Erilaisia kävelylenkkejä

Kesän aikana olen oikein erikseen pistänyt silmälle näitä erilaisia lenkkireittejä ja mitä niiden varrella näkyy. Tässä yhteydessä en puhu noista patikkalenkeistä, vaan ihan "kaupunkikävelyistä". Meillä on ollut kotona sisäpiirivitsi, että lähdetään city-urbaanille kävelylle.... koska asumme kuitenkin aivan maalla. Että asfaltti on sillä lailla uusi juttu koirille, jos sitä pitkin kävellään.

Luonnollisesti ihan omilla hoodeilla on myös kivoja reittejä, ja jostain syystä meidän koirat on ottaneet Vähäjokipolun lempi-iltalenkikseen. Vähäjokipolku on kehitetty jollain EU-rahalla, ja meistä se on varsin hieno. Hiekkatietä on ehkä 1,4 km, kiemurtaa joen vartta pitkin. Se tuntuu olevan hyvin suuressa suosiossa monien paikallisten ihmisten silmissä. Ainakin siellä riittää liikennettä. 

Vähis loppuu ihan "isolle tielle" eli kaupungin läpi kulkevalle kadulle. Siitä kun jatkaa tien yli ja vähän talojen ohi, päätyy Jokipuistoon, jossa on puolestaan myös uudehkot hiekkatiet ja -kentät, lisäksi padel-kentät ja muita vapaa-ajan harrastuspaikkoja. Lisäksi jokeen on tehty yhdessä kohtaa pieni silta saareen ja lisäksi pari laituria, joista voi helposti lähteä vaikka kajakilla tai sup-laudalla melomaan jokea pitkin.


Siirryttäessä Jokipuistoon voi kävellä rautatiesillan ali.


Kohiseva on nimensä mukainen nyt sateiden jälkeen. 
Pieni "putous", joka kyllä tuntuu virtaavan hyvin reippaasti.
En menisi siitä kajakilla.


Täällä on ollut saviteollisuutta ja tiilitehdas (joka harmi kyllä on purettu).


Ihania pihoja ja taloja matkan varrella.


Hetki kesässä, jolloin rentun ruusut olivat hauskimmillaan.Reitti kulkee joen vartta. 
Parissa kohtaa näkee sitten tämän kaupungin maalaisuuden eli pellot hyvin. 

Meiltä kävellessä tuo reitti ympäri siten, että palaamme yleensä kaupungin "läpi" eli ainakin osin ihan pyöräteitä pitkin, saa kivan tunnin lenkin, ja tarpeen tullen voi vaikka ostaa jäätelön matkalla. 

*****

Vietimme yön Jyväskylässä kesälomareissulla. Tourujoen varrella meni kiva polku, ja luontopolkukin, joka vaan harmi kyllä oli koirilta kiellettyä aluetta. Kävelimme sitten pidemmän kaavan mukaan.
Harmi, etten saanut tästä kuvaa auringonvalossa.
Talo oli aivan suunnattoman kaunis!Hautausmaan muuri oli vähintäänkin hieno.
Miten kivaa, että alueita kehitetään viihtyisiksi ja ihmisiä varten.

Ottamatta mitään kantaa politiikkaan sinänsä, minusta on kyllä hienoa, että EU-rahaa on pystytty jakamaan tällaisia hankkeita varten. Erityisesti nyt epidemian aikana, kun ihmiset on aivan eri tavoin sidottu pelkästään siihen omaan paikkakuntaansa, on hienoa, että ympäristöistä tehdään houkuttelevia ihan jokaiselle.

Täytyy toivoa, että viihtyisyyden lisääntyminen ei tarkoita kuitenkaan sitä, että esim. jotkut tahot ottavat alueen henkilökohtaiseen käyttöön ja alkavat häätää sieltä muita pois. Onhan näitäkin aina joskus saanut lehdistä lukea. Ainakin meillä Vähäjokipolku toimii myös oikopolkuna kaupungin laidalta toiselle, jos liikkuu jalan tai fillarilla. (En osaa sanoa voisiko skuutilla mennä hiekkatietä pitkin....)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Eikö?? Olisi niin hienoa osata tehdä jotain tuollaista kotiinkin. Ei nyt ehkä ihan noin massiivista, mutta jotain.

   Poista
 2. Kivaa kun voi kulkea reittejä vaihdellen. Itseä välillä harmittaa kun täällä meidän nurkilla on vaan muutama reitti joita sitten päivästä toiseen kiertelee. Toki jos autolla ajaa ensin jonnekin muualle, niin patikointireittejä Ahvenanmaalta kyllä löytyy kylliksi. Harmittelet ettei tuota hienoa kivitaloa kuvatessasi paistanut aurinko. Minä taas toivon aina että olisi pilvinen päivä, sillä saan paljon parempia kuvia kun aurinko ei paista.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se meilläkin vähän sama; samat reitit vaihdellen päivästä toiseen. Koska en jaksa kovin usein ottaa koiria autoon ja lähteä varta vasten. Ne retket on sitten jotain päiväreissuja esim. viikonloppuisin.

   Tuo talo oli niin kaunis. Matalalta paistava aurinko olisi todennäköisesti näyttänyt värin hienosti, mutta on kyllä totta, että monesti aurinko polttaa kaiken niin räikeäksi, että on vaikea saada kivoja kuvia.

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja kiinnostavia citymaisemia :) Minä tykkään kävellä eri reittejä. Ihan parasta on, kun löytää tien tai polun, jota ei ole ennen kävellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kivaa löytää jokin uusi nätti reitti. Tietyn matkan päässä kotoa tietysti voi olla vain niin monta erilaista, mutta onneksi meillä on vielä tällä uudella paikkakunnalla suuntia, joihin voi lähteä tutustumaan. =)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä remonttia ja sisustamista

Anonyymien mielensäpahoittajien kiukkua ja vihaa kommenteissa

Mummi ja ukki!!!