perjantai 17. toukokuuta 2019

Kiire tukahduttaa luovuuden

Jotenkin tämän vuoden toukokuu on ollut niin täynnä toimintaa ja hoppua, että koen olevani jopa stressaantunut.


Kuusen kukinta on itselleni uusi juttu.

Töissä on ollut kiirettä, työvuorot on suunniteltu niin, että vapaa-aika on ollut tylsästi yksi päivä kerrallaan ja lisäksi olemme miehen kanssa näköjään koko ajan täysin päinvastaisissa vuoroissa, mikä toki tarkoittaa, ettei riitelylle ole hirveästi mahdollisuuksia, mutta eipä mitään asioita myöskään pysty puhumaan eteenpäin..... 

Kotityöt hoituvat sentään kuten aina: se tekee, kumpi ehtii ja muistaa. Mutta kaikenlaiset pihan hoitoon liittyvät suunnitelmat, terassinpesut, kesälomajutut, tulevat juhlat yms. on jääneet puhumatta. Mitään whatsapp-keskustelua en lähde pitämään tällaisten asioiden tiimoilta, ja kun itse nousen viideltä (mies nukkuu) ja mies tulee kotiin kymmenen jälkeen (itse nukun), ei siinä hirveästi ole aikaa, jolloin puhua. Kumpikaan kun ei töissä voi roikkua puhelimessa tällaisen takia.
Pah!! 

Ikionnellinen sen sijaan olen Ipanan ajokortista. Kun heppakeikat hoituvat itsenäisesti, siihen on jäänyt itselleni se mahdollisuus ottaa edes sen yhden kerran rauhallisemmin kun ei tarvitse singota välittömästi kotiin tultuaan lenkille, että ehtii tallille....


Mieshän vaihtoi autoa sillä välin kun kävin Tallinnassa ja nyt taloudessa on kaksi turvallista vaikkakin pientä autoa. Itse arvostan noita turvalaitteita enemmän kuin isoa koria ilman niitä. Plussana myös se, että vanhaan rouskuun olisi tarvittu noin 800 euron remontti ennen katsastusta ja auton (käyttö)arvokin oli kuitenkin ehkä vain tonnin luokkaa.....

Minulla oli hirveä kriisi siitä, että tuo auto on punainen. (Tämä on ihan sisäpiirivitsi meidän perheessä. Poika aikanaan halusi auton "minkä tahansa muun, mutta ei punaista", kunnes osti punaisen. Samana kesänä itselläni oli ajossa pieni punainen Yaris...)

Mutta jos auton nimi on ULF eli Uffe noin kotoisasti, ehkä se saa värin anteeksi.   =) 
Mutta Ipana ajaa siis sujuvasti kumpaa hyvänsä riippuen kumman tankki on paremmin täytetty. Aivan ihanaa!!


Lenkin varrella oli upea kevätesikkokasvusto ihan tien vieressä
orapihlajan alla. Auringon kirkkaus vaan vei kuvasta tietyn hienouden.

Lisäksi olen ollut älyttömän väsynyt ihan puhtaasti valvottujen öiden vuoksi. Mikä lie hormoni vinossa, mutta olen herännyt viikon klo 3:22 ja valvonut siitä lähtien. Sitten kun työpäivän jälkeen olen ajanut kotiin ja tajunnut olevani ihan riskissä nukahtaa rattiin ja ehkä ottanut torkut sohvalla, edes lähtö koiralenkille ei ole huvittanut. Omalta kohdaltani tämä viimeisin oli se, mikä sai hälytyskellon kilisemään.

Stressi vai mikä lie valvottaa?
Onneksi oli pari aamua, kun sain nukkua peräti kuuteen.... (Niin, kun kello herättää 5:15, tuo on kuitenkin tunnin enemmän...)
Koirat ovat nimittäin täysin kesäajassa ja niiden mielestä päivä alkaa viimeistään siinä puoli seiskalta, kun on riittävän valoisaa ja nukuttu tarpeeksi.


Tällä viikolla näky aamulla viideltä keittiön pöydällä.
Bonolle valmistumassa treenijälki......

Juu, oikeaa verta ja ihan oikea sorkka.

Paljon on sovittu menoja ja puuhia viikonlopuiksi ja ehkä sekin osaltaan lisää stressiä kun tavallaan sen vapaa-ajan sitten suorittaa.
Täytyy ottaa loppukesälle sellainen asenne, että teen mikä huvittaa.


Blogitekstiä ei ole syntynyt yksinkertaisesti, koska en ole edes avannut konetta varmaan pariin viikkoon. (Niin no, tuo edellinen teksti on viikon takaa....)
Toisaalta en halua ottaa siitä itselleni uutta aihetta panikoida, että pakko tuottaa sisältöä. Minä kun en ole mikään sisällöntuottaja ammatiltani. Nih!

Bonon pennut tiettävästi kasvavat kovasti ja ovat kirineet painoaan, se pienin rääpälekin hienosti. Vilkkaita ja elinvoimaisia. Kuvittelisin, että tulevana viikonloppuna alkaa tulla viestiä silmien avautumisesta.
Toivon mukaan pääsen kesäkuun alussa niitä vähän paijaamaan ja toimittamaan pieniä terveisiä isäkoiran perheeltä tuleville omistajille.

4 kommenttia:

 1. Turvallisia kilometrejä! Tyttäreni sai alku vuodesta ajokortin ja aika usein käy niin, että minun autoa ei näy pitkillä suorillakaan :) Värillä on väliä ;D Minä vaihdoin noin vuosi sitten vanhan menopelin uuteen, kun vanhan autoni ominaisuudet alkoivat muuttua korjausta vaativiksi vioiksi. Toivottavasti unirytmisi korjautuu! Oletko kokeillut melatoniinia? Kaikkea hyvää toivottelee Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi!! Kiitos!! Ihanaa, kun olet löytänyt tänne. Tervetuloa!
   Minäpä teen vastavuoroisesti piipahduksen.. =)

   Poista
 2. Voihan kääk! Olisitpa jättänyt kertomatta, mitä pullossa on :D. Nyt en pysty ajattelemaan muuta kuin sitä sorkkaa ja verta ja olen aika heikko kestämään mitään sen tapaistakaan. Itse kun kuvittelin, että kuvassa oli kuivunut banaani ja joku ihan normi juoma, joiden kuvittelin olevan sun eväät (onneksi ei ollut :D), ja ajattelin, että eihän noilla millään jaksa sellaisia työpäiviä kuin sulla on.

  Ajokortti on kyllä iloinen asia. Ja nyt kun on kesäkelitkin, ei tarvi niin paljon olla sydän syrjällään ja miettiä, mitä liukkailla tapahtuu.

  Yksi vapaapäivä kerrallaan on kyllä tosi vähän. Ei siinä ehdi millään palautua, kun ei meinaa ehtiä normiviikonlopussakaan.

  Toivon, että sun olo virkistyy ja että pidät lupauksesi tehdä just sitä mitä huvittaa. t. "Ei-sisällöntuottaja-kollegasi" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auh. Enpä osannut ajatellakaan, että kuva voisi näyttää joltain muulta kuin mitä se oli. =)
   Meille kun nuo "raadot" ovat sikäli "jokapäiväisiä", että ei ole väliksi vaikka tulee vastaan... Hassut harrastukset, sano!

   Kummasti vointi freesaantui jo tuolla yhden viikonlopun vapaalla, vaikka sekin oli täynnä toimintaa. Ehkä kyse onkin siitä, ettei joku ulkopuolinen taho suunnittele sitä toimintaa vaan mennään omin ehdoin.
   Kyllä se tästä iloksi muuttuu.

   Blondi kun olen, olen kyllä aloittanut allergialääkkeet jo pari viikkoa sitten, mutta vasta tänään havahduin faktaan, että heinät pöllyttää ja yhtään nenäsuihketta ei ole avattu. Sellainen siis kehiin ja kun pikkukortisoni vaikuttaa limakalvoilla, todennäköisesti nukkuminenkin paranee. (Eikä pikku sade tekisi kyllä yhtään huonoa....)

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...