torstai 21. maaliskuuta 2019

Epäsuositut mielipiteet

TRIGGER WARNING!!!

Älä provosoidu, teen parhaani provosoidakseni.

Mielipiteeni ovat omiani.

Näillä mielipiteillä en edusta mitään tahoa, jossa
työskentelen, harrastan, vaikutan tai muuten.Kuvan koira ei liity mielipiteisiin.

Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä. Ihmisen omat mielipiteet saavat muuttua. Joskus on ihan terveellistä pohtia ajatteleeko asioista kuten muut vain siksi, että muut ajattelevat niin.

1. TV:n katsominen on vaan tylsää.
Jos voisin, jättäisin maksamatta Yle-verot ja kapinoin aikanani jättämällä maksamatta TV-luvan. Koska siitä pöntöstä ei ole enää vuosiin tullut mitään katsomisen arvoista. Jos ei tule uusintaa, ei tule mitään. 
Tuuba on täynnä pelkkää tosi-TV:tä, valmiiksi naurettuja muka-hauskoja ohjelmia (ilmeisesti suomalainen käsitys sketseistä on päätyä hokemaan jotain munamiestä?) tai muuta skeidaa tyyliin Big Brother, Voinko panna sun vaimoa paratiisissa ja Naidaan yhdessä alttarilla tms. 
*puistatus*

2. Kännissä ei ole hauskaa.
En sylje lasiin, mutta en kyllä koe pätkääkään tarpelliseksi örveltää niinkään, että joka viikonloppu on oltava jossain baanalla. Tätä en tehnyt edes nuorena.
Jos viina kiellettäisiin tänään, minulla olisi edelleen hauskaa huomenna. Taidan olla sen verran elämänhumalainen, etten tarvitse naista vahvempaa siihen.

3. MACin koneet ei ole yhtään parempia kuin mikä tahansa perusläppäri.
Sori vaan omena-uskovaiset. (Ja tässä yhteydessä puhun tällaisesta viihdekäytöstä, jota itse harrastan. En pysty ottamaan kantaa miten kone toimisi työ/yrityskäytössä, koska en ole sellaista kokeillut.)
Kun jossain vaiheessa vuosia sitten aloitin opiskelut, eteen tuli fakta, että minulle piti ostaa läppäri koulutehtävien tekemistä varten. Moni suositteli silloin siirtymistä suoraan Appleen. Kun näin hintalapun, tajusin, ettei se todellakaan ole minua varten.
Nyt vuosia myöhemmin ihmettelen edelleen tiskaako se astiat tai tekee jotain muita kotitöitä minun tietämättäni, koska en edelleenkään näe niissä koneissa mitään parempaa kuin perus-Acerissa tai vastaavassa. Hintalapussa on kyllä nolla enemmän eikä se ole yhteensopiva läheskään kaiken kanssa. Asia, joka olisi ottanut raskaasti pataan silloin opiskeluaikana.

4. Sama pätee iPhoneen, on tyhmää maksaa siitä minkä saa halvemmalla muista merkeistä.
Vielä en ole keksinyt syytä vaihtaa myöskään luuria omppuun. Aikanaan tytär käytti koko kesäloma-ansionsa ostaakseen ensimmäisen Applensa, koska kaverit sanoi, että se oli hyvä. Muistan silloin varoitelleeni, että jos se 700 euron puhelin (siis vuonna 2014) menee rikki, minä en todellakaan osta uutta, vaan joutuu tyytymään johonkin vanhaan, mitä kotona pyörii.

5. Yhteiskunnan pitäisi voida maksattaa itse hankitut sairaudet ihmisillä itsellään.
Tässä yhteydessä viittaan tupakointiin, alkoholin käyttöön, huumeisiin ja liialliseen (väärin) syömiseen ja älyttömään sokerin ja/tai rasvan käyttöön. Yhtä lailla viittaan siis itseeni.
Kun muistaa mitä terveydenhuolto oikeasti maksaa, on naurettavaa, että jengi saa tuhota itseään eri aineilla ja silti saada ilmaisen hoidon. 

6. Nykyinen peruskoulu tasapäistää, ennen oli paremmin.
Se, että vanhat tarkkailuluokat ja muut erityisluokat integroitiin tavallisiin luokkiin, tasapäistää kenties oppilaat muka-tasa-arvoisiksi, mutta samalla tekee niiden oppimisesta vaikeampaa, jotka haluaisivat oppia, kun näitä perässävedettäviä joudutaan odottelemaan.  
Itse luin yläkoulussa tiettyjä aineita tasokurssien mukaan ja se toimi. Minusta on enemmän leimaavaa tuoda tällaiseen yhteiseen luokkaan erityisope sitä yhtä jannua varten, kun ennen heillä oli oma pieni yksikkönsä, jossa jokainen voitiin ottaa erikseen huomioon ja opettaa eri tahdissa.
Äitini teki töitä tarkkailuluokalla ja vierestä seuranneena uskon, että se malli oli toimiva.

7. Yhteiskunnan rahoilla eläjiä pitäisi voida velvoittaa johonkin tuottavaan rahansa eteen.
Vähän sama kuin nuo itsehankitut sairaudet, minusta on järkyttävää seurata näitä jo peruskoulun jälkeen syrjäytyneitä nuoria, jotka lähtevät siitä, että heillä on oikeus saada rahaa ja hengailla. 
Oman poikani luokalta peruskoulusta pääsi poika, joka sen jälkeen kokeili kymppiluokkaa, kokeili ammattikoulua, kokeili lukiota ja niin edespäin, mutta "kun ei oikein napannut". Ei napannut edes sen vertaa, että olisi ajanut ajokortin loppuun, aloitti kyllä autokoulun. 
Nyt samainen sälli hengailee pitkin kylänraittia tekemättä mitään. Aika ajoin rööki suupielessä ja kalja kädessä.
Hienoa ajatella, että siinä omat veroeurot todella kohtaavat tarvitsijan. *roll*No niin. Hermostuitko? Saitko edes ajateltavaa.
Ja kuten sanottua, mielipiteitä on monia ja jokaisen oma lienee juuri sille henkilölle sillä hetkellä oikea.
Eikä minulla ole viisastenkiveä eli oikeita vastauksia tai ratkaisuja edes omiin väittämiini.

Minäkin pystyn myöntämään, että joissain asioissa olen muuttanut mielipiteeni alkuperäisestä.
Esim. silittäminen onkin nykyään ihan kohtuullisen hauskaa.

4 kommenttia:

 1. Hyviä ajatuksia!

  Mä kyllä katon (valitettavasti) telkkaria nykyään aika paljon, johtuen pitkälti siitä, että on ollu siihen niin rutosti aikaa. Olen alkanut katsella joitain sarjoja (lähinnä sisustusta...) ja tykkään töllöttää sisustusaiheisia juttuja myös Netflixistä. Enemmän kuitenkin vietän aikaani kirjojen/tietokoneen/puhelimen parissa. Kaksi jälkimmäistä = ei hyvä juttu... Noita realitysarjoja en tykkää minäkään katsoa ollenkaan, enkä muutenkaan kovin monenlaisia juttuja. Mutta siis tosiaan remontti/sisustus tms kiinnostaa kyllä. Ja kyllä mä olen kaikki ne Ensitreffit alttarillakin katsonut... =D (niissä on itse asiassa erinomaisia parisuhdevinkkejä!!)

  Mä en ollenkaan myöskään tajua noiden merkkien perään, en todellakaan raaskisi ostella niitä kalliita omppuja, kun ihan taviksillakin pärjää. Yleensäkin ottaen monien satojen eurojen laittaminen johonkin puhelimeen on mielestäni ihan umpihullua! Haaveilen kyllä välillä itse, että hankkisin hyvällä kameralla varustetun puhelimen... mutta sitten tulen järkiini ja lopetan moiset höpsöttelyt. Pärjään vanhallakin.

  Kännäilyä joskus vähän melkeinpä kaipaan, mutta toisaalta siihen kaipuuseen liittyy myös nuoruus ja ystävät... Nykyään kännäilyä kyllä hillitsee todella paljon ihan vaan se, että ajatus kaameasta kankkusesta on niin... no, kaamea. Mä pärjäisin myös ihan täysin ilman mitään alkoholia, en sitä juo kuin hyvin vähän ja hyvin harvoin.

  Noista sosiaaliasioista mulla ei oikein ole mielipidettä. Tuo nuorten asenne kyllä on huolestuttava, tuntui jossain vaiheessa että omatkin pojat suorastaan ihaili joidenkin kavereidensa elämäntyyliä, joka siis oli sitä, että "kyllä sossusta rahaa saa". Toinen pojistani onneksi käy töissä nyt ja tienaa elantonsa, toisella on kieltämättä ollut hiukan vaikeuksia asettaa itseään työelämään... siihen on piakkoin onneksi tulossa muutos. Mutta vaikealta toisaalta tuntuu nuorten töihin pääsy kyllä ilman mitään suhteita, pitäisi olla tosi itsevarma ja osata myydä itsensä ja siihen kun ei kuitenkaan jokainen pysty ihan luonnostaan. Juttelin taannoin toisen poikani entisen opettajan kanssa ja hän sanoi, että on selvästi huomattavissa, että 90-luvun lopun lapset on jotenkin sellanen nahjus-ikäluokka. Hän pohti, mahtaisiko johtua osaltaan siitä, että he ovat ekat lapset, jotka sai kännykät ja jotka lumoutui niistä aivan täysin. Se on heikentänyt lasten sosiaalisia taitoja ja myös sanavarastoa selvästi (sanoi ope).

  Mä oon muuten pitänyt jo parikin palopuhetta (toisen koulussa luokkakavereille, joista osa on vielä nuorisoa, toisen kotona kahvipöydässä miehelle ja sen kaverille...) tuon sun edellisen postauksen innoittamana. Pidin siitä tosi paljon ja osasit sanoa asian sillä tavalla, että se oikeesti herättää miettimään! Jes ja iso peukku sille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos!! =)

   Niin, nämähän ei olleet itse asiassa mitään helppoja asioita edes keksiä. Siis moiset provosoivat mielipiteet. Taidan olla itse ihan liikaa sellainen jees jees -nainen! Eli pyrin muotoilemaan mielipiteeni niin, että se olisi mahdollisimman paljon "poliittisesti korrekti".

   Poista
 2. Ihan hyviä ajatuksia sinulla! Minäkään en telkkarista niin perusta, mutta joskus katselen, kun on vetämätön olo. Tiistaisin seuraan supernanny ohjelmaa ja ai että, se on hyvä!!!! Siitä saa perspektiiviä nykyperheiden ongelmista ja tulevaisuuden toivoista. Hyvä, että joku yrittää saada perheitä ruotuun!
  Samaa mieltä olen itsehankituista sairauksista ja niiden hoidattamisista. Tosin kilpirauhasen vajaatoiminta esim on hankala juttu monelle ja aiheuttaa lihavuutta. Nykyään lääkärit määräävät mielellään lääkkeitä, eivätkä sano painonpudottamisesta tai terveestä ruokavaliosta.
  Alkoholi on tosiaan ihan turhaa juomaa. Aiheuttaa niin paljon terveyshaittoja, riitoja ja väkivaltaa. On tosiaan viisasten juomaa. Lasi viiniä tai kuoharia on paikoillaan joskus harvoin!
  Minun näkemys yhteiskunnan rahoilla eläjistä on se, että heillä ei ole päässä ihan kaikki kohdillaan. Oikeesti työtä haluavilla on eri asia. Minun mielestä terve ihminen haluaa töihin, viihtyy töissä ja haluaa tehdä töitä. Jos joku ei pysty käymään kouluja, ei pysty olemaan työpaikalla, hänellä on suuria ongelmia. En laittaisi heitä kadullekaan. Jos vieroksuu työtä, saattaa olla paniikkihäiriöitä, itsetunto ongelmia, muita mielenterveysongelmia. Joillakin on persoonassa syntymästään häiriöitä ja joillakin on hyvin huonot eväät kotoa. Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Minä en uskaltaisi lähteä moittimaan ketään, sillä me ei tiedetä syvimpiä syitä. Tiedän monia nuoria, joilla on isoja terveydellisiä ongelmia, jotka eivät näy päälle päin. Tiedän, että heitä on käytetty tutkimuksissa ja terapioissa. Oma perhe on yrittänyt tukea ja auttaa, mutta ulkopuolelta on helppo monen sanoa, et menis vaan töihin. Kun kaikista ei ole töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä pidän sosiaalipummeina nimenomaan näitä "ei paljon nappaa" -tyyppejä. Jos on oikeasti diagnosoitu sairaus, se on toki varsin perusteltu syy esim. varhennetulle eläkkeelle. Näen molempia työssäkin harva se viikko. On niitä nuorehkoja henkilöitä, jotka katsovat oikeudekseen valikoida vaivansa ja korostaa tiettyjä, lääkärin mielipidettäkin vastaan. Sitten on niitä, jotka sinnittelevät töissä pakolla, vaikka kunto on lääketieteellisesti oikeasti todella vaikea.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...