sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Terveisiä Ähtäristä

Huikean rankan viikon päätteeksi ajoimme perjantaina Ähtäriin viettämään patikkalomaa koirien kanssa.
Viikko meni töissä vauhdilla, stressaten yhdestä sun toisesta asiasta ja tehden ohimennen vielä yksi ylityövuoro toisen perään (tietämättä liiton asettamasta vuoronvaihto- ja ylityökiellosta, josta sain sitten kuulla... mutta jos maassa on idiootti pääministeri, ei se ole potilaiden vika, eikä niitä voinut pulaankaan jättää.)


Torstaina vielä päivä astma-koulutuksessa Helsingissä, joten matkoineen olin pois
rapiat 12 tuntia silloinkin....  onneksi koulutus oli joka osaltaan loistava!
Pystynpähän tekemään työni jatkossa hyvin!

Perjantaina vaihdettiin autoon alle talvirenkaat ja viriteltiin katolle teline ja boksi.
Onhan tuo minun auto varsin hullunkurisen näköinen iso boksi katolla. Olen sitä (boksia) koettanut kaupata ja ostaisin tilalle pienemmän, mutta eipä taida nykyään oikein kelvata tuollainen ei-minkään-merkkinen... 
Pääasia kuitenkin, että autoon mahtui sisälle hyvin.
Matkaan meni hyvinkin reilut neljä tuntia, kerran käytiin pissalla Oriveden ABCllä ja viimeiseksi pysähdyttiin Ähtärin kaupoissa hakemassa aamupalatarpeet ennen mökkiin siirtymistä. 

Mökki on tosi viehättävä.
Parvella vielä nukkumapaikat neljälle, mutta
meidän käytössä on vain normaali makkari.

Kaikki kodin mukavuudet: tiskikone, pyykkikone, kuivauskaappi,
takka, sauna ja muut.... aa että!! Kelpaa!



Ihastuin tyystin näihin reittimerkkeihin.
Myös nuo keltaiset tassunkuvat olivat mielestäni tosi hauskat!


Mökkikylän alueella postilaatikot oli valtavan hienot!


Meidän pääty mökistä.
Paritalohan siis se.

Omalla to do -listallani on ollut jo jonkun aikaa visiitti Keskisen kauppaan, koska siitä niin kovasti vouhkataan. No, nyt sinne on 20 minuutin ajomatka, joten otettiin heti lauantaina aamulenkin jälkeen auto alle ja painuttiin Tuuriin. (Koska siellä oli myös lähin Musti & Mirri, ja pojille piti saada myös sapuskaa....)




Tämän kaiken kehitellyt tyyppi on paitsi äärettömän fiksu, mutta täytyy kärsiä jonkunlaisesta Napoleon-kompleksista! Siis kauppa itsessään ei ollut yhtään mitään erikoista, steroideja kiskonut perusPrisma, jonka hintataso ei edes houkutellut ostamaan mitään erikoista.

Kuvitelkaa Vantaan Jumbo tai Raision Mylly tungettuna yksien seinien sisään: siis vain lukuisia myymälöitä/myyjien paikkoja mutta niin, että kaikki maksetaan yhdelle kassalle. Ja aivan kaikkea: mottorinosista suklaaseen.
Ensimmäisen vartin jälkeen olin aivan uuvuksissa. Lähinnä halusin vain pois.
Onneksi kohdalle osui Jäämaa, jossa suloiset puput vähän virkisti, samoin kuin mahdollisuus iskeä ahteri penkkiin toviksi.

Sitten jaksoin vielä vähän katsoa koiranruokia (kuivia kaikki, joten ei käyneet meille) ja kiittelin onneani, etten osunut tänne esim. pari vuotta sitten kun odotimme Bonoa. Siellä oli nimittäin aika villi osasto koirien vaatteille....



Joulumaa oli ihana, mutta todettava oli, että kun ei mitään tarvitse,
ei mitään tarvitse ja turha on ostaa.

Summa summarum: nyt se on nähty ja pois bucket-listalta. Eipä tarvitse enää varta vasten sinne hakeutua.
Epäilemättä päädymme ajamaan Tuuriin vielä toiste viikon aikana tuon eläinkaupan vuoksi, mutta en taida rahaa Keskiselle kantaa.

*****
Lenkkimaisemiltaan Ähtäri on suurenmoinen!



Meillä ei ole ajatustakaan maksaa 40 eur/nekku nähdäksemme pari mustavalkoista karhua. Olkoonkin, että asuvat ihan kivenheiton päässä. 
Tämän lähemmäs Lumia ja Pyryä en siis päädy. Talo on kyllä hieno ja isolla rahalla tehty. Sitähän kiinalaiset edellyttivätkin.

Muutenkaan emme taida eläintarhaan pistää jalkojamme. Lystikästä "huutelua" sieltä toki päivittäin on kuulunut, olisikohan hirvi? Edelleen ihmettelen, ettei koirat reagoi ääneen mitenkään. Kahtena päivänä olemme olleet aika lähellä lenkillä eikä kumpikaan korvaansa lotkauta. Höh!! Mun metsästyskoirat....  


Yhden karhun viereen toki itseni tälläsin.
Huikean kirkas aurinko!







Aamulla patikoimme jo aika pitkästi ja iltalenkillä piti vaan ihan vähän käydä.....
No, päädyimme tuonne kyltissä mainitulle Kierinniemen luontopolulle, jonka pituus olikin lähes 3 km ja kun ensin oli kävelty sinne ja sitten takaisin.... ja totta puhuen vähän eksyimmekin luontopolun varrella.....
No, iltalenkkikin oli sitten hyvin reipas joten päivälle tuli kilsoja yli 16  yhteensä.

Pappakoira-Edun tassujen puolesta vähän hirvitti, mutta hyvin se näyttää pärjäävän!

Pirteää viikkoa jokaiselle!!

4 kommenttia:

  1. Siellähän on ollu reipasta menoa!

    Me käytiin tänään tytön kanssa sellanen 7km lenkki Asikkalan Aurinkovuorella. Oli silleen vähän pettymys, että se olikin koko matka vaan hiekkatietä. Oltiin niinku siis ajatuksissamme menossa metsään poluille... Meillä oli mukana meidän koruus, 11v. Ja täytyy sanoa, että en enää sitä kyllä jatkossa noin pitkille lenkeille taida viedä. Se on selkeesti alkanut nyt kyllä vanhenemaan, loppumatkasta oli jotenkin uuvahtaneen oloinen. Sen jälkeen onkin koko illan vaan maannut ja välillä käynyt juomassa. Se myös tuntui villapuvusta huolimatta palelevan, joten vähän harmitti, että en tajunnut sille vaikka tuulipukua laittaa päälle. Liekkö tuo talveksi tarttisi jo ihan lahkeellisen puvun, meillä sellanen avaruuspuku toiselle koiralle olikin, täytyy nyt tänä talvena se sitten laittaa tuolle.

    Ja Tuuri, omg. Olen käynyt siellä joskus noin sata vuotta sitten, hamassa nuoruudessani. Ei ollu silloin vielä ihan tollanen nykyisen kaltainen megamesta... Meinattiin pari kesää sitten sinne mennä perheen kanssa, mutta käännyttiin jo pihalla takaisin. Autojono sinne oli loputon, parkkipaikat ihan täynnä... juu ei mun paikka todellakaan. Uutta kertaa en sinne edes harkitse meneväni!

    Mukavaa ensi viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Tuuri ja kyläkauppa. Enpä tiedä mitä sanoa. Ainakaan en enää lähde ehdottomaan yhtään tyhy-retkeä tms sinne, koska siellä ei ollut _yhtään_ mitään erikoista. Ja hintataso ei ollut halpa!

      Poista
  2. No hei ihan mielettömät mukavuudet tuolla mökillä. Keskisen kyläkauppaan on kyllä joskus vielä päästävä.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hieno paikka ja mökki on tosiaan mahtava kun on kaikki kodin mukavuudet. Pyykkiä pesen lähes päivittäin, niin ei tarvitse roikkua hikisissä ulkoiluvaatteissa. =)

      Onneksi Keskinen on pois omalta listaltani. Onhan se toki nähtävyys, mutta itsellä ei maku riittänyt....

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...