torstai 19. elokuuta 2021

Sisustuksellisia juttuja, syksy tulee

Meillähän ei ole vielä keittiössä valoja. 👀
Muutto oli keväällä ja kesän valoisat ajat edessä. Sitten sähkömies kävi asentamassa kaikenlaista muuta ja ledilistojen laittaminen vaan jäi. (Totuuden nimissä sähkäri jäi pohtimaan jotain ja minua alkoi tympimään se, ettei homma etene vaan aika käytettiin kahvin juomiseen enkä pyytänyt häntä enää tulemaan....  joten ihan peiliin katsomisen paikka.)

No, tässä eräänä aamuna heräsinkin jälleen aamuun varhain (työaamu) ja kas: viideltä ei ole ihan niin valoisaa kuin koko kesän on ollut. Pirskatti. Valot olisi saatava.
Olisikin niin yksinkertaista. Mikä olisi ja milloin? 😁

Tiedostan hyvin, että meillä minulla on ärsyttävä tapa aloittaa jostain, jättää kesken ja aloittaa sitten uudesta paikasta. (Kun remonttia pitäisi tehdä kolmessa kerroksessa ja tekijöitä on yksi tai kaksi, tuntuu olevan tuhoon tuomittu juttu.) Olen itse lyhytjännitteinen ja idearikas, ja koska vain niin paljon ehtii tekemään, aika ajoin jotain on aloitettu ja sitten jää kesken. 
Niinkuin nyt vaikka keittiö.

Meillä siis jäi keväällä/alkukesästä loput sähköjutut (eli ne valot) tekemättä ja sähköjohdot roikkumaan rumasti katonrajaan ja tuonne kulmaan. Sitten tuli kaikenlaista muuta..... 
Mutta tilasin Espanjasta netin kautta mielestäni hirveän hauskaa Portugalilaista kaakelia imitoivaa tapettia ja se istui meidän mielestä tuohon hellan taakse kuin nenä päähän. Lisää vähän tätä musta-valkoista tunnelmaa ja tuo särmää muuten hyvin pelkistettyyn keittiöön. Tuohon hellan taakse tulee vielä lasilevy tapetin peitoksi, jotta se on helppo pyyhkiä esim. rasvaroiskeista. Se saadaan jo ensi viikolla.

Kun keittiötä alettiin laittamaan, "hoksattiin" (lue: otettiin silmä käteen ja tajuttiin, että ne on levällään) nuo tyhmät johdot. No, rautakaupasta listaa, jonka sisälle johdot piiloon, sitten vielä koristelista ja voila. En edes sano, että helppo nakki, koska en työtä tehnyt. Lopputulos kuitenkin kiittää. Erityisen innoissani olen tuosta mustasta kattolistasta. (En olisi nähnyt tämän tulevan saati itseni sanovan näin....)

Lattiasokkelit on sentään valkoiset (niistä ei kuvaa), mutta jossain vaiheessa tuonne kaapin taakse (näkyy kuvassa huonosti, ihan oikea reuna), tulee mustasta levystä hylly vaikka viinipulloille tai tyhjille mehupulloille, koska kolo on juuri sen levyinen.


Koska syksyn sateet tuntuivat alkavan, oli pakko pelastaa kaktukset sisälle hukkumasta. Jätin ne nyt alkuun tuohon kuistin ikkunalaudoille, koska todennäköisesti nauttivat vielä valosta ja viileistä öistä. 

Salon ja Suomusjärven välillä Kiikalassa on arboretum, jossa mies on istuttanut näitä tavallisia kaktuksia ihan maahan ja ovat selvinneet siis hyvin Suomen talvista ja kosteudesta. Pidin asiaa tosi ihmeellisenä. 
Toki hiekkamaa ja hyvin kallistettu paikka, ettei juuret mätäne, mutta en ollut edes ajatellut, että kestäisivät moista. 
(Ei tarvitse kokeilla meidän vanhassa merenpohjassa. Maa on sinistä savea kun pintamullan kaivaa pois....)

Koska valoja ei vielä ole. Tai on, tylsä kattolamppu.... 
Polttelen sitten kynttilöitä. Olen vähän levitellyt erilaisia tuikkukippoja pitkin ja nautiskelen tuosta lämpimästä valosta iltojen pimeydessä. 

Aika ihanaa loppujen lopuksi, että tulee syksy ja tunnelmalliset (sateiset) illat....


Piti laittaa tuikut itse asiassa puuhellalle.
Mutta.

Jos nostan sytykekorin ja nuo pikku-polttopuut lattialle puuhellan viereen,
meillä asuu sellainen tyyppi, joka nakertaa noita keppejä. 
En jaksa juuri nyt sitä puusilpettä koko kämpän täydeltä....Saimme isältä tällaisen tarjoilukärryn.

Se on ollut heillä vuosia pihan sivupöytänä, ja meilläkin se vietti kesän kahden riipputuolin välissä apupöytänä. Siihen oli hyvä laittaa vaikka kahvikuppi. En vaan raaskinut jättää sitä pihalle talveksi, joten toin sisälle. (Isällä oli lämmin varastotila, meillä ei.)
Toistaiseksi istuu ihan kivasti tähän olkkariin, vaikka onkin vähän reilun kokoinen.
Päällä on nyt miehen vuosia vuosia sitten saama hieno shakkilauta, josta toinen kuningas on katkennut ja makaa kuolleena aina. 😁   Pysyvä shakki matti.
Alahyllyllä oli viini/pulloteline, johon tuuppasin nuo pari punaviiniä, jotka ovat olleet jossain kaapin nurkassa keväästä saakka. Ehkä syksyn tullen tulee avattua taas punkkupullokin.

8 kommenttia:

 1. Hiljaa hyvää tulee! Tykkään tuosta tapetista hellan takana ja kun siihen vielä tulee lasi päälle niin on ihan täydellinen. Valot olisi tietysti hyvät olemassa. Mutta eikös tuossa liesituulettimessa ole valot?
  Mukavia syysaamuja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On liesituulettimessa valot. Ja ehkäpä vielä ennen ihan pimeintä syksyä vähän muuallakin. =) Kunhan saan aikaiseksi soitettua sille sähkömiehelle. Olen tehnyt suunnitelman minkälaiset haluan, niin ei kulu aikaa siihen minua risovaan tuumailuun....

   Poista
 2. Meillä roikkui täällä vuoden sellainen lukuvalospotti keittiön katossa, kun en löytänyt mieleistäni valaisinta sinne. Mullahan on muuten se punaopuntiakaktus, mikä on jo monta talvea säilynyt hengissä maahan istutettuna. Olen kyllä sen ihan hiekkaan istuttanut. Tänä kesänä se ei kukkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kun ei viitsi teettää jotain, mikä on sitten kohta tylsä. Nyt olen suunnitellut keittiön valot eli ovat vain toteuttamista vaille.
   Siis oikeasti kaktus selviää Suomen talvesta?? Jestas.
   Täytyy ehkä joskus kokeilla. Laittaa joku kivikko tms mihin voisi laittaa hiekkaa ja siihen jonkun. Onko opuntia ihan kaupasta ostettu eli sikäli tuollainen "tavallinen"?

   Poista
 3. Meiltä puuttuu olohuoneesta edelleenkin valot. Tai on meillä yksi sellainen jalkalamppu, mutta se on liian himmeä ja ihan hirveä energiasyöppö (varmaan jo lailla kiellettykin). Viime talvi selvittiin hämärässä, ja sitten tuli kesä, eikä valoja tarvinnut. No nyt rupeaisi taas tarviamaan, mutta saa nähdä, saammeko tehtyä asian hyväksi mitään tänäkään talvena. Varmaan kannattaisi muuttaa pois, niin valo-ongelmakin poistuisi.:-D

  Tuo kaakeli-tapetti on tosi kiva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah!! Muuttaa pois, että valo-ongelma ratkeaa. Mä niin näen itseni ehdottamassa juuri tätä!!! =D

   Mikään ei oikeasti rassaa ihmistä niin syvältä kuin se, että on idea ja toteuttaja (juo kahvia), joka alkaa siinä sitten, että "muuuutta jos laittais tuohon niin sitten voisi olla katkaisija siinä tai sitten voisi ajatella, että siinä ja toinen katkaisija...." koska ihan oikeasti, se nyt ei ole kiinni siitä syttyykö keittiöön valot tästä vai tuosta ja syttyykö vain puoleen keittiöön vai toiseenkin puoleen. Se valo kun ei sinänsä yhtään ketään häiritse, vaikka paistaisi 10 000 watin voimalla. (Tästä syystä käskytin sähkärin pois ja homma jäi kesken keväällä....) =)

   Joo, mä tykkään kans noista kaakeleista ihan sikana. Ja ihan ilmaista kauraa. Ottaen huomioon kuljetuskulut yms, rulla maksoi 18,95 eur kaiken kaikkiaan. Siksi uskalsinkin tilata, kun ajattelin, ettei menetä niin paljon, jos vaikka sössivät sen jotenkin.....

   Poista
 4. Mä myös tykkään sun kaakelitapetista! ♥ Ja meillä myös noi valoasiat kestää... ollaan oltu monta vuotta ilman varsinaista valoa olkkarissa. Siinä on ollukin vain sellaset seinälampetit, mutta kun ne poistettiin aikanaan (koska eivät enää sopineet yhtään uusiin tapetteihin...) niin uusia ei vaan ole tullut hankittua. Aina joskus aiheesta pienesti puhutaan, mutta taas ne sitten jää. Jotenkaan en kyllä osaa sellasia sinne enää edes kuvitella... ollaan siis pärjätty siellä jalkalampun ja rappusten valon avulla ja todnäk niillä myös jatketaan. Toivottavasti te saatte valoasiat pian kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, etten ole ainoa, jolla on "pikkasen vaiheessa".....
   Kunhan mies laittaa kaikki, eli vielä viimeisen pätkän lattialistoja sokkeliin paikalleen, otan puhelimen ja sovin sähkömiehen kanssa milloin tulee laittamaan ledit.
   (Ja pidän huolen, että teen kirjalliset ohjeet miten ja olen pois paikalta, että mies toteaa, että näin tehdään.... koska en kestä enää yhtään erää sitä jaadajaadajaadaa....)

   Mä tykkään myös kaakelitapetista. Alkuun olin vähän, että "ohhoh, aika hurja", mutta silmä tottuu ja tosiaan kaipaan jo vähän jotain särmää iänikuisen pelkän valkoisen rinnalle.

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Alkukesän harjoitteluloma

Työnantaja vaatii, että kesäkuukausien aikana on pidettävä tietty määrä lomapäiviä pois, ellei erittäin painavasta syystä niitä suunnittele ...