lauantai 29. kesäkuuta 2019

Arkielämää

Olen purkanut kuvia puhelimen muistista. Kova pohtiminen mitä säästää, mitä käyttää ja mitkä vaan poistaa. Digiajalla kuvia tulee vaan otettua, ja itse olen ainakin hyvin laiska suunnittelemaan kuvaa saati sommittelemaan sitä mitenkään, kunhan läiskin menemään ja harmittelen sitten jälkeenpäin, ettei tullut sellaista kuin olisin halunnut.


Tässä vielä yksi otos matkalta pohjoisesta etelään. Paikka oli Leppävirta, kyltissä luki Unnukka, mikä on tuon järven nimi tässä kohtaa.
Kaunis paikka, erinomainen taukopaikka. Pöhköä kyllä ihan kaikki paikat oli suljettuna ennen juhannusta torstaina klo 18. Siis juuri silloin kun juhannuksen menoliikenne on suurimmillaan....


Kiinanpionit ovat viihtyneet siinä, mihin ne kaivoin ja tekevät kiitollisena kukkia mahdottomasti.
Tykkään näistä valkoisista tosi kovin.


Ipanalle sattui pieni äksidentti.
Meillä on kattokaiteet boksia varten mutta ne istuvat vain omaan autooni. Oltiin juuri puhuttu, että kun tullaan pohjoisesta, vaihdetaan autoja niin, että Ipana saa minun Fabian alleen, koska on todennäköisempää, että hän törmäilee liikenteessä sen sijaan, että minä sen tekisin......

Niin ennen juhannusta torstaina hän oli väistänyt rusakkoa, joka sinkosi eteen liikenneympyrästä, ja törmäyksessä ajautui sen rotvallin reunan yli suoraan liikennemerkkiin.
Ja tietenkin alla oli Uffe.....

No. Uffen vakuutus onneksi toimii ja lienee pajalla parhaillaan. Puskuri on muovia ja ilmeisesti tuon renkaan päällä olevan pellinkin vaihtavat. Paljon muuta merkillistä ei rikki mennyt. Jokin letku (pissapoika, joka tulee lamppuihin) oli poikki ja saippuan haju melkoinen. Luonnollisesti aurauskulmat yms pitää tarkistaa mutta se on huoltoliikkeen ongelma.

Harmitti, mutta sattuuhan näitä.


Juhannuksen jälkeen sunnuntaina käytiin tervehtimässä anoppia, joka täytti 70 vuotta.
Ihastuin tyystin suvun uusimpaan tulokkaaseen: Sela.


Oma pieni mansikansyöjäkoirani ei liene kuvauksellisimmasta päästä näin suu auki. Mutta huumoria kuvasta löytyy, ja se todella söisi mansikoita ihan loputtomiin.Tein vähän arkeen juhlaa ja kiikutin taas vanhat kirpputorikristallit ulos.
Itse tehty mehu ja kuplavesi on melko juhlallista juotavaa hellepäivänä näin kristallipikarista.
Mitäpä niitä säästelemäänkään.Kasvihuone vähän huolestuttaa.
Kurkkuja olemme saaneet jo vaikka kuinka mutta teen jotain perusteellisesti väärin tomaattien kanssa, koska ne eivät suunnilleen edes kuki tai tee kukkia ja hedelmää on pari hassua. Pituutta kyllä taimilla on kasvihuoneen kattoon saakka ja varkaitakin olen nyppinyt.
Ehkä kirsikkatomaateista ei kuuluisi?

Harmittaa vaan etten onnistu. Lisäksi lehdet käpristelee, tekivät sitä heti samantien muuton jälkeen.
Istutan kuitenkin ne aina niihin valmissäkkeihin etten pelaa itse lannotteiden tms. kanssa.
Tiedä häntä.

2 kommenttia:

 1. Hei mulla sama juttu tomaattien kanssa... Kasvavat lähinnä vaan pituutta, ovat jo kohta kattoon saakka. Tomaatteja tulossa muutama hassu... Mulla noi kasvaa ulkoeteisessä, istutin sellasiin tavallisiin 10 litran ämpäreihin. Ja olisko lie ollut joku sellanen multa, missä oli lannoitetta mukana (en muista kyllä ihan varmaksi...) Vettä olen niille vain antanut ja meillä myös on lehdet käpristyneet vähän niin kuin koko ajan. Nuo taimet oli jotain edullisia taimia Prisman puutarhapuolelta ja muistan, kuinka sen myyjän naamalla kävi vähän sellanen jännä ilme, kun niitä ostin. Eli siis tuli jo silloin mieleeni, että ovatkohan jotenkin huonoja taimia tms. No, mä nyt en mikään hortonomi ole todellakaan, joten en noista mitään ymmärrä varsinaisesti. Ihmetyttää silti, miten hervottomasti ne vaan kasvaa korkeutta, vaikka paljon muuta ei sitten tapahdukaan. Kukkia on jonkun verran ollut ja kyllä sieltä tosiaan niitä tomaattejakin näyttäis tulevan jokunen, mutta lähinnä vaan venyvät ja vanuvat pituutta.

  Meidänkin koira syö mansikoita! Se napsii lenkillä ojan pielestä metsämansikatkin parempiin suihin. Ja kauniit on nuo kesäjuomat! Ja tosiaan myös juhlavat, kun hienoista laseista juo. Harmillinen kolari siellä sattunut, mutta onneksi ei kuitenkaan tuon pahempia vaurioita. Meidän neiti sai vasta viime viikolla kortin, vähän hirvittää nyt, kun se ajelee jatkuvasti jossain... jotenkin niin hassua päästää se ihan itekseen ajamaan!!

  Kaunista kesän jatkoa sinne, toivotaan, että tomaatit alkaa tuottaa satoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävä juttu muuten hassuissa kasvatettavissa vihanneksissa. Miten voikin siepata joku tuollainen pikkujuttu noin paljon? Haluaisin silti tietää jos teen itse jotain väärin.
   Isäni kasteli kasvihuoneessa meidän reissun ajan ja hän syytti itseään joko liikakastelusta tai kylmistä öistä... mutta kun homma alkoi heti kun taimet oli laitettu.

   Kyllä noista nuorista saa olla huolissaan. Meilläkin, nyt kun on ilman omaa autoa, kulkee kavereiden kyydillä, mutta ei tule mieleenkään ilmoitella milloin on perillä. Minä sitten kyselen ollaanko ehjänä oikeassa paikassa. Eipä silti, muistan itsekin miten voittamaton sitä oli..... ei tule mieleenkään, että äiti haluaisi tietää. =)

   Kyllä, käydään kovistelemassa tomaatteja, että hedelmää pitäisi pukata eikä pelkkää korkeutta.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...