maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulun hyökkäys

Tilannehan on meidän perheessä ollut tämän syksyn sellainen, että pojan tyttöystävineen piti olla Irlannissa uudenvuoden yli, koska lopputenttien aikataulu oli yliopistolla hassu ja toisekseen ajattelivat, että kun sinne kerran on menty, voi yhtä hyvin katsoa maan perinteet kunnolla.

Vanhemman tyttären poikaystävä taas tietää jo olevansa kiinni joulunpyhinä töissä, kuten allekirjoittanutkin. Näin ollen olin jo alustavasti suunnitellut, että vietämme joulua vähän ennakoiden jo lauantaina 22.12. kun näyttäisi kaikkien (Suomessa olevien) osalta onnistuvan.


No, sitten kävikin niin, että vajaa pari viikkoa sitten sain Irlannista viestin, että tulevat Suomeen jouluaattona!! JIPII!!
Saan siis kuitenkin kaikki lapset jossain vaiheessa joulupöytään....  tosin edelleen näistä työjouluista johtuen vietämme joulun jonain muuna päivänä kuin 24.12., mutta se nyt on ihan sama!!

Todennäköisesti vietämme itse asiassa useamman joulun: ensin lauantaina ennen varsinaista vanhemman tytön kanssa, sitten pienemmällä porukalla vielä aattoaamuna, todennäköisesti joko joulupäivänä pojan kanssa ja toivon mukaan välipäivinä vielä ihan koko iso konkkaronkka!!

Olen aivan innoissani, tohkeissani ja in löööve tämän ajatuksen kanssa!!

Siitä kun intoilin ja kirjoittelin listoja (koska rakastan listoja...), Ipana totesi lakonisesti: Äiti, tais vähän lähteä taas laukalle......
Nooo, saatoin toki hippasen innostua!   Hih!!


Tehtiin pikainen joulutervehdys-reissu ja tsekattiin Porvoon joulumarkkinat sunnuntaina. Harmillisen harmaa sää ei varsinaisesti houkutellut enempiin kävelyihin, mutta kivalta näytti silti. Näin kun mitään hankittavaa ei enempää ollut, ennemminkin tuli nautittua tunnelmasta ja fiiliksestä.

Mainittakoon, että Brunbergin myymälässä oli pakko pistäytyä, koska kaikkia tuotteita ei myydä muualla. Sinne antaisin palautetta, että Vanhankaupungin myymälän järjestys on todella sekava ja toimimaton. Meinasi pakokauhu iskeä, kun ei päässyt eteen eikä taakse ja porukka joutuu jämähtämään hyllyn eteen, jolloin kukaan muukaan ei sieltä pysty mitään ostamaan.
Tehtaanmyymälässä järjestys on sellainen, että siellä tavallaan jonotetaan ovelta asti ja noukitaan matkan varrelta hyllystä mitä halutaan ja päädytään kassalle. Se toimii!!



Siihen on pari tippaa kuumaliimaa tarvittu!
Ihmettelin kovasti, kun mies ei heti luvannut samanlaista askarrella!

Kotona sen sijaan on valmiina listat tarjottavista ruuista, itselleni lista asioista, jotka täytyy hoitaa ennen joulua (kuten nyt esimerkiksi saunan ja pesuhuoneen pesu) ja sitten olen ihan vähän vaan aloitellut joulun tunnelmointia.


Karkkihylly on toisella hyllyllä, mutta
vähintään yhtä muhkeana kuin aiempina vuosina!
Edelleen toki himoitsen sellaista jälkiruokakaappia
Jovelan Johannan tapaan.... 


Innostuin koristelemaan pipareita!!
Minähän siis EN ASKARTELE!!
Pikeerin tipluttelu on jo siinä ja siinä, että
meneekö hermot vai ei.

Mutta huomaa toki, että jokaiselle joulunviettäjälle, 
koirat included, on ikioma nimikkopipari!! ♥

2 kommenttia:

  1. Minähän taas nimenomaan askartelen erittäin mieluusti, mutta pipareiden pikeerikoristeluihin en veny sitten millään. Ei innosta, eikä onnistu, joten täältä tulee sulle isosti rispektiä nimikoinneista ja kaikista muistakin selvästi pieteetillä tehdyistä koristeluista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Pikeeri on p*****stä!! Noin lyhyesti!
      Tosin kun sitä kuumensi mikrouunissa, se suostui jotenkuten tulemaan ulos tuubista.

      Joo, on asioita, jotka voin mainita omaksi lajikseni mutta askartelu edes jouluksi ei kuulu niihin.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...