perjantai 28. huhtikuuta 2017

Arkihaaste 17/52

Miten teen arjestani juhlaa?? No, keittämällä kahvit, tietenkin.

Ostin joitain vuosia sitten Bodumin pienen kahvimyllyn, ja nykyään kun haluan oikein hemmotella itseäni, jauhan pavuista porot ja keittelen oikein tehosumpit.


Tilasin pitkään, ja vieläkin satunnaisesti, hyviä papuja Cremalta, mutta ihan ruokakaupasta saa peruskahvipapuja melko edullisesti (siis Pressaa ja Juhla Mokkaa). Koska juon kahvia kuitenkin oikeastaan vain sen kupillisen kaksi päivässä (kotona), ei tämä tule merkittävästi kalliimmaksi kuin tavallisten kahvinporojen ostaminen.

Nyt viimeksi "löysin" S-kaupasta Arvid Nordqvistin luomupapuja, pussi on musta ja siinä on jos vaikka kuinka paljon tekstiä. Jotain REKO-tekstiäkin oli, en ymmärtänyt mitä se tarkoitti (siinä yhteydessä).  (Ah, google kertoikin enemmän, linkissä tietoja jos kiinnostaa.)
Joka tapauksessa oikein erinomaisen hyvää kahvia. Suosittelen!

Tänään kutsuin isäni avokkeineen pikaiselle kahville ja maistamaan vapun munkit, joita paistoin.
Tuota kahvia ja siihen lämmitetty ja vaahdotettu Professional maito niin avot....  *slurps*


4 kommenttia:

 1. Kyllä kupillinen hyvää kahvia tekee arjesta juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta.
   Miksiköhän meillä on töissä usein melko huonoa (sanoisin jopa, että pahaa) kahvia?? Kun voi olla samaa merkkiä mitä käytän kotona. Ehkä keittimessä on jokin juju?

   Poista
 2. Välillä harmittelen, kun en ole tähän ikään mennessä oppinut kahvia juomaan, joten en oikein voi yhtyä tähän "hypetykseen" 😊

  Vappumunkit maistuisi kyllä, mitta tänä vuonna en niitä paista. Syynä yksinkertaisesti mökkiolosuhteet, joissa en viitsi rasvakattilan kanssa pelleillä kaasuhellalla.

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, minäkin aloitin kahvittelun vasta hyvän matkaa yli 30-vuotiaana!
   Ja edelleenkin juon määrättömästi teetä.
   Onneksi meidän ei kaikkien tarvitse olla samanlaisia! =)

   Munkit oli hyviä. Täytyy myöntää, että koska rasvankäry on kova paistaessa, syön silloin ja sitten ei enää tee mieli, kun tuulettaa.
   Tänä vuonna astuin kyllä omaan miinaani kun sokeroin niitä valmiiksi ja popsin... tuli jopa lähes huono olo kun ahtoi niin monta. (Ei osaa vieläkään siis kohtuutta...)

   Kiva kun kävit ja jätit kommentin!!
   Oikein iloista Wappua vaikka sitten lumisateessa!

   Poista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...