamaan kokonaan, implantistakin se puhui, mutta siihen otan aikalisän kun sille sillalle tullaan.... ja KOLME uutta aikaa. Siis kääääk!!!

Sen jälkeen keikka Turkuun tervehtimään isoja lapsia.
Nuoriso ei varsinaisesti halunnut kuviin, joten lyhyesti vaan kuva ravintelista, missä lounastimme.


Tiistaina vielä illalla mukava lenkki ja siitä eteenpäin ajattelinkin, ettei ole hoppu eikä hosumista minkään suhteen.


Metsälenkillä oli kerran kori mukana, ja hyvä on, että oli.



Keskiviikosta eteenpäin nautin lomasta.

Keskiviikko oli siitä kiva päivä, etten tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Niitä päiviä todellakin tarvitaan.

Aamulenkillä tosin otin muutamia ylimääräisiä sydämentykytyksiä, koska koirat ehti ohittaa ja kun itse tulin paikalle, mikäs se siinä lötköttelikään......


Ihan sama, ettei ollut kyy. (Asia, jonka tajusin vasta jälkeenpäin. Kuvassa erottuu keltaiset silmärenkaat, jotka paljastaa sen rantakäärmeeksi. En tosiaan kumartunut katsomaan sitä silmiin siinä tilanteessa...)
YÖK YÖK YÖK!!!!!  Ohitettiin se ihan 10 sentin päästä....

Paistoin lättyjä ja vähän pullaa (rentoudun keittiössä, siksi sanon, etten tehnyt mitään) ja kutsuin isän avokkeineen kahville, muuten lojumista sohvalla kirjan kanssa ja lenkkejä.


Torstaina ensin aamulenkki ja pikaiset kahvit, sitten Bono kyytiin ja ajelu Kemiönsaaren toiseen päähän, jossa Bömpsiäisen siskolla (tai kaiketi sen omistajalla) on mökki.
Lenkki kosteassa metsässä, koirat ui meressä ja noin kahdeksassa eri kuralätäkössä.


Muu reissu meni riehuessa. Tytöt juoksutti junnukoiraa oikein urakalla kolmisen tuntia.
Kotimatkalla oli melko rauhallinen koira ja kotona raukeus jatkui....


Loppuviikosta luin, join kahvia ja teetä, ulkoilin joka päivä. Vähän pesin pyykkiä (sää ei varsinaisesti suosinut sitä, koska ulos ei saanut kuivumaan) ja puuhastelin kaikenlaista pientä.


Nämä uutuudet mulla on odottaneet keittiössä jo pitkään.
Koska mm. edellisestä Harry Holesta on jo aikaa, kahlasin edellisen kirjan läpi ensin, koska tämä on ikäänkuin suora jatkumo...

Tein sitten saman Kepplerille.


Sohvalla huovan alla. Oikeassa kyljessä koira, toinen lattialle ihan tuossa sohvan kulmassa, vasemmalla käsinojalla iso lasi teetä.
Sinänsä harmi, että päätin olla ostamatta mässyjä syksyn ajan. Tähän olisi hyvin sopineet irtokarkit ja sipsit.....

Eilen, lauantaina, olin noutamassa Ipanaa kaupungista ja päätin tehdä pienen kirpputorikierroksen ennen noutoa.
Ajoin ensin Prismaan, koska etsin tekstiiliväriä.


Meillä on nuo Ikean valkoiset tuolinpäälliset, mutta koska meillä koirat saa mennä sohville ja tuoleille, ne eivät sattuneesta syystä ole enää valkoiset. Eikä ne myöskään lähde pesussa enää puhtaiksi. En pysty niitä mitenkään joka toinen päivä pesemään ja näköjään tuollainen piki ja muu asfaltilta irtoava musta lika ei sitten lähde enää vanhennuttuaan pois.
Eipä silti, valkoinen ei ole järkevä väri tekstiileissä koiraperheessä lähtökohtaisesti.

Joten yksi kirkkaimmista ideoistani hetkeen (sanaleikki tarkoituksellinen): värjäsin nuo valkoiset harmaiksi. Ja niistä tuli todella kauniit harmaat!!!  TYKKÄÄN! 



Sitten kirppareille.
En oikeastaan tarvitse yhtään mitään, mutta joskus joku tavara saa aikaan sellaisen "tätä olen etsinyt" -fiiliksen, ja tykkään käydä kiertelemässä. Salossa on muutama isompi kirppis, joista yhdellä en ollut käynyt ennen ja sitä on kehuttu. Sinne siis....

Yleisiä havaintoja: ihmisten hinnoittelu on kyllä aika lailla pielessä, jos Kastehelmi-kynttiläkiposta pyydetään enemmän kuin uutena Prismassa. (Olin nimittäin sattumalta katsonut niitä hintoja juuri varttia aikaisemmin....)

Paljon kaikkea mielenkiintoista oli tarjolla, ja yhteen lasiseen kupuun tartuin jo, mutta hintalappu sai laittamaan sen pois. Haloo ihmiset, kirpputoreille kirpparihinnat niin roinasta pääsee eroon!!
Ostin lopulta yhden euron lasipurkin tiivillä kannella. Sopii esim. mausteille hyvin. Samoin käteen jäi vaaleanharmaa koristetyyny sekä keittiön kattoon lamppu muutamalla eurolla. Jihaa!! (Ihmiseksi, joka ei pääsääntöisesti tykkää kierrellä kauppoja, saan hurjan paljon hyviä fiiliksiä näistä, hassua.)



On ollut oikein onnistunut ja viihtyisä viikko!!
Jospa sitä nyt jaksaisi taas veivata työmaalla useamman viikon ennen seuraavaa paussia.

4 kommenttia:

  1. Ihana koristetyyny ja tuo valkoisten värjääminen harmaaksi toimii! <3 Juu ja en tajua miksi jotkut pyytää riistohintoja kirpparilla, sinne jäävät sitten kamat notkumaan.

    Kivaa uutta viikkoa Vivi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosiaan luvattoman tyytyväinen löytöihini. =)
      Kiitos ja samoin, pirteää viikkoa!

      Poista
  2. Aika monta tonnia pitäis kuukausipalkan olla, että siitä vois noin vaan yhden tonnin "antaa" pois. Melkoinen erotus tosiaan, vaikka kaikki muuten kuulostikin just kivalta.

    Ja YÄÄK tosiaan käärmeitä. Ihan sama, onko keltaiset silmät vai sahalaidat selässä, kun aina ne on ihan yhtä inhottavia. Ja miksiköhän pitää olla just sellasia ikävän harmaita, joita ei erota maastosta ennenkuin on ihan lähellä. Hui ja hyi. En tykkää.

    Olen monesti miettinyt tota kirppareitten järjetöntä hinnoittelua, josta tulee ihan sellanen tunne, että ostajia pidetään totaalisen tyhminä ja ajatellaan, ettei joku sattumoisin tiedä, mitä vaikkapa Ikean halpa maljakko uutena maksaa, vaan laitetaan sille tuplahinta ihan vaan sillä, että jos joku vaikka kumminkin haksahtais ostamaan. Tai jos on "kerran käyttänyt" jotain vaatetta, niin ihan sama. Ei siitä voi silti pyytää samaa hintaa kuin uutena, koska minä ainakin haluan ostaa ne normihintaiset vaatteeni kaupasta, enkä kirpparilta (joskaan en tykkää ostaa vaatteita kuapoistakaan, kun en ikinä löydä mitään).

    Tekstiilien värjääminen on aina vähän sellanen jännittävä juttu. Että tuleeko hyvät vai hirveät. Sun tapauksessa hyvät :). Itse oon tainnut viimeksi 80-luvulla kokeilla :D. Silloin oli tosin tapana myös maalata kenkiä ihan tosta vaan. Mieleen on jäänyt ainakin yhdet aniliininpunaset avokkaat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Meidän alalla se leivän päälle tuleva osa koostuu isolta osin noista lisistä. (Tykkään enemmän sanasta epämukavan työajan korvaus....)
      Tuossa hommassa työaika olisi ollut ma-pe 8-16 eli ei toivoakaan mistään lisistä JA sitten lähtöpalkka useamman satasen pienempi, siitä siis yhteensä se tonni. Hikkasin kyllä kun kuulin tarjouksen.

      Minäkin jännäsin pitääkö lähteä uusien tuolinpäällisten ostoksille heti seuraavana päivänä. =) Onneksi tuo toimi.
      Hei, minäkin maalasin kenkiä!!!

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...