tiistai 29. marraskuuta 2016

Sokea kuin lepakko vai muuten vaan huono(n)näköinen?

Vihdoin siis kauan odotettu optikkokäynti.
Ehdin heittää varsin hyvän kahvin ja yhden joulumausteisen donitsin Arnold'silla huiviin ennen kuin taapersin optikkoliikkeeseen ja aloin sovitella.....

Eihän tätä naamaa nyt mikään linssi paranna, mutta... lystiä oli. Varsinkin siinä vaiheessa kun pari muuta aikuista alkoi tuijottaa minun ottaessa itsestäni kuvia. Tuolta kun ei saanut pokia kotiin sovitettavaksi vaan ainoa tapa oli näyttää vaihtoehdot kuvana.


Täti opettaja tässä hei....
Ehkä vähän mitäänsanomaton malli kuitenkin?


Toi tarra juuri näkökentässä vetää vähän suupielen dimandia näkyviin....


Harry Potter, osa 15, valmiina?
Ihastuin tähän pokaan hyllyssä. Minusta "kilpikonnanluinen" kuulosti niin hienolta....
Kuten neuvoa antava henkilö sanoi: ne korostavat kauniisti kulmakarvoja.
Ai jaa?Näiden kahden välillä arvoin pitkään.
Ylemmät on hiukan tummaan liilaan vivahtavat, alemmat enemmän ruskeat.
Tykkäsin molempien lämpimästä värityksestä.

Näöntarkastus ei sinänsä tuonut mitään uutta ja ihmeellistä. Onneksi, koska tuttu optikko ehti kertoa joskus passittaneensa asiakkaita myös neurologille tai syöpätaudeille, kun tutkimuksessa silmästä on jotain jäynää löytynyt.
Oma näköni on huonontunut. Joskus 80-luvulla sain ensimmäiset lasit, vahvuudet oli -0,5 eli ei juuri mitään ja siksi olenkin pärjännyt ilman.

Nyt kuitenkin havaitsin itsekin, että en näe pimeässä ja luultavasti en tarkasti päivälläkään. Lisäksi silmät tuntui väsyvän nopeasti.
Sitä pahaenteistä ja huvittavankuuloista ikänäköä ei kuitenkaan löytynyt. Hah hah!!

Miinusta tuli sikäli reilusti enemmän, että -1,25 merkattiin kumpaankin silmään, lisänä toisen silmän lievä hajataitto kaipasi korjausta. Piilolinssit sovitettiin myös, niissä ei mitään ihmeellistä ollut. Päinvastoin, olin riemuissani kun sain useamman paketin niitä mukaan sovitettavaksi. Niistä sitten valikoimaan se paras.


Kun homma oli ohi, maksoin ja jään odottamaan. Ensi viikolla pitäisi olla valmista. Jännää!!
Parasta koko jutussa oli, että sain ensinnäkin tunnin juoruta vanhan kaverin kanssa (optikko) ja toisaalta heillä oli parhaillaan mielettömän alennukset joten sain nuo lasit nyt törkeän edullisesti ja vielä S-bonukset päälle tuplana, marraskuuta kun vielä eletään.... 

Sitten tyttären kanssa vähän jouluostoksille.


Tigerin pakolliset: Polo Mints.
Töistä päivällä mukaan myös 100 mikrog:n D-vitamiinia näihin synkkiin päiviin.


Ja joulupaketteja....
Tytär oli (leikisti) tosi pahoillaan kun ei saanut valitsemaansa kirjaa heti lukuun, vaan ilmoitin paketoivani sen. Myös kummitytölle löytyi lahja, joten meidän joulu alkaa olla kuosissa.

Jaa, mitkä sitten valitsin.....?


Muistaakseni ne oli nämä.
Tuo tummahko liila ja vähän pyöreämpi kehys, ihanan kevyt titaanipoka,
ei erikoisia krumeluureja. Eikä missään nimessä mitään paksua muovisankaa.

2 kommenttia:

 1. Hieno valinta! Jos olisit kysynyt niin olisin valinnut nimenomaan juuri nuo tai sitten ihan ensimmäisen kuvan lasit :) Hyvältä näyttää!

  Minä lähden huomenna joululahjaostoksille (Äidin kanssa! Voi hermoparkojani!!) vaan kun osaisi päättää mitä tänä vuonna laitetaan pakettiin kenellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =)
   Katsotaan opinko pitämään moisia. Sikäli hassua, että tarvitsen niitä "koko ajan" normaalissa elämässä ja sitten ne pitää ottaa pois kun haluaa lukea tai istuu koneella (töissä). Yleensä se on kai toisinpäin. Mutta mun nuorisonäkö..... =D

   Joululahjaostokset on kivoja. Säännöllisin väliajoin vähän teetä/kahvia ja jotain pientä niin jaksaa taas....

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...