lauantai 7. lokakuuta 2017

Arkihaaste 40/52

Tähän viikkoon osui tuo yksi ihmeellinen räyhähenki-päivä....
Arki oli hyvin arkista: töitä, töitä ja töitä.
En tainnut tehdä yhtään mitään muuta kuin töitä, ruokaa, pyykkiä ja lukenut jotain kirjaa.

Hyvin paljon vähemmän mitään kerrottavaa kuin joskus aiemmin. Toisin sanoen ehkä paras mahdollinen viikko: niin arkinen arkisuudessaan, ettei jää mitään puhuttavaa jälkipolville enkä edes itse enää muista.

Sikäli pahoittelut, että tässä arki menee nyt oikeastaan viikonloppuun ja yhteen aiheeseen:
Lauantaina oli Spanielien Erikoisnäyttely Hyvinkäällä, jonne olin tuon juniori-koiran ilmoittanut....

Onneksi meidän kehä oli heti aamulla klo 10. Ryysis oli nimittäin mahtava ja ilmastointi petti (yllätys yllätys) rakennuksessa niin, että iltapäivän alusta oli jo tosi tukalaa...


Vanha tuttu kaverini tolleriporukasta esitti Bonon.
Minähän olin siis aivan pakki sekaisin ja kädet täristen, vaikken ollut edes menossa kehään.
Miten sitä voikin jännittää tällaista hassua näyttelyä noin paljon?


Tuomari oli UK:sta, Brian Foster


Bompsulle tosi kiva arvostelu.

JUN EH JUK3

Selitys noista lyhenteistä, niille, ketkä ei koiranäyttelyharrastajia ole. (Minäkin sain pikaisen päivityksen tähän ihan hiljattain....)

JUN EH on junioriluokan (iän mukaan) Erittäin Hyvä, ns. toiseksi paras arvostelu. Tämä on ns. henkilökohtainen arvostelu.

Sitten kun kaikki sen luokan koirat on arvosteltu, kaikki Erinomaiset (paras) ja jos niitä on vähemmän kuin neljä, Erittäin Hyvät, menevät vielä kilpailuluokkaan, jossa juoksevat kehää ympäri, ja ne arvostellaan sitten vielä niin, että neljä sijoitetaan.

Lauantaina junnuluokkaan oli ilmoittautunut 11 koiraa, paikalla oli vain 9. Tämä tuomari oli sillä lailla tarkka, ettei vaan heilutellut niitä kiittäviä arvosteluja vaan todella käytti koko skaalaa. Henkilökohtaisesti arvostan sitä ominaisuutta tuomarissa enemmän kuin niitä "helppoja" hyviä tuloksia.

ERIn sai vain kaksi, joten kehään meni myös ne EH:t, ja muistaakseni koiria oli yhteensä viisi.
Bono oli se JUK3 eli junnujen kilpailuluokan kolmas (viidestä). Olemme syystäkin erittäin tyytyväisiä!! 
Koira on kuitenkin vasta hädintuskin 10 kk vanha, junnuluokan ikäraja on 9-15 kk eli siellä voi olla joukossa joku todella aikuinenkin....

Bonon henkilökohtainen arvostelu näytti tänään tältä:

10 months male. Well shaped head, correct leather. 
Well angulated front and rear. Sound active mover. A little long in loin couplings.

Sellaista "arkea" tänään.
Nyt on vuorossa 3,5 kuukautta metsäpöllöilyä ja riekkumista. Tsemppaamme jälleen tammikuussa kun ilmoitin tuon Turkuun seuraavaan kehään.

2 kommenttia:

 1. Koiranäyttelyissä tuli Maurin kanssa ravattua, kun Beiben sisko roudas kanakoiriaan niissä. Sattui mäyrikset aina kanakoirien kanssa samalle päivälle. Muuten en olisi niihin lähtenyt.
  Mauri ei ikinä pärjännyt hyvin, koska on niin pieni. Ihan rotumääritelmän mukainen se on. Mutta kun kehässä on jopa 14 kiloisia mäyriksiä, niin kyllähän tuollainen 10 kiloinen näyttää ihan rääpäleeltä.
  Ja tuli kyllä huomattua sekin asia, että jos kasvattaja ei ole mikään "kuuluisa", ei koirasikaan pärjää.
  Yhdessä mäyriksien rotunäyttelyssä saatiin EH ja se minulle riitti. Nykyäänhän Maukka on pallitonkin ja näyttelyt ovat jääneet. Mutta hyvää sosiaalistamistahan koira noista tapahtumista sai, eikä kyllä hätkähdä mitään paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan noi sellaisia. Kirjoittelen vielä vähän ajatuksia.
   Mutta tuomari ei itse asiassa tiedä kenen kasvattajan koira on. Tokihan moni tuomari tunnistaa ulkonäöstä joidenkin kasvattajien kasvatit, ainakin tollereissa ulkonäkö voi olla hyvinkin erilainen. Mutta ne ei siis näe virallista nimeä arvostellessaan.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...