maanantai 15. tammikuuta 2024

Remonttireiska päivää

Se alkoi jo vuoden viimeisenä päivänä jatkuakseen heti aamusta.... nimittäin WC-remppa.
Siellä oli vanhastaan kellertävät, kutsuin niitä nikotiininkeltaisiksi, tapetit, joissa kukkia ja bling blingiä. Ei minun makuun. Varsinkin se jotenkin tunkkainen keltainen teki naamankin ihan valjuksi aamuisin kun joutui itseään peilistä katsomaan.


Ei tästä ehkä suoraan näe tapetin keltaisuutta...
Kukkakuvio kyllä näkyy.

Aloitin uudenvuoden aattona ja jatkoin yöllä ja seuraavana päivänä. Tapetti oli onneksi kiinnitetty niin, että se irtosi kiitettävän helposti vähän kostuttamalla ja tausta oli kerrassaan mainiossa kunnossa eli pohjatöitä ei tarvittu.


Kuka ikinä WC:n oli aikanaan tehnyt, oli tehnyt hyvää jälkeä. Olihan sotku tietenkin mieletön kun tapetinriekaleita oli kaikkialla ja kamat säilössä mikä missäkin... 

Meillä kuitenkin oli ylimääräinen valkoinen tapettirulla, joten kustannukset olivat työaika ja vaiva. Edes listoja ei tarvinnut hankkia uusia, kun mies otti vanhat kauniisti pois ja pystyi käyttämään ne uudestaan.


Raikas ja valkoinen.

Vessassa tarvitaan kuitenkin aina säilytystilaa. Ihmeellisiä asioita ihmiset joutuvat hilloamaan ja jos jotain olen oppinut vuosien varrella, sen, etten ihan kaikkea heitä heti pois. (Nyt heitin aika tavalla sitä kohta 3 vuotta hillottua....)

Valitettavasti huoneen minimaalisen koon vuoksi lavuaari on mitättömän pieni ja takuulla vanha kuin Mooses. Eivätkä nuo näkyvissä olevat putket nyt mitenkään koristeelliset ole...
Siihen ei saanut mitään kivaa tai järkevää alakaapistoa, joten sen verran hassasin, että tilasin lopulta Netraudasta uuden lavuaarin ja siihen kiinteän alalaatikoston. 

No, se ei tietenkään mennyt kuin Strömsössä. Tilasin laatikoston+altaan 30.12. Netrauta lupasi toimituksen 4-7 päivän sisällä. 
Kun tilauksesta oli 10 päivää eli reilun viikon päästä maanantaina, laitoin viestin, että mikähän juttu, kun edes seurantakoodia ei olla lähetetty... 
No, siinä vaiheessa ilmeisesti kaupassa huomattiin, että "kas, joku on jotain oikein ostanut" ja alettiin puuhata sille kuljetusta. Lopulta, 13 päivää tilauksen jälkeen (perjantaina), sain viestin, että kuljetusyritys tulisi tuomaan sen kotiin seuraavana maanantaina. Soitin Schenkerille, josta älyttömän ystävällinen ja hyväntuulinen nuori mies selvitti asiaa ja kertoi, että laittavat laatikon Helsinkiin lähtevän auton kyytiin ja se tulisi vielä samana iltana. Ja niin tuli, kotiin asti. ♥  Uskomatonta palvelua!


Onpahan laatikosto.
Ja nyt silmään ottaa nuo oven viereiset hyllyt, kun on sahattu eri tavoin. 😞
Levyä vielä on, joten voi olla, että menee siltä osin uusiksi.

Toinen onnenkantamoinen kävi peilin suhteen. Minähän olen varsin aktiivinen torin ja muiden kirpparipalstojen seuraaja. Jostain syystä en kuitenkaan ollut edes hoksannut ajatella moista ennen kuin mies kysyi olinko katsonut peilejä sieltä. Ja simsalabim: Turussa oli juuri Ikeasta havittelemani peili puoleen hintaan. 

Ei silti, peilinhakureissu ei tullut kuitenkaan halvaksi, koska pysähdyin lisäksi Mustin & Mirrin myymälässä. Meillä on yksi koiran talvitakki liian vähän ja nuo kovat pakkaset tekivät ulkoilusta hankalaa. Joten kävin ostamassa toppatakin kokoa 55cm. Se ei valitettavasti ollut halpa, eikä niitä käytettynä oikein mistään löydy, mutta toisaalta meille tuskin tarvitsee ikinä ostaa uutta takkia enää.


Kiinalaisen kaupan hyllyt.
Kuvaavaa, että näiden toimitusaika oli lyhyempi kuin laatikon ja lavuaarin.

Remonttivauhtiin päässeenä aloitettiin myös eteisen maalaus. Lattia on harmaa. En todennäköisesti olisi itse valinnut tätä nimenomaista laminaattia, mutta en halunnut missään nimessä lähteä myöskään lattioiden vaihtoon. Sen sijaan edellisellä asukkaalla on ollut tapa, jossa keittiön kaappien ovet oli "kerman keltaista" (tämä on se nikotiinisävy minusta) ja samoin seinät oli maalattu samalla sävyllä. Jotenkin tunkkainen ja likaisen oloinen. Kaappit olisi menneet hyvin valkoisten seinien kanssa, yhdistelmänä aika tappava. No, eteisessä on valittu se harmaa lattia ja viereen sitten saman harmaa seinä. 


Harmaata harmaalla.
Tosin kirkkaudesta johtuen sitä tummuutta ei kuvasta erota.

Näin Skandinaavisen "joka paikassa pelkkää valkoista ja harmaata" tyylin tykkäjänä jopa minä olin hämmentynyt, että nyt on ehkä vähän liikaa. Mutta kuten sanottua, koska talo oli muuten täysin muuttovalmis aikanaan, tässä on ehtinyt katsella ja miettiä.

Koska valkoista maaliakin löytyi iso purkillinen, ei ollut homma eikä mikään viettää pakkaspäivää tyhjentämällä kaikki ja vetämällä iloiset Suomen-siniset maalarinteipit suojaksi ja aloittamalla homma.


Kun ovi on valkoinen, erottaa, että harmaa seinä
oli oikeastaan aika tummaa harmaata

Vaaleasta ilmeestään huolimatta maali olikin yllättävän tummaa ja vaadittiin useampi kerros, että se peittyi kokonaan. Mieshän totesi toista kerrosta vetäessään, ettei aio jatkossa ostaa jotain halpismaalia Tokmannilta, koska työnmäärä on infernaalinen. Hän hakikin sitten pikkupurkin maalia rautakaupasta ja laittoi kolmannen kierroksen vielä.


Raidallisuus näkyy hyvin. =( 
Ja siniset "listat" on kyllä hauskat. Väliaikaisena.
Maalarinteippi on siis nykyään sinistä.

Lopputulos oli iloinen. Tavarat paikalleen ja kunnon siivous. 

Tosin vähän olmi eteinen kuitenkin on. Kaipaisi väriä. Jos olisin tajunnut hankkia tuon peilin edes mustilla kehyksillä, olisi jotain särmää.... 


Kovin on valkoista. 
Suorastaan häikäisee...

Onneksi teetin suuren määrän valokuvia, eri kokoisia, perheestä. Hankin myös mustia valokuvakehyksiä, joten taidan luoda jonkinlaisen kollaasin yhdelle eteisen seinälle värin vuoksi. Yläkertaan menevät portaathan on jo valjastettu valokuville ja siitä seinästä tykkään valtavasti. 

*****

Seuraavaa remonttikohdetta ehdottelin jo. Meiltähän jäi viime talvena tapetoimatta olohuone, vaikka siitä puhuttiin. Nytkään asialla ei ole kiire, mutta lähinnä ajatuksena, että tapettia voisi alkaa katsella ja laskea menekkiä. Meillä on olkkarissa kahdella seinällä rauhallinen valkoinen tapetti ja kahdella kuviollinen, minusta hyvin outo "männynrunko"tapetti, vaihdeeksi kunnon bling blingillä...

Oikeastaan tarkoitus on laittaa vain tehostetapetti noiden puunrunkojen sijaan. Värimaailma on vähän hakusessa. En haluaisi olla pelkästään valkoinen-harmaa-musta -tyyppi, vaan vähän väriä, kuten yläkerran TV-olkkarissa. Keltainen/valkoinen leveä raitatapetti kiinnostaisi. Kaunis hento keltainen tekisi lämpimän ilmeen.

Mutta toistaiseksi pidetään pieni tauko. Remontin suhteen. Kaikkea muuta kivaa voi suunnitella.

6 kommenttia:

  1. Heh. Nyt oli kuule monta samaistumiskohtaa teidän vessaremontissa.

    Meidän reilun 1 m2 pikkuvessassa, joka oli ekat 13 vuotta nelihenkisen perheen ainoa veski, oli tuollaiset samanlaiset raakalautaseinät (ja ihan hitsin hyvässä kunnossa ja rutikuivat, vaikkei laattojen takana mitään mainittavaa kosteuseristettä ollutkaan).
    Myös lavuaarin koko oli samaa mittaluokkaa (sellainen, jossa voi valita lyökö otsansa kasvoja pestessä seinään vai ottaako vähän etäisyyttä ja antaa veden mieluummin roiskua lattialle :)).
    Uuden vieläkin minikokoisemman tilasin yllätysyllätys Netraudasta ja siihen viereen tein tason kapeasta liimapuulevystä.

    Ja niinkuin varmaan jo arvaatkin, peilinä meillä on tuo Ikean Stockholm, jonka itseasiassa ostin varmaan pari vuotta ennen kuin veski lopulta valmistui (mitä pienempi remppakohde, sitä kauemmin tuntuu kestävän ja tästä tuli kyllä varsinainen iisakinkirkko).

    Myös kellertävän värin "nikotiininkeltainen" sävy kuulostaa tutulta :D. Oli tosin meillä keittiön seinävärinä ja eräs tuttu kaveri nimitti sitä hepatiitinkeltaiseksi :D.

    Valoisat ja kauniit on lopputulokset ja äkkiäkös ne peilin kehyksetkin maalaat, kun näyttää olevan vauhti päällä :).

    Hyvä teidän tiimi!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai maailma, nyt nauran kyllä ääneen!! =)
      Erityisesti tuo "mihin kolauttaisin pääni vai kastelenko varpaat" kuulostaa perin tutulta. Tosin sama tilanne jatkuu edelleen, mutta nyt ei jostain syystä harmita niin paljon, kun roiskuu edes uudesta lavuaarista.

      Tuo värimaailma on kyllä metka juttu. Minäkin tykkään kermanvaaleasta, mutta en yhdistä sitä väriä tuohon liian keltaiseen. Hepatiitinkeltainen on NIIN kuvaava nimi, heh!! Kerron tämän työkavereillekin, koska tällä alalla on mustaa huumoria, johon juuri tuollainen iskee kuin salama.

      Iloa ja pirteyttä kevääseen!! Se on NYT, koska tänään Utsjoella nousee aurinko ensimmäisen kerran.

      Niin, että peilin kehykset voisi maalata? Hmmm... nyt lähti iso pyörä pyörimään päässä. =D (Mies ei kyllä kiitä....)

      Poista
  2. Siellä on oltu taas aikaansaavia! :-D Kivalta näyttää! Mä niin ihailen tuota teidän toimekkuutta.

    Mutta mitä mitä, siis ovatko kaikki maalarinteipit nykyään sinisiä. Miten tästäkin muutoksesta nyt taas selviää... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko KAIKKI sinistä, mutta ainakin lähikauppa Tokmanni tykkäsi tyrkyttää vain värillisiä. Perustelevat sillä, että näkee helpommin, että kaikki tulee pois. Tiedä sitten....

      Ja juu, melko railakkaan näköiseksi tekee työn aikana, koska sinivalkoinen Suomi -fiilis ihan tuli eteisessä.

      Poista
  3. Jukravit nainen, että sä jaksat!!!
    Mistä tollasta energiaa saisi itse kukin? Kun tässä hyvä, jos jaksaa raahautua pihalle kerran päivässä niin toiset häärää ja puuhaa koko ajan. Sä oot kyllä tarmokas!
    Soittele, Päpsy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Kiva nähdä sua taas täällä. Koipi ok?
      Soittelen joku ilta, torstaina? Pidä luuri hollilla, nro alkaa 0445 xxx

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kesää kohti, harrastuskausi alkaa

Tästä se lähtee, jokavuotinen harrastuskausi. Aika ajoin toivon, etten olisi niin riivatun tohkeissani näistä kokeista aina keskitalvella ja...