maanantai 21. elokuuta 2017

Kuivuri käy

Aamulla tuoksui ihan syksylle!! ♥


Kesäkurpitsa on vasta nyt alkanut tehdä satoa. Tai siis.... se on ehtinyt siellä askarrella noita kurpitsoja, mutta minä en ole muka ehtinyt siellä käydä tilannetta tarkistamassa ja nyt meillä on pari reiden paksuista kurpitsaa odottamassa käsittelyä.


Leppämäen Marketta oli samaa asiaa jo ehtinyt kirjoittaa. Hitsi kun meillä ei mene pikkelssit. Meinaan tässä pitäisi keksiä mitä niistä tekee.

Ainakin osan soseutan ja käytän talvella joko sosekeittoon tai sitten piirakkaan (käy sekä suolaiseen että makeaan) ja ehkäpä osan voisi vaan viipaloida ja paistaa pannulla.
Toisaalta kesäkurpitsalasagne on niin hyvää....  tässähän alkaa viikon ruokalista olla kohta kasassa.

Tyrni on kypsynyt.


Mies saa sitä alkaa keräämään. Minä pelkään niitä piikkejä...  Jokainen marja tarvitsee irrottaa yksitellen. Hidasta ja tuskaista hommaa. Ei tälle hermorakenteelle!!

Ensimmäinen koesatsi pyörii jo kuivurissa. Viime vuonna kuivattiin aika paljon ja rouhittiin sitten kuivatut yleiskoneella. Tyrnirouhetta aamusmoothieen niin tulee vitamiinit talteen. Eikä maistu ihan niin kirpakalle.
Tytär tosin toivoi, että ainakin osa pakastetaan ihan sellaisenaan. Hän napsii niitä jäisenä....


Kuivuri on tosiaan pöhissyt nyt vuorokaudet läpeensä vajaan viikon.
Viimevuotinen hankinta on painonsa arvoinen kultaa!! Niin nopea ja näppärä. Hurinaa se pitää, muttei ollenkaan sellaista kolinaa kuin edellinen, jonka kansi rämisi niin, ettei nukkua voinut.


Myös kantarellit on päätyneet kuivurin kautta vanhoihin keksilaatikoihin ruokakomeron hyllylle.

Jovelan Johanna oli jälleen aktivoitunut ja jukra mitä ihania ohjeita siellä olikaan.....
Meidän ehkä täytyy pakosta kokeilla ainakin noita marjaremmejä. Ja itse asiassa edes tästä tietämättä olin jo ehtinyt pohtia tuota sipulin kuivattamista ja hän ehtikin informoida, että se toimii hyvin ja on siis mahdollista.
Sipuliahan meillä ei ole omassa maassa, mutta voin ostosipuliakin kuivattaa. Tykkään käyttää kuivasipulia, koska se on niin helppoa ruuassa kuin ruuassa.

Syksyn todistaa luonnollisesti alkaneeksi koulut.
Että minä inhoan kontaktimuovia!!!!


Eniten jaksan ällistellä sitä, että tuon muovin on ihan pakko olla n. 50cm korkeaa kun kaikki koulukirjat on järjestään jotain 30 sentin luokkaa. Sitä muovia menee naurettavia määriä hukkaan jokaisesta rullasta!!! Eikö kirjojen ja muovin tekijät voisi vähän puuhata jotain yhteistyötä??

Tyttären lukio on alkanut kivasti, hän on innoissaan.
Äitinä olen vähän kauhuissani. Lukion aikana tarvitsee lukea n. 80 kurssia. Tytär on nyt ekalle vuodelle ottanut niitä 37.... päivät ovat siis pitkiä ja tehtävää on paljon. Mutta epäilemättä tuo on toimiva idea, kun aikoo suorittaa sen kolmessa vuodessa. Toisena vuonna tulee jo niitä tanssiaisia ja muuta sellaista, mikä vie aikaa lukemiselta ja viimeisenä vuonna niitä abi-kursseja....

Pirteää ja toivottavasti vielä aurinkoista syksyä!!

5 kommenttia:

 1. Meiltäkin löytyy joku anopin tuoma kasvikuivuri, mutta en ole sitä kokeillut. Anoppi on sillä omenasiivuja kuivaillut, mutta meille ei tänä vuonna tule omenaa. Ehkä pitäisi kaivaa se esille ja tutkailla vempelettä!
  Kesäkurpitsa on hyvää kun sen siivuja paistaa hetken rasvassa pannulla molemmin puolin, nostaa leivinpaperille pellille ja laittaa jokaiseen vähän parmesaania (ja pizzamaustetta) ja uunittaa vielä hetken ;)

  Tsemppiä lukiolaiselle, kuulostaa melko rankalle kyllä! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin loppujen lopuksi KUIVATTAA tuota kurpitsaa.
   Todellakin jää nähtäväksi.... ajatus on mutta toteutus on sitten oma postauksen aiheensa. =)

   Poista
 2. Tsemppiä vaan kesäkurpitsoiden syöntiin! ='D

  Mikäs tuo teidän kuivuri on merkiltään? Muistatko yhtään mitä maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas..... mä postasin asiasta jotain viime vuonna.
   Juu, tää se oli: http://www.froothie.fi/store/optimum-dehydrator/

   Melko hinnakas, mutta toisaalta siinä on lämpötilan säätö ja se on huomattavasti kookkaampi kuin ne OBH Nordican pyöreät, jollainen meilläkin oli ennen.

   Poista
  2. Joo, kiitos! Jotain tuollaisia parin sadan kuivureita olen kattellut. Meillä se pyöreä OBH ja se on aikas pieni ja tehoton. Ei siihen mahdu lehtikaaliakaan kuin muutama lehti.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...