perjantai 21. joulukuuta 2018

Kynttiläpaja

Kuten sanottua, minäKIN sorruin sitten tähän kynttiläjuttuun.....
Eli tilasin soijarouhetta ja purkkeja, ja sydänlankoja ja tuikkukippoja.

Vaikeinta oli päättää tuoksu. Tuoksullinen vai ihan vaan kynttilä?
En itse tykkää vahvoista tuoksuista. Ikean vaniljantuoksuiset purkkikynttilät on olleet ikiaikojen suosikkejani, koska vanilja on mieto.
Toisaalta teki mieli jotain raikasta. Sitruuna viehätti ajatuksena, mutta sen raikkaus tuoksuna on sitten taas vähän sellainen niin ja näin.

Joten:


Eukalyptusta sen olla pitää.
Kiva polttaa esim. saunassa, jossa ehkä jopa vähän virkistää.
Toisaalta se puhdistaa ja raikastaa ilmaa, joten sopii talouteen,
jossa aika ajoin haiskahtaa märkä koira.....

Limepopille sattui pikku kämmi. Tilasin tuikkukippoja 10 kpl mutta sain vain 8.
Reklamoin asiasta samantien, ja he postittivat minulle neljä kuppia lisää. (Vähän hämmästytti, ettei mukana ollut pahoittelua tms vaan pelkät kupit kirjekuoressa. Valehteleeko ihmiset niin paljon saadakseen jotain ilmaiseksi, että tällaisen toimittajan ensimmäinen reaktio on vaan lähettää uudet? Todella sääli, jos näin on.) 

Ensimmäisellä kierroksella jätin kyllä tuikut tekemättä kokonaan.Sulatin massan mikrossa useiden vinkkien perusteella. *vink vink* te, jotka siitä jo ehditte kirjoitella!! 
Se olikin kätevää. Vanha Tupperin mikrokannu palveli tässä täydellisesti ja tuoksu oli siinä helppo sekoitella lusikalla joukkoon.
Liimasin kuumaliimalla sydämet purkkien pohjiin, joten eipä siinä lopulta mennyt kuin vajaa 10 min kun nämä viisi purkkia oli tehty.Sen verran surffasin tuolla sivustolla, että alkoi kiinnostaa kyllä ne voiteet ja rasvat.

Tosin, minä en askartele. Olen lahjakas kuin kameli mitä tulee mihinkään askarteluun. Vähän täytyy siis hillitä itseään. Tahtoa voi olla, mutta kun taitoa uupuu, voi tulla sutta ja sekundaa.

2 kommenttia:

 1. Noita on niin ihanan helppo tehdä, että jopa minä osasin ja viitsin! =D Onko noi kipot muuten lasia? Seuraavan kerran mä teen kyllä läpinäkyviä, nyt on noissa umpipurkeissa. Se vielä kiinnostaa, että saitko tuoksua laitettua niin, että polttaessa se oikeesti myös tuoksuu? Mun kynttilät nimittäin ei erityisemmin tuoksu polttaessa, vaikka valmistusvaiheessa tuntuivat hyvinkin vahvan tuoksuisilta. Harmi!! Mullakin on muuten just toi eukalyptus, se on aivan ihana!

  Kivaa joulua sinne! ❤

  VastaaPoista
 2. Juu, tilasin kipot tällä kertaa myös Limepopista.
  Onneksi tilasin, Ikeassa ei ollut kuin melko kookkaita ja minusta on kivempi antaa lahjaksi kohtuullisen kokoinen kynttilä kuin reilu puoli litraa.... =)

  Ja ei, kovin paljon ei kynttilä palaessaan tuoksu, MUTTA... tein havainnon kun jouduin pöydän pyyhkimisen vuoksi siirtämään sitä, että siinä liikuteltaessa siitä kävi häivähdys selkeää eukalyptusta. Oikeastaan tykkäänkin siitä näin: ei liian vahva vaan ehkä hiljaisesti piristävä ja raikastava.

  Ihanaa joulua myös Itäisempään osaan maata!!! ♥

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...