lauantai 22. huhtikuuta 2017

Arkihaaste 16/52

Me pakastetaan tosi paljon marjoja joka vuosi. Kellarissa on parisataa litraa arkkupakastinta, johon pakastetaan lähes pelkästään marjat. (Parina talvena on meinannut tulla paniikki, kun se possu on teurastettu marraskuun lopulla ja lihat pitänyt saada mahtumaan jonnekin....)

Lisäksi vanha kaappipakastin, jossa on koiranruuat ja tarpeen mukaan jollain hyllyllä/lokerossa jotain ihmisillekin, ja keittiössä ns. käyttöpakastin (kaappi).
Kannan arkusta aina ylös marjapurkkeja tuohon kaappiin niin, että ne on helppo käyttää joko leipomiseen tai sitten tähän jokapäiväiseen: smoothieen.


Surautan meille oikeastaan joka ilta smoothiet aamuksi. Aloitin talvella 2015-16 ja tein havainnoin, ettei kukaan perheestä sairastanut yhtään. Joten päätelmä loogisesti: päivittäisellä marjojen syömisellä on jokin funktio tässä. (Eikä siitä takuulla haittaa ainakaan ole.)

Blenderiin marjoja, tässä mustikkaa ja tyrniä. 
Lisäksi rahkaa, Alpron soijamaitoa, raakakaakaonibsejä ja chiaa. (Jos laitat jotain vege-jogua, tämähän on ihan vegaaninenkin....)

Käytin myös tänä talvena pullollisen MCT-öljyä loraus kerrallaan. (En ole vielä ehtinyt päästä kontrolloimaan kolesteroleja. Pitäisi, koska väittävät, että kookosrasva on ns. kovaa rasvaa ja tuosta MCT:stä on eri tutkimuksia, joissa tämä ainakin osittain kumotaan.....)


1 kommentti:

  1. Joo-o, meillä vähän samanlainen pakastin kapasiteetti. Yläkerrassa arkku ja keittiössä jääkaappi/pakastinyhdistelmä. Joka vuosi pakastustila on ihan kortilla, mutta yllättävästi ne kevättä kohden tyhjenee!

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...