maanantai 22. maaliskuuta 2021

Naapureille juoruttavaa, kiva viikonloppu

Kävin tekemässä vähän ostoksia.
Kotiin palatessa tontin kohdalla kadulla oli jonkinlainen torikokous, muutama rouva siinä vaihtoi kuulumisia. Moikkasin ja kannoin autosta tavaraa terassille, ja menin sulkemaan portin. Rouvat hiljentyivät tuijottamaan pihaan....  Olin laskenut terassille jotain odottamatonta:


Siis se kantoi vauvan tuolin?
Mitähän muuta salattavaa niillä on,
kun muuttavatkin kohta?

Saatoin henkisesti höröttää oikein kunnon naurut sisään päästyäni. Sulo Vilén minussa kävi tekemässä kirpputorikauppaa, kun puolitutulla oli edullisesti myynnissä vauvan istuin. Tulevalla mummilla on lupa. 😁   Ja kannoin toki ruokakaupan kassejakin siihen useamman.

Oletettu vauvan sukupuoli ei ole enää salaisuus. Joten kävin samalla tekemässä vähän muitakin ostoksia:



Sitten seuraa ruokavinkki suoraan Hesarin torstailiitteestä: kreikkalainen fetabroileri. 

Lyhykäisyydessään: pilko broilerin leikkeet/fileet suupaloiksi, sekoita kulhossa sitruunan mehu, kuoriraaste, valkosipulin kynsi (laitoin kokonaisen kynnettömän), vähän oreganoa, pippuria ja suolaa ja sekoittele broilerit siihen. Jätä viileään maustumaan.

Kaada uunivuokaan 2,5 dl kuivaa riisiä, silputtu suippopaprika, oliiveja, valkosipulin kynsi (laitoin toisen kynnettömän kokonaisena) ja 5 dl kiehuvaa kanalientä sekä pippuria ja pari laakerinlehteä. 
Anna hautua 200°C uunissa puolisen tuntia. Sitten lisää päälle broilerit ja hauduttele 20-30 min. Noin 10 min ennen kuin broilerit ovat kypsät, lisää murusteltu salaatti- tai fetajuusto vielä päälle ja hauduttele viimeinen 10 min. 
Koristele tarjottaessa basilikan lehdillä.

Meillä tykättiin tästä kovin.
Käyttämällä myös sitruunan mehun, broilereihin tuli pirteä sitruksen maku. Jos et siitä niin pidä itse, jätä mehu pois. Mielestäni tämä ruoka toimi erinomaisesti myös uudelleenlämmitettävänä. Positiivinen asia noin työpaikan eväitä ajatellen.


Olisi näyttänyt paremmalta valkoisella lautasella.
Mutta hyvää oli joka tapauksessa.

Olin viikonlopun vapaalla miehen tehdessä ylitöitä koko viikonlopun. Koirien kanssa ihmeteltiin sulavaa metsää. Paikka paikoin oli onneksi hyvä hankikanto, koska lunta on joissain kohdissa hyvinkin minua polveen ja se rämpiminen olisi ollut tukalaa.

Tulevalle viikollehan ne lupaavat nyt keväisempää, kunnolla plus-asteita. Jipii!! Kevät! 



Minusta näissä koivun latvoissa ja sinivalkoisessa taivaassa
on jotain niin perisuomalaista. ♥
Sellaista Ansa ja Tauno -fiilistä Suomi-filmeistä.


Iltalenkillä iloittiin siitä, että vielä klo 19 aikaan on melko valoisaa. Katuvalot syttyivät, oletan, että hämäräkytkimellä, 19:04. Toisaalta aamulla kuuden jälkeen on jo kohtuullisen valoisaa. Jee!

Oli rentouttava viikonloppu kaiken kaikkiaan.
Tänä vuonna olen satsannut (hassu sana) myös TV:n katsomiseen. Ensin ihmettelin ne Sykkeen jaksot läpi, mutta nyt katsottiin kaikki tuotantokaudet sarjaa Taivaan Tulet Areenasta ja meistä se oli valtavan hyvä. Alkuun olin vähän kysymysmerkkinä, mutta joidenkin jaksojen jälkeen se lähti käyntiin ja kerrassaan suloista kuvausta Kemijärven poliisista kaikkine ihmissuhdedraamoineen. Suosittelen!
Itseä harmittaa, että se loppui. 

Joitain sanontoja sarjasta jäi meille kotiin käyttöön, kuten "ookkonää ihan pöljä?"  Tämä lähinnä vitsinä toisillemme tai koirille. 

3 kommenttia:

  1. Tulevan mummin on varmasti ihanaa odottaa perheen täydennystä. Tuli tuosta potkupuvusta tosi nostalginen olo: omalla lapsellani oli melkein samanlainen, semmoinen missä oli pelkkiä mansikoita. Voi että se oli suloinen ❤️

    "Ookkonää ihan pölijä?" on tuttu sanonta meidän perheen kesänviettopaikkakunnalta. Sitä oli hauskaa hokea pienenä, mutta toimii se kyllä edelleen :)

    Saisi kyllä se luvattu kevät tulla jo!! Meillä on vielä niin paljon lunta pihalla, että tätä menoa me hiihdetään vielä juhannuksenakin. Sitä aurinkoa ja plusasteita odotellessa kivaa viikon jatkoa!! ❤️❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pölijä on tosiaan hauska. Kuulostaa negatiiviselta, mutta omassa porukassa sen käyttäminen on juuri huumoriin sopiva vitsi. =)

      Olen tosiaan sallinut itseni lähteä ihan lapasesta näiden vauvakamppeiden kanssa. Voi sentään. ♥

      Kyllä se kevät tulee!!!

      Poista
  2. Kyllä nyt alkaa naapurustossa tiukka seuranta rouvan vyötärön suhteen! =D Varmaan on iso harmi, kun muutatte pois ja tämä jännittävä tilanne jää heiltä vaiheeseen. :)

    Täällä on ollut mahtavat hankikannot nyt vajaan viikon. Ihanaa, kun voi pihasta suunnata ojan yli suoraan pelloille ja tallustella vaan siellä ees taas. Koirakin saa juoksennella vapaana. Tässä pelloilla kulkee nyt paljon porukkaa, muutkin on innoissaan auringosta ja hankikannoista!

    Pitäiskin tsekata tuo Taivaan tulet. On pitänyt jo pitkään, mutta sit aina unohdan. Ivalo me katsottiin joku aika sitten, se oli tosi hyvä.

    Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...