torstai 20. huhtikuuta 2017

Piipahdus Turussa, intoilua vähän siitä ja tuosta

Olen viime vuodesta viisastunut.


Noin vuosi sitten valvoin pari yötä töissä, ja yövuoron krapulapäivänä lähdimme Turkuun Ikeaan ostamaan uutta kaappia vessaan. Päädyimme kotiin noin kolmen kaapin, altaan, allaskaapin ja tusinan muun tavaran kanssa - koska yövuorokrapulassa mikään ei maksa mitään eikä sillä ainakaan ole mitään väliä.Koska lopetin valvomisen maanantaina, lähdettiin tällä kertaa Turkuun vasta tiistaina.
Ähäkutti, krabbe, siitäs sait.


Napattiin vanha ihana ystävä mukaan shoppailureissulle.

Hyvin pikainen piipahdus kauppakeskukseen, jonka apteekkiin palautin muovikassillisen vanhentuneita lääkkeitä ja sitten Prismaan, missä koeistuimme toivottavasti meille muuttavan uuden pihakaluston.
Siitä Ikeaan, jossa hyvä lihapullalounas. (Ne vaan on niin hyviä....)
Sitten Ikean vuodevaateosastolle, koska halusin meille uudet tyynyt. (En ole vielä täysin unohtanut haavetta höyhentyynyistä ja -peitosta, mutta niiden eettisyys tässä arveluttaa....)

Olen muistaakseni pohtinut aiemmin myös, että haluaisin Porin Villa ja Peitteen villaiset tyynyt ja peitot - mutta.... ne on hurjan arvokkaita ja pohdin mitä sitten jos tyyny ei olekaan omalle niskalleni hyvä.
Joten tyydyin halvempaan vaihtoehtoon. Minulla on ollut muutaman vuoden käytössä Ikean tyyny ja se on palvellut hyvin. Nyt oli vaan aika vaihtaa.

Luonnollisesti siinä kävi niin, että juuri sitä samaa tyynyä ei ole enää myynnissä, mutta (kun halvalla sai) sen sijaan tarjouksessa oli setti, missä oli tyyny + peite, tartuin tarjoukseen. Ikeassahan on periaatteessa 90 päivän palautusoikeus (jos ei tee kuten itse, että heittää kuitin väärässä kohtaa jo kotimatkalla roskiin.....)
Hups!


Tyynyt ja peitteet siis....


Jollakulla oli kotona kivaa pahvien kanssa....


Ikeasta jää aina käteen jotain suunnittelematontakin ostamista....
Perustan kohta tähän keittiöön kahvi- ja jäätelökaupan, kyltit jo on. 

Sitten halusin vielä Plantageniin ennen kuin siirryimme päiväkahville.
Annukka kirjoitti blogissaan aivan valloittavasti tillandsioista eli ilmakasveista

(Sori, linkki vien nettikauppaan, niitä on siis muuallakin. Nämä oli muuten paljon edullisempia näin, koska halusin myös tuon pallon ja ne vasta nettikaupassa tulikin hintoihinsa kun pakkaavat ja postittavat hyvin arvokkaalla "särkyvää" systeemillä... ) 

Minun oli kuitenkin pakko saada sellainen. Tämä on näitä asioita, kun näkee jossain, ja siitä vaan tulee pakkomielle. Tykästyin asiaan just heti välittömästi.


Lasipallo ja yksi pakkaus "kukkia".
Lisäksi vain muutama vuosittain kerätty simpukka ja korallinpala....


Jotenkin niin herkkä.
Niin helppo.
Sisustuksellinen.

2 kommenttia:

 1. Noi ilmakasvit on tosi mielenkiintoisia! Kerrothan, miten olet saanut ne pysymään hengissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi hyvin. =)
   Itse asiassa google on vähän hämmentävä näiden suhteen. Jossain luki, että ne pitäisi upotuskastella joka viikko ja Plantagenin sivuilla mainittiin "kerran 2-3 viikossa". Siis täh?? Siinä on melkoinen ero.....
   Päädyin lopulta suihkauttamaan suihkupullosta kosteutta palloon viikonloppuna ja luultavasti tulevana upotan ne.

   Ehkä lehtiä pitää jotenkin katsella, ne kaiketi käpristyy jos/kun alkavat kuivua eli silloin on viimeinen aika kastella.

   Poista

Elämänmuutoksia

Arkipäivien plussapostauksessa vähän vihjailinkin jo kertoneeni lääkärille ikäviä uutisia. Olen irtisanoutunut. Päätöstä en tehnyt kevyin pe...