maanantai 30. tammikuuta 2017

Pentuelämää, kokemuksia

Elämää jonkin verran takana ja toivon mukaan erittäin paljon edessä.
On tuo lystikäs kakara.Asioita, joita en muista aiemmilta pentukerroilta: se nukkuu. Siis yöunet.
Sekä Karo että Edu aikanaan tulivat talouteen, jossa meillä oli futon-sänky, n. 30cm korkea lattiatasosta. Pidä siinä sitten pentu pois sängystä....  (Ei me ihan hirveesti kyllä yritettykään.)
Mutta silloin makkarin lattia oli vuorattu sanomalehdillä, ja kumpikin kävi yön aikana tekemässä tarpeitaan useita kertoja. Muistan niin monet yöt, kun heräsin kaameaan kakan hajuun.....  😒

Mutta Bono. Ensimmäiset kaksi yötä nukuin sen kanssa vintissä ns. vierastilassa. Siellä patja oli samalla korkeudella kuin Bonon "purkki" ja sen oli turvallista olla kun minun peiton reuna oli samassa sängyssä sen kanssa. Se nukkui molemmat yöt läpeensä n. 21-6 eikä noussut kertaakaan. Aamulla käytiin pihalla, jonne teki pitkät pissat ja siitä lähti päivä käyntiin.
Kolmantena yönä siirryttiin meidän omaan sänkyyn ja otin sen (tarkoituksella) tyynyjen väliin, koska Edu nukkuu jalkopäässä ja siihen sillä täytyy olla oikeus.
Ja siitä lähtien se on nukkunut siis samalla tavalla n. 21-7 ilman yhtään pissavahinkoa. (Nyt kun sitä sitten hehkutan, jokainen arvaa miten ensi yönä tietenkin käy......)Aamu aloitetaan pihalla, jonne se tekee aina heti pitkät pissat, sen jälkeen sisällä se saa puoli lasia piimää, koska on jo kovin nälkäinen. Ruoka turpoaa siinä niin, että reilun puolen tunnin päästä vasta on tarjolla. Sen ajan se juoksee, riemuitsee jälleen uudesta päivästä, pureskelee kaikkea ja kaikkia, sinkoilee ja säntäilee, ja on kertakaikkiaan huvittava pakkaus.


Aamupalan jälkeen se temmeltää niin, että kun on ollut hereillä ehkä puolisentoista tuntia, ottaa tirsat. Näin kun ollaan oltu kotona, ne on varsinaiset tehounet: se herää reilun puolen tunnin päästä aivan täynnä virtaa. Silloin on ollut täydellinen aika mennä pihalle, jaksaa pidempäänkin. Silloin on myös koetettu kouluttaa pikkujuttuja: malttia, istumista.

Bono on tässä reilun viikon aikana kokenut jo montaa erilaista asiaa:


On käyty viemässä Ipana tallille ja samalla haistettu heppoja.
Ne muuten oli melko pelottavia, varsinkin kun samalla jo vähän väsytti.

Autossa penska sen sijaan on kuin kotonaan: siellä pannaan silmät kiinni ja kuono tassuille.
Matkamies kerrassaan.


Tuli sitä peuraa, ja pienelle penskalle hyvin iiiso peuran koipi tutkittavaksi.
Sepäs se oli kivaa.


Monenlaiset kodinkoneet äänineen on tulleet tutuiksi.
Imuri oli näistä pahin: se tulee viereen.  =)
(Veikkaan, että kasvattajalla oli keskuspölynimuri, eli ääni ei kuulu.....)

Kahvimylly, blenderi ja monitoimikone nyt laulaa harva se päivä eikä niissä mitään.
Joutuipa sitä pieni koira kerran saamaan päälleen sekä villapaidan että heijastinliivin.....

(Pahoittelut heilahtaneesta kuvasta, kohde ei varsinaisesti poseerannut tässä kohtaa....)


... koska päädyttiin lähtemään metsälenkille ihan pilkkopimeässä.

Yli vartin se poukkoili kanervikossa sitkeästi. 
Loppumatka meni turvallisesti takin sisällä kun varpaille alkoi tulla kylmä.
Mutta eipä hermostuttanut pätkääkään pimeys ja meidän otsavalot.
Sanoisin, että päinvastoin. Ihan täpinöissään oli.7 kommenttia:

 1. Voi pieni ihanuus! <3

  Minullekin tuli yllätyksenä miten paljon pentu nukkuu. Meilläkin on nukuttu alusta asti hyvin ja epäilin jo koiran olevan sairas, kun se pian aamulla herättyään nukahti uudelleen ja oli jotenkin tosi flegu. Tuntui, ettei se ollut montaakaan tuntia vuorokaudesta hereillä. Edelleen, nyt 11kk iässä se nukkuu piiitkät aamupäiväpäikkärit :D Mutta luulen sen johtuvan siitä, että sen vartioimisvietti on alkanut nostaa päätään ja se on alkanut valvomaan iltaisin pidempään kuunnellen pihalta kuuluvia ääniä. Raskas työ vaatii pitkät unet :P

  Paljon ihania onnenhetkiä teille <3

  ps. mulla ei ainakaan video näy, mutta voi johtua siitä ettei mulla ole kaikkia ohjelmia koneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän tuo nuku keskimäärin 20 tuntia vuorokaudesta. =) Ja ne jäljelle jäävät neljä tuntia onkin sitten vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
   Muuten, meilläkin isot koirat aikanaan alkoi nukkua enemmän juuri siinä murkkuiässä. Varmaan just se, että pitää vähän olla tarkkana ja vahtia, kuluttaa tosi paljon. Laumavartijaroduilla varmaan korostuu vielä.

   Pöh. Ipanan mukaan blogger ei näytä muita videoita kuin tuubaan ladatut. Lähde nyt sitten lataamaan ensin jotain sinne ja sen jälkeen julkaisemaan..... *huooooh* Tietotekniikka, ystäväni.

   Poista
 2. Ihana Bono! Ja mikä mahtava pääkallotakki on sille löytynyt. Kallofani tykkää!

  Spanielit on ihania. Minulla on ollut ainoastaan yksi koira ennen Mauria ja se oli walesinspringerspanieli. Tantta nimeltään ja oli tosi mukava koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli wales harkinnassa pitkään. En vaan löytänyt sopivaa kasvattajaa. Tai oli useampikin hyvä, mutta ei sellaista dual-purpose tyyppistä koska me haluttiin koira, jonka kanssa voi käydä mokaamassa itsensä näyttelykehässä ja toisaalta harrastaa.
   Toisaalta cockeri on ehkä paremman kokoinen meille kuitenkin. Mutta walesit on niin kauniita..... ehkä joskus vielä.... =)

   Poista
 3. Voi söpöyden söpöyden söpö. Juu Samukin sanoo, että imuri on maailman karmein peto ja huh onneksi meillä on nyt se Boschin äänettömämpi imuri, niin Samukin on voinut rauhoittua. <3 Ihania päiviä suloisuuden kanssa <3

  VastaaPoista
 4. Nyt pitäisi videon toimia. Ensin Ipana muokkasi kaikista pätkistä yhteen jotain, ja ladattiin se sitten sinne tuubaan. Joten näin sen saa sitten julkiseksi.... *huoooh* Bloggerin ominaisuudet.

  VastaaPoista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...