maanantai 7. syyskuuta 2020

Retkiä ja kävelyitä

Pienen pennun kanssa ei tietenkään pysty tekemään mitään mega-patikoita, eikä tarkoitus olekaan. Pappa-koirakin saadaan sopeutumaan uuteen perheenjäseneen, kun se pääsee mukaan.


Perhepotretti Viikinkivuorella

Joten ollaan tehty pieniä lenkkejä kerran päivässä. Isot koirat on kiinni ja Merlin pinkoo vapaana. Tällä saadaan pidettyä pennun vauhti taloudellisena, ettei se mene pupuloikkaa isompien perässä vaan malttaa myös vähän nuuskia ja tutkia.

Isot pojat saavat yleensä aina aamuisin pidemmän lenkin ihan yksin. Laatuaikaa siis niille. Sillä aikaa penska nukkuu ruokatirsat ja jaksaa aina niiden jälkeen sitten riehua.
Eilen, sunnuntaina, pakattiin kuitenkin koko konkkaronkka autoon, kun taivas vähän kirkastui, ja ajettiin Strömmaan, Kemiönsaareen päin. Siellä on paikka nimeltä Viikinkivuori. Tiettävästi muinoin jotain merkkitulia on poltettu sen laella, ja maisemat oli kyllä komeat, joskin pilviset.


Majakka ja Perävaunu


Kerran nukahdin syliin

Koulu järjesti elokuun lopulla vihdoin lakitusjuhlan noille abeille, joilta juhlat jäi väliin toukokuussa. Ipana tuli perjantaina paikalle ja väkersi hiuksiaan nutturalle aamusta. 
Koululla varsin valoisa ja kiva tapahtuma, jossa lakitettiin virallisesti, lueteltiin stipendit ja otettiin ryhmäkuva.

Olimme menossa naapuriin Ipanan hyvän ystävän juhliin tämän jälkeen. Oli jotenkin tosi kivaa, että tytöt pääsivät toistensa juhliin näin "siviileissä", koska vain juhlakalu piti hattua päässään. Perniön lukion abit 2020 (kuvasta puuttuu neljä)

Jossain vaiheessa alkoi jo tuntua syksymmältä, ja meilläkin pyörähti pienimuotoinen omenapiirakkatehdas sen verran käyntiin, että sain käytettyä vanhat kertakäyttövuuat pois. Kiva, kun pakasteessa on jotain vierasvaraa.


Ei koiraa, joka ei kävisi saunassa.
Ikää 10 viikkoa ja lauteilla. Kun sauna on siis päällä. (Kuva lavastettu jälkeenpäin....)
Olipa viihtyisää. Rauhallinen ja utelias heppu, makaili ja pureskeli vähän pefletin reunaa.
Mainittakoon, että tässä kohtaa saunassa ei ollut isoja koiria. Niiden suhteen kun tuo on vielä sitä mieltä, että ovat leikkikavereita, niin olisi ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita....


2 kommenttia:

 1. Piti heti käydä kuukkeloimassa tuo Viikinkivuori. Näyttää kivalta, eikä ole ihan tuhottoman kaukanakaan, joten ehkä jonain päivänä tulee lähdettyä siihen suuntaan.

  Olisinpa itsekin yhtä toimelias, että tekisin piirakoita pakkaseen, mutta en ole. Just eilen olin tyytyväinen itseeni, kun muistin sentään ostaa valmaan piirakkapohjan pakkaseen. Ei tosin ole täyttä luottoa siihen, että meidän omppupuista löytyy tänä vuonna aineksia edes yhden täytteeksi. niin on surkeita ja rupisia ne vähät.

  Ekaa kertaa kuulen/näen, että koiratkin tykkää saunoa. Jotenkin olisin ajatellut, että ei, kun on lämpimät turkit.

  Söpö on kyllä tuo uusin tulokas ja ilmeisen kärsivällistä seuraa sille nuo vanhemmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin paikallisilta jo varoituksia, että Viikinkivuori on oikea käärmeiden kesäsiirtola.... yyyhhh!! Joten meidän osalta jää käymättä kesällä. Ulkoluodon luolat ovat hienot ja siellä on kallioilta ihan yhtä hienot näköalat!!

   https://retkipaikka.fi/vardkasbergetin-luola-ja-nakoala-sarkisalo/

   Meillä saunoo kaikki koirat. Joten löylyissä on aika ajoin ruuhkaa. Onneksi itse tehty sauna, jossa pohdittiin jo tekovaiheessa mittoja sitä silmällä pitäen, että sinne mahtuu kaksi aikuista pötköttämään jalat seinällä.... näin ollen nyt sinne mahtuu kaksi aikuista peffansa kanssa JA kolme nelivetoista makuulle. =) Ne todella nauttii. Jokainen on halunnut itse tulla ja jännästi samantien rauhoittunut paikasta. Eivät ne kauaa siellä makaile, ehkä 10 minuuttia, mutta sen verran kuitenkin.

   Merlin taikuri on melkoinen taikuripoika. ♥ Katsotaan mitä siitä kuuluu...
   Kiva kun kävit!

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...