perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun iloja

Tällä viikolla tein ennennäkemättömän paljon ylitöitä. Itse asiassa niin paljon, että ansaitusti sain tämän perjantain vapaaksi (piti olla iltavuoro).
Kuvassa siis hoitsu uusissa prilleissään kera tuon neulotun joulutontun, jota kannan rintapielessäni aina joulun ajan. Vetelin myös potilaiden iloksi (??) ja ehdottomasti kollegoiden kauhuksi tonttuviisuja kulkiessani. Ehhehe!


Mies oli siinä lapsen räkätaudissa alkuviikon, käytännössä pötkötteli pari päivää sohvalla ja koetti toipua, torstaina onneksi jo siinä kunnossa, että pisti siivoukset yms aluilleen..... ja tänään on ollut oma vuoroni.

Tiistaina käytiin muuten nuorimman kanssa viihteellä. Vuorossa siis tämänvuotinen Star Wars.
Suosittelen. Hauska, viihdyttävä, mainio tarina ja todella hienosti tehty!!
(Antakee vaan anteeksi tää  vouhottaminen, meistä tämä on yksi hauskimmista elokuva-sarjoista toviin....)


Muuten, näin tajunnanvirtana, meillä oli näitä suklaita aina kun olin lapsi. Ne oli silloin pahoja (minusta) ja koska Saksassa niitä oli tarjolla, ostin laatikon..... ja hauskaa oli havaita, että maku ei ole 40+ vuodessa parantunut pätkääkään.
Hekoteltiin tätä ja irvistellen maisteltiin pari. Toivottavasti huomiset ihmiset haluaa näitä kahvin kanssa.


No juu, asiaan.....   =D


Aamulla varhain lenkki koiran kanssa. Pimeällä pururadalla vakiojengi: muutama moikattava pariskunta, joiden kanssa toivoteltiin joulun rauhaa.
Sitten kiireellä pikkupesu, jottei hiki haise, kauppaan hakemaan viimeiset unohtuneet ja isän luokse aamukahville. Sieltä kotiin, jossa teinixien herätys ja hommat pyörimään.

Seuraa kohta, jossa laiska se töitään luettelee:


Pilkoin rosolliaineet ja sekoittelin. Olipa tiukkaa sipulia... itketti oikein.
Sitten paistoin punajuuri-aurajuustopaistoksen, laitoin makean mallasleivän *) nousemaan ja pyörittelin gluteenittoman banaanimaustekakun. (Arvatkaa vaan meinasiko käydä vanhanaikainen? Ehdin jo kertaalleen jauhottaa vuuan korppujauhoilla.... onneksi hoksasin joten vuoka tiskiin ja uusi kierros mantelijauheella...)
Marianne-juustokakku on jähmettymässä, Waldorfin salaatti pilkottu, leivät on paistettu ja siivous enää odottaa.

*) tein periaatteessa linkistä löytyvällä ohjeella mutta laitoin puolet piimää ja toisen puolen olutta. Siis oikein kunnon Auraa, suoraan tölkistä.  =)
Mies-parka, sai kuvan puhelimeensa, että "tässä lähtee jääkaapin viimeiset kaljat leipätaikinaan".


Minulle hyasintti on ainoa oikea joulukukka. Tykkään sen tuoksusta, vaikka se onkin voimakas.

IHANAA ja RAUHALLISTA JOULUNAIKAA!!!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa Joulua teidän porukalle täältä Leppämäestä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ihanaa joulurauhaa myös Leppämäkeen!!

      Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...